Fëmijët salmonella


 • Shkak dhe zhvillimi i salmonellozave në fëmijët
 • Simptomet e salmonellozave te fëmijët
 • Diagnoza dhe trajtimi i salmonellozave në fëmijët
 • Parandalimi i salmonellozave në fëmijët

 • Shkak dhe zhvillimi i salmonellozave në fëmijët

  Salmonellosis - një infeksion akut zorrëve që kryesisht ndikon në zorrë e vogël. Dëshirore
  shkaktohet nga bakteret të gjinisë Salmonella. Një fëmijë mund të merrni nga
  i sëmurë që, bagëti, macet, qentë, zogjtë.
  Bakteret mund të jenë njerëz që lidhen me ushqimin
  produkteve. Mënyra kryesore e transmetimit - ushqim. Më të Salmonella
  hyn në trupin e produkteve të mishit (veçanërisht gjysmë)

  qumështit, perimet (sallata, vinaigrettes). Me ose mënyrë e ujit
  Faktorët e transferimit mund të jetë lodra, shërbimi i kujdesit shtëpiak
  Stafi.

  Pranuar
  me bakteret e gjalla prishen ushqim në stomak dhe në pjesën e sipërme
  zorrë e vogël. Një sasi e madhe e toksinave që
  përcaktojë foto klinike në fillim. Disa baktere
  shumëfishon zorrë e vogël dhe mund të kalojnë në gjak. Kjo varet nga
  sistemit imun.


  Simptomet e salmonellozave te fëmijët


  Inkubatori
  periudha varjon nga disa orë deri 5 ditë. Në një masiv
  sëmundje kolonizimi hahet është fotografia e dehjes ushqimit.  Nuk ka ethe, dhimbje koke, dhe dobësi.
  Pastaj të zhvillojnë shenja të traktit gastrointestinal:
  të vjella të përsëritura, dhimbje barku, dhe diarre. Bark të moderuar fryrë, karrige
  kujton oriz-ujë. Fëmija rënduar tiparet e fytyrës, lëkura
  hije prej dheu i zbehtë, gjymtyrë të ftohta, pika e gjakut
  presion. Kjo mund të rrisë mëlçisë dhe shpretkë.

  Forma septike
  vërejtur në foshnjat dhe karakterizohet nga i rëndë,
  kurs i gjatë. Karrige ka karakteristika: ai është një i rëndësishëm
  i mukusit, e gjelbër, gjak në dukje ajo i ngjan ngjyra e "moçal
  zhul "ose" vezë bretkocë. "

  Temperatura mbahet gjatë
  kohë se fëmijët më të vjetër. Formulari i veshur është më e zakonshme në
  Fëmijët më të vjetër. Është shkelur kushtet e përgjithshme. Temperatura nuk është
  ngrihet mbi 38 ° C, fron pak të lirshme. Shumica e pacientëve
  simptomat zhduken brenda 2 javësh.


  Diagnoza dhe trajtimi i salmonellozave në fëmijët

  Diagnozë
  në temperatura të larta, dhimbje të barkut, stools lirshme. Vendimtar
  Rëndësia e hulumtimit që identifikon patogjen në të vjellat,
  feces, gjakut, ujërat lajë stomak. A duhet të dallojnë nga dizenteria, helmimi me ushqim, të shkaktuara nga mikroorganizmat meningjitit tjera.


  Periudha akute emëruar ujë dhe çaj pushim për 6-12 orë. Në këtë
  një fëmijë merr vëllim ditor fluide. Antibacterial
  Droga zakonisht rekomandojnë furazolidone dhe Salmonella bakterofagut. Në fëmijët e vegjël përdoren antibiotikët. Për të normalizuar florën e zorrëve të përshkruara colibacterin, lactobacterin, bificol etj


  Parandalimi i salmonellozave në fëmijët  Izolim
  i durueshëm dhe një kompleks i masave parandaluese.
  Kryerja e kontrollit sanitaro-veterinar në fermat
  fabrikat frigoriferë. Produktet e kujdesshëm të trajtimit të ngrohjes
  (Mishit dhe qumështit).
  Informacion nga artikullin "salmonellozave tek fëmijët."