Fëmijët gërhitës


 • Nëse fëmijët gërhij ...

 • Nëse fëmijët gërhij ...

  Fëmijët, si të rriturit, si dhe gërhij gjatë gjumit, dhe ai jep një shqetësim jo vetëm "audiencë", por snorer më të vogël. Sipas statistikave, rreth 5% e fëmijëve gërhij gjatë gjumit (të moshës 1 deri në 7 vjet).


  Gërhitës nuk është gjithmonë e rrezikshme. Gjithkush, pa marrë parasysh moshën nganjëherë snores në gjumin e tij. Ekspertët bëjnë dallimin midis "normale" dhe "jo normale" gërhitës.

  A duhet të shqetësohen në rast se gërhitës me zë të lartë, gjumi ndërhyn me një fëmijë, ajo shpesh zgjohet, e keqe fryma dhe hundë ditë nëse shoqërohet nga gërhitës dhe frymë të përhershme.

  Shkaku më i zakonshëm i fëmijëve gërhitës është zgjeruar adenoids, rinitit akut ose kronik.  Shtrembërim më pak e zakonshme e mur ndarës hundës dhe anomalitë në strukturën e eshtrave të fytyrës e kafkës, shije të butë dhe të vështirë.

  Aktualisht, diagnoza nga shkaqet e gërhitës endoscopy hundës është përdorur. Kjo metodë është praktikisht pa dhimbje dhe informative.

  Shpesh ekzaminim nuk tregon patologji akute dhe trajtim operativ është e nevojshme, megjithatë, në qoftë se mjeku këmbëngul për operacion, ju duhet të dëgjoni mendimin e tij, dhe paralelisht që do të shfaqen nga specialistë të tjerë.

  Megjithatë, përpara se të vendosni për masa drastike për të aplikuar disa mënyra të thjeshta për të ndihmuar në luftën kundër gërhitës:


 • mbajtur lagështi normale në dhomë gjumi. Ajër të thatë (sidomos në vjeshtë - dimër) shkakton formimin e thatë "crusts" hundë që të ndërhyjë me frymëmarrje të hundës dhe të shkaktojë gërhitës. Ndihmon pastrimin e lagësht në natën, humidifiers dhe hundë pika "Akvamaris" ose "Salin".
 • zgjidhni një jastëk të rehatshëm. Jastëk shumë të larta mund të shkaktojnë gërhitës është kështu bëj qafën. Mundohuni të përdorni një lartësi të sheshtë jastëk prej jo më shumë se 3-6 cm.
  , Çfarë mund të qep veten me mbushje sintetike.
 • Përdorimi vasoconstrictor hundë pika. Kjo metodë mund të përdoret nëse gërhitës i fëmijës shkaktuar kongjestion nazal të rënda.

  Përdorni këto mjete rregullisht pa u konsultuar me një mjek nuk duhet të jetë, sepse ajo mund të çojë në pasoja edhe më negative. Një shembull i mirë i një vasoconstrictor, është "Vibrocil", "Tyzyn", "Otryvin."
 • Të gjitha metodat e mësipërme për të ndihmuar të ndaluar gërhitës vetëm në qoftë se fëmija nuk vuan patologji akute, dhe jo të zëvendësojë trajtim nga mjeku juaj.
  Informacion nga artikullin "Gërhitës në fëmijët. Patologjia ose normë? Metodat e trajtimit. "