Fëmijët nystagmus


 • Fëmijët Nystagmus
 • Trajtimi i nystagmus

 • Fëmijët Nystagmus

  Nystagmus
  në fëmijë - një sëmundje që manifestohet nga jashtë nga
  se fëmija nuk mund të fix shikoni, sytë e tij vazhdimisht
  kryej lëvizje të pavullnetshme oscillatory, "drejtuar".

  Normalisht, lindja e një fëmije ka mprehtësi të ulët vizuale,
  dhe sytë nuk janë të fiksuara objekte "enden".
  Por muajt e parë të jetës mund tashmë të shikojnë
  për lodër, ai e thotë qartë objektin.

  Nystagmus në fëmijë - një sëmundje që manifestohet nga jashtë
  se fëmija nuk mund të fix shikoni, sytë e tij vazhdimisht
  kryej lëvizje të pavullnetshme oscillatory.

  Nystagmus kongjenitale tek fëmijët është mjaft e rrallë.

  Arsyeja
  fëmijëve nystagmus mund të jetë një shkelje e nervor qendror
  sistem si natyrë të lindur, dhe sepse generic
  plagosje. Një tjetër shkak i nystagmus te fëmijët kanë albinism.
  Albinism - një sëmundje e trashëguar që shfaqet
  zvogëlim apo mungesë e plotë e pigmentim të lëkurës, flokët, sytë
  (Albinism Hlaznokozhnyy), ose vetëm sy (albinism okulare). Fëmijë
  me albinism kanë lëkurë të bardhë; Vetullat, qerpikët dhe flokët
  plotësisht i lirë të pigment. Për shkak të mungesës së pigment në retinë
  Funksioni shkelur e qelizave nervore, përveç kësaj, fëmijët
  me albinism është shkelje e parë, si në qendrore
  zona e retinës dhe nervit optik.


  Prandaj
  Fëmijët nystagmus ndodh.

  Nystagmus në fëmijët në pothuajse të gjitha rastet e kombinuara si
  Ndryshimet organike (të pakthyeshme) në vizual
  sistemit (atrofi i pjesshëm optike, ndryshimet degjenerative
  fundus) dhe funksionalisht (kthyeshëm)
  çrregullime. Çrregullime funksionale te fëmijët në zhvillim nystagmus
  në sfondin e comorbidity, veçanërisht hyperopia,
  astigmatizëm, miopi dhe strabismus. Në këto sëmundje
  fundus formuar mjegulluar smudged.
  Shtuar në këtë është lëvizja e vazhdueshme e shikimet
  dhe imazhi ndryshim. Si rezultat, pjesët më të larta
  Sistemi nervor qendror transmetohet foto fuzzy, si

  Qelizat vizuale lëvore të zhvilluar mjaft
  dhe mprehtësi vizuale reduktuar.


  Trajtimi i nystagmus

  Trajtimi i nystagmus te fëmijët mund të jetë nisur vetëm pas
  provim gjithëpërfshirës. Në anketën e fëmijëve
  okulist neurolog i detyrueshëm konsultimi. Nëse është e nevojshme,
  neurolog i emëruar nga studime plotësuese (EEG, Echo EG,
  MRI). Është e nevojshme për të vlerësuar sistemin qendror nervor.
  Ekzaminim nga një okulist përfshin si kërkime
  Funksioni themelor vizuale (acuity vizuale, statusi media optike,
  fundus, nerv optik, hulumtim oculomotor
  sistem) dhe electrophysiological thellë

  studim (EFI). Me EFI vlerësojë objektivisht
  Shteti sistem vizual-nervor nga retinë në lëvore
  truri. Është e nevojshme për të përcaktuar nivelin e shkatërrimit
  në sistemin përçueshmëri dhe përcaktimin e strategjisë trajtim nystagmus
  në fëmijët.


  Në prani të patologjisë shoqëruese refraktiv (hyperopia,
  miopi, astigmatizëm) i emëruar syzet e fëmijëve. Megjithatë, një
  syzet veshur në trajtimin e fëmijëve nystagmus mjaftueshme. Ajo duhet të jetë
  trajtim gjithëpërfshirës i nystagmus në fëmijët, duke përfshirë metodat
  Trajtimi konservativ dhe kirurgjikal i nystagmus infantile.
  Trajtimi konservativ i hardware nystagmus paraparë për fëmijët

  për përmirësimin e mprehtësi vizuale. Ajo i kryer kurse të
  2-3 javë disa herë në vit. Trajtimi i fëmijëve
  nystagmus është metoda të ndryshme stimulimit vizual
  sistem. Për zbatimin e tij kërkon leje nga neurolog.

  Në trajtimin konservativ të nystagmus te fëmijët
  Ka metoda kirurgjike të trajtimit të nystagmus fëminor. Operacionet në
  Trajtimi i nystagmus në fëmijët që kanë për qëllim zvogëlimin e amplitudë
  dhe lëvizjet e syrit oscillatory frekuencë. Kirurgji
  Fëmijët nystagmus kryer një fazë të trajtimit të plotë
  patologji.

  Një fëmijë me nystagmus duhet të jetë nën mbikëqyrje mjekësore
  sa kohë që ka procese aktivë të rritjes dhe zhvillimit,

  dmth 14-15 vjet. Me trajtimin e duhur
  nystagmus në fëmijët në shumicën e rasteve është e mundur për të rritur
  acuity vizuale dhe të reduktuar amplitudë të saj.

  Kur nystagmus për shkak të lëvizjeve të vazhdueshme oscillatory sy
  fëmijë ulur vizion, dhe kjo ka një ndikim serioz
  formimi i të gjithë sistemit vizual të fëmijës. Prandaj, trajtimi
  duhet të iniciohet sa më shpejt të jetë e mundur për të parandaluar më tej
  ulje në mprehtësi vizuale. Që sistemi vizual i fëmijës është
  në zhvillim të vazhdueshëm në fëmijët e vegjël janë
  Trajtimet e përdorur më efektive.

  Informacion nga artikullin "Nystagmus".