Fëmijët reumatizmi


 • Reumatizmi
 • Trajtim dhe Care

 • Reumatizmi

  Ethja reumatike - një sëmundje e fëmijërisë. Më
  Vetëm sëmurë 6-12-vjeçarët e tyre janë raste shumë të rralla në
  gjatë 3 viteve të para të jetës. Të rriturit reumatizmi është 75-80%
  një sëmundje që filloi në fëmijëri.

  Besohet se ethe reumatike është shkaktuar nga një prej llojeve të mikrob
  Streptokoku. Faringjit streptokokut të përsëritura, dhimbje të fytit, dhe
  vatra e infeksionit kronik (përflakur bajamet, i rastit i hundës
  sinuseve, dhëmbët patrajtuara) alerhizuyut trupit, dhe për këtë arsye çdo
  sëmundje akute mund të shkaktojë specifik për reumatizma
  inflamacion.

  Prandaj reumatizmi është quajtur edhe
  sëmundje infektive dhe alergjik.

  Dukuri e reumatizmi pafavorshme nxisin vendas
  kushtet, dhomë veçanërisht të para dhe të ftohtë, janë gjithashtu të rëndësishme
  trauma fizike dhe mendore dhe stresi, transferohet
  sëmundje, dietë të pahijshme (obi Lillers proteina karbohidrate mangësi
  dhe vitamina).


  Ethja reumatike zakonisht fillon 1-2 javë pas kryerjes së
  dhimbje të fytit, ethe flakë të kuqe, sëmundje akute respiratore apo një sëmundje.
  Fëmija bëhet i
  i ngadaltë, ajo zhduket oreksin, ka ankesa të lodhjes dhe
  dhimbje koke. Temperatura rritet në 38-39 °, fëmija është djersitje rëndë.
  Nuk janë ankesat e dhimbjeve në nyje dhe zemër, nganjëherë dhimbje


  dhimbje dhe palpitations. Reumatizmi klasik shfaqet në
  pezmatimi i zemrës dhe nyjeve. Në nyjeve, dhimbje, ata bymehet,
  lëkurë mbi të përbashkët e prekur është e ngrohtë se në zonat e tjera. Zakonisht
  ndikon në lidhjet e mëdha, gju, kyçin e këmbës, bërryl, metacarpal.
  Zakonisht ndikon joints simetrike. Dhimbje të ndryshme të paqëndrueshme
  Natyra, një inflamacion të përbashkët të zhduket në tjetrën -
  papritmas shfaqet. Pas fillimit të trajtimit inflamacion në
  joints eliminohen brenda pak ditësh, në disa raste, ajo
  ruhet deri në 2 javësh.

  Në disa raste, fëmijët reumatike mund të sjellë vetëm

  Ankesat e vogla dhimbje të paqëndrueshme të përbashkët, ndërsa
  pezmatimi nuk ndodh.

  Ethja reumatike në fëmijëri mund të fillojë dhe të drejtuar pa ndonjë
  inflamacion i nyjave, duke ndikuar kryesisht zemrën. I shquar
  Pediatër rus C. KISSEL figurshme se "Licks reumatizmi
  nyjeve dhe kafshon zemrën. "

  Një tjetër shenjë e etheve reumatike në fëmijët është dashuri
  sistemi nervor qendror, e cila është e shprehur në "valle shenjtë
  Witt ", ose chorea. Korea zakonisht zhvillohet ngadalë. Fëmijë
  bëhet nervoz, humor, pakontrollueshme, ofendues, përmes
  çdo konflikte të vogla, duke qarë. Periudhat e depresionit

  rritur ndryshon me shpejtësi humor. Lëvizjet janë të ngathët
  dhe i pasigurt. Në vështrimin janë fytyra, gjymtyrët, dhe nganjëherë të gjitha
  trupi nënshtruar twitching pavullnetshëm dhe të pakoordinuar.
  Zhvillon dobësi të muskujve. Përkeqësimit të dorëshkrimit, vështirësitë në
  ushqim (një fëmijë mund të sjellë ushqimin nga goja, duke rënë forks dhe lugë
  t. n.), ai bëhet i paqartë. Nuk mund të ketë trazira
  ekuilibër.

  Pas zhdukjes së simptomave klinike për një fëmijë tjetër
  kohë të gjatë vazhdon të jetë emocionalisht i paqëndrueshëm.
  Reduktuara të performancës. Çdo tendosje mendore mund
  përsëri përkeqësojnë sëmundjen.

  Siç u përmend më lart, reumatizmi ndryshon onde
  rrjedhin. Sulmet akute të sëmundjes (faza aktive) intervale të ndryshimit
  kur nuk ka manifestime aktivë të etheve reumatike (faza joaktive).
  Periudhat aktive mund të përsëritet. Faza joaktiv zakonisht zgjat
  disa muaj deri në disa vjet. Kur kursi i pafavorshëm
  Periudhat aktive reumatizmi ndjekin njëri-tjetrin, duke rezultuar në
  fëmijë zhvilluar sëmundje të rënda të zemrës në formën e dëmeve
  valvulave të zemrës (të zemrës). Në disa raste, reumatizma
  kufizuar me një ose dy sulme, duke lënë prapa
  lezione të rëndësishme të zemrës.

  Sulmet e përsëritura të etheve reumatike ndodhin më shpesh gjatë tri viteve të para

  pas pësimit të një sulmi të parë. Prandaj, në këtë periudhë është e rëndësishme
  vetëm ndjekin regjimin mjek propozuar.


  Trajtim dhe Care

  Trajtimi i etheve reumatike vazhdoi. Si nga
  Fëmija i sëmurë dhe prindërit kjo kërkon përkushtim dhe
  rend. Në këtë drejtim, faza aktive e reumatizmi më mirë
  trajtohen në një mjedis spital, dhe pastaj të vazhdojë trajtimin në shtëpi. Në
  Në varësi të aktivitetit të procesit dhe mundësitë për shtëpi fuqishme
  kujdes, trajtim stacionar merr një mesatare prej 6-8, dhe nganjëherë 10 javë.

  Pas kthimit nga spitali, fëmija duhet të jetë të kursyer
  Mënyra e. Lirimi i tij nga puna në shkollë për një tjetër 1-2 muaj.


  shtëpi rutinë e përditshme duhet të përfshijnë pjesën tjetër ditës (të paktën 2 orë)
  ajër i freskët dhe fle një natë gjatë së. Ushqimi duhet
  të jetë i pasur me proteina dhe vitamina përmbajnë pak karbohidrate. Në
  Dieta duhet të jetë fruta të pranishëm të freskëta dhe perime.

  Droga që fëmija do të marrë në shtëpi në mënyrë tipike shkruan
  Mjeku që e trajtuar atë në spital. 2 javë pas largimit nga spitali
  Fëmija duhet të marrë klinikë për fëmijë për të bërë një takim
  cardiorheumatology, në mungesë të një specialisti - në rrethin
  Mjeku. Mjeku do të japë udhëzime të mëtejshme mbi trajtimin. Fëmijë,
  që vuajnë nga reumatizma duhet të jetë nën punishte barnash të vazhdueshëm

  mbikëqyrje mjekësore për një tjetër 5 vjet. Pas një sulmi të reumatike akute
  Fëmija ekzaminuar 1-2 herë në muaj më vonë, në varësi të
  natyra e sëmundjes - një herë një të katërtën apo semestër.


  Filloni duke ecur në shkollë një fëmijë mund të jo më herët se pas 3-4
  muaj pas sulmit akute të reumatizma. Në shumë mënyra kjo shprehje
  varet nga sasia e sëmundjeve të zemrës dhe sëmundje. Leja për të
  Vijimi i jep kardio mjek. Mjeku shkarkon
  fëmijë nga arsimi fizik për jo më pak se 2-3 vjet. Fëmijë
  që vuajnë nga reumatizma, shkolla përgjithësisht përjashtohen nga ndonjë

  aktivitet fizik, duke përfshirë edhe pastrimin e klasave dhe t. e.
  Nëse është e nevojshme, fëmija është dhënë një ditë jashtë një javë.
  Mundësisht gjatë vitit të parë pas një sëmundje të mos marrin pjesë
  fëmijë në qarqet dhe shfaqje të ndryshme.

  Fëmijë Broken-reumatike mund të së bashku me shokët e klasës
  të marrin pjesë në aktivitete arsimore dhe jashtëshkollore, ai shpejt i lodhur. Përveç
  që është zakonisht një fëmijë pas një sëmundjeje të gjatë
  në mënyrë të konsiderueshme pas shokët e klasës e tyre. E gjithë kjo, natyrisht,
  ndikon në psikologjinë e fëmijës dhe mund të shkaktojnë atë
  kompleks inferioriteti. Dhe kjo mund të jetë se fëmija ka

  humbur interesin në studimet. Dhe mënyra për shkollë mund të lindi
  fëmijë. Në lidhje me gjithë këtë fëmijë që ka pasur ethe reumatike,
  Studimi mundësisht të drejtpërdrejtë për 1-2 vjet në një sanatorium të veçantë
  shkollë.
  Pavarësisht nga fakti se shkolla ka zakonshme
  program shkolla e mesme, të studiuar ajo ka disa
  Avantazhet: kohëzgjatja e mësimeve është në 45 dhe 40 minuta,
  Gjatë mësimeve, ka dy ndryshime të mëdha; Fëmijët janë në kohë
  jashtë, duke përfshirë pushimet. Si rezultat, fëmijët nuk janë aq të
  lodhur nga fundi i orëve. Shkolla ka një rutinë të ngurta,
  ushqimet e ofruara rregullta, pjesa tjetër pasdite, të gjithë fëmijët e përfshirë

  ushtrim fizik në një program të veçantë dhe sipas nevojës
  trajtohen (terapi baltë, terapi fizike, mjekim dhe
  t. f.).

  Nëse fëmija juaj nuk është në shkollë sanatorium dhe jetojnë në shtëpi,
  duhet t'i binden të gjitha urdhërat kardio. Kjo
  absolutisht e nevojshme për të parandaluar një tjetër sulm të reumatizma.

  Zakonisht brenda 2-3 viteve të para pas sulmeve të fëmijës reumatike
  për të parandaluar infeksionit streptokokut injeksione porosis
  droga gjatë vepruar penicilinë (bitsillina) që
  bëj 1 në çdo tre javë. Në raste të butë, trajtime
  Bitsillina shpenzojnë 6 javë në pranverë dhe vjeshtë, si në këtë

  një rrezik të gjetjes ethe reumatike më të madh. Ashtu si të gjithë mirëpritur
  droga përdorni bytsyllyna mund të shkaktojnë reaksione alergjike.
  Ndiqni nuk ankohen ose fëmijë pas injektimit të shëndetit të sëmurë,
  nuk rritet nëse ai ka temperaturë, apo skuqje të lëkurës nuk duket. Në
  ndodhja e këtyre fenomeneve duhet të raportojnë ato me mjekun tuaj.

  Trajnimi i moderuar fizik janë të dobishme për të
  sistemi kardiovaskular. Por si një fëmijë lëshuar klasa 0t
  Edukimi fizik në shkollë, ju keni për të përzënë atë në zyrë mjekësore
  klinikë edukim fizik.

  Është e rëndësishme për të trajtuar vatra të infeksioneve kronike

  jo vetëm kontribuojnë në shfaqjen e sulmit të parë të reumatizma, por
  acarimin. Prandaj, 1 - 2 herë në vit për të Drive Fëmija
  dentist dhe mjeku vesh, hundë dhe fyt. Rrezikshme kundër acarimit
  Procesi reumatike dhe sëmundjet e kaluara. Rreth të gjithë
  sëmundjet e kaluara të informojë menjëherë mjek cardiorheumatology,
  që shqyrton fëmijën kundër reumatizma dhe nëse është e nevojshme
  të përshkruajnë trajtim shtesë.

  Pas një sulmi akut të fëmijës së reumatizma për 3-4 vjet nuk mund të vaksinohen. Përjashtimi nga vaksinimit ofron ofruesin e kujdesit shëndetësor.

  Me masat e shëndetit duhet të përmend sanatorium verore

  Kampet Pioneer. Një vit pasi fëmijët akute sulm vuajtje
  reumatizmi mund të dërgohen në trajtimin sanatorium në të gjitha-Bashkimit
  Resorts (Evpatoria, Kislovodsk, etj). Në adresimin e këtyre çështjeve, ju gjithashtu do të
  ndihmojë kardio. Mos harroni se çdo sulm të ri të reumatizma
  gjithë zemër më mbresëlënëse dhe në këtë drejtim mund të rezultojë
  aftësia e kufizuar e fëmijës. Prandaj, në mënyrë rigoroze ndiqni udhëzimet
  mjek me shumë kujdes shikojnë ditor dhe dietë regjim
  fëmijë, e bëjnë atë një ekspozim i rregullt në ajër të pastër dhe
  ndodh rregullisht me kontrollin atë të kardio.