Foshnja masazh si është


 • Fëmijët masazh në moshë të hershme
 • Foshnja masazh si një metodë e trajtimit
 • Foshnja masazh kundër scoliosis

 • Fëmijët buzëqeshje, ahukannya gjendje për të pirë e të ngrënë për ditë. Por kur ju e konsideroni se përveç emocioneve të këndshme masazh ka veprim terapeutik dhe parandaluese, promovon zhvillimin fizik dhe mendor të fëmijës, masazh fëmija është pothuajse i pavlefshëm.

  Zakonisht foshnja masazh termi quhet masazh, i cili zhvillohet në mes moshës hrudnychkovoho prej një viti. Edhe pse, natyrisht, ajo mund të bëhet në 2 dhe 3 vjet - asnjë të keqe ajo do të sjellë. Në të kundërtën, një masazh i tillë është baza e shëndetit të ardhmen dhe zhvillimin e harmonishëm të fëmijës, nuk është sekret se sot përqindja e fëmijëve tërësisht të shëndetshëm është jashtëzakonisht i vogël, që do të thotë se fëmijët masazh urgjente se kurrë.

  Edhe prindërit e lumtur e fëmijëve të shëndetshëm absolutisht nuk do të heqë dorë masazh: është dhe parandalimi, dhe zhvillimi motorik i fëmijës, dhe kontakt fizik (masazh nëse nëna apo baba të bëjë). E pra, në trajtimin e sëmundjeve të ndryshme masazh fëmijëve vetëm pavlefshëm.

  Foshnja masazh në moshë të hershme

  Është vërtetuar se çdo fëmijë në javët e para të jetës pas lindjes ndjen stresin: në barkun e nënës, ai ndihet i mbrojtur, bota e jashtme duket se atij i plotë i anktheve dhe rreziqet. Në këtë rast, masazh për fëmijë është mënyra më e mirë për të normalizuar gjendjen mendore dhe fizike të fëmijës. Mjekët e dinë se, për shembull, foshnja e parakohshme, fëmijët të cilët përshkruajnë masazh, shërohen më shpejt, më mirë të fitojë peshë.


  Filloni duke bërë masazh të fëmijës mund të jetë 5-6 javë të moshës, me lejen e pediatrit.

  Masazh klasike për fëmijë të bëjë të njëjtat teknika të përdorura në masazh e të rriturve - trazim, stroking, fërkim dhe dridhje. Natyrisht, fuqia e ndikimit të tyre duhet të jetë i ndryshëm se sa, të themi, massing e 40-vjeçar. Teknikat më të lehta masazh që tregojnë mjek apo infermiere mund të bëjnë prindërit, ajo është edhe më e dobishme - sa foshnja është në kontakt të ngushtë me nënën. Nganjëherë keni nevojë për masazh fëmijën gjatë 3 muajve të kaluara mjek i cili do të në kohë për të kapur ndryshimet në zhvillimin e fëmijës. Nëse dyshoni se anomalitë në sistemin nervor, masazh fëmijëve është bërë më i mirë nën mbikëqyrjen neurolog.

  Por edhe në qoftë se ju jeni të sigurt se fëmija juaj është i shëndetshëm, të refuzojë masazh nuk është e nevojshme - kjo është një metodë e madhe të parandalimit të sëmundjeve të ndryshme, duke përfshirë neurologjike.

  Foshnja masazh si një metodë e trajtimit


  Fëmija sëmundje - edhe në dukje të thjeshtë si një të ftohtë apo kollë - prindërit e shqetësuar gjithmonë. Dhënia Mjekësi - e rrezikshme, ajo është e panjohur se si ata Ngjarje për trupin axhami. Ndërkohë, përmes masazh mund të parandalojnë shumë sëmundje dhe madje edhe kurë të hershëm. Për më tepër, disa trajtojnë vetëm masazh dhe gjimnastikë për fëmijë, jo pilula dhe pika. Gjëja më e rëndësishme - koha për të parë një mjek i cili do të përcaktojë një diagnozë dhe të përshkruajnë trajtim.  Masazh do të ndihmojë në qoftë se fëmija juaj të vënë diagnoza të tilla si keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu (pozitë të pasaktë të kokës), këmbët e sheshtë, këmbë e shtrembër. Nëse sëmundja është infektimi nuk trajtohet, pasojat mund të jenë shumë të ndryshme - nga sëmundjet e shpinë ndaj çrregullimit të sistemit lokomotor. Foshnja masazh dhe me sukses të përballen me probleme të tilla si dhimbje barku zorrëve, hypertonicity muskujve (dhe ata vuajnë nga një përqindje mjaft të lartë të foshnjeve) dhe Hypotonia. Përveç kësaj, hypertonicity mund të fshehin sëmundjeve të tjera zbulojnë se gjatë 6 muajve nuk është e lehtë. Foshnja masazh jo edhe shërimi, parandalon probleme të mundshme.  Shumë prindër janë të shqetësuar - çfarë nëse ajo rezulton se fëmija ka një hernie? Në të kundërtën, mos u bëni merak, duke shpresuar se ndoshta - ose ajo do të zgjidhë ose të operohet. Por çdo ndërhyrje në punën e trupit nuk shkon pa u vënë re. Ndërkohë, masazh fëmijëve dhe gjimnastikë në mënyrë efektive të kuruar një hernie në qoftë se asnjë fëmijë nuk ishte. Por në moshën më të vjetër me të vërtetë të ndihmojë vetëm operacion.

  Foshnja masazh kundër scoliosis

  Masazh Baby është në vendin e parë në skemën e trajtimit të scoliosis, e cila renditet i pari ndër sëmundjet e shtyllës kurrizore. Fakti mbetet - të paktën gjysma e largimeve vuajnë nga kjo sëmundje në shkallë të ndryshme.

  Kjo nuk është befasuese - shpinë në fëmijët dhe adoleshentët nuk është e fortë, si dhe nevojën për të monitoruar vazhdimisht sjellje të studentëve, sepse ngarkesa në shpinë rrit kur një person i ulet, dhe nxënësit duhet të kalojnë në tryezën e më shumë dhe më shumë kohë. Por sa mësuesit të ndjekin një duke mbajtur akuzat e tyre?

  Scoliosis mund të ndodhë në fëmijëri, kur prindërit të paduruar duan fëmijë shpejt mësuar të ulen, të ecin, dhe fëmija shpinë nuk është gati për ngarkesa të tilla. Jo shumë e dinë se scoliosis është konsideruar sëmundje e pashërueshme, por në një fazë të hershme të sëmundjes mund të ndalet.

  Foshnja masazh dhe fizioterapi janë mjetet kryesore të mënyrave të bëjnë me scoliosis. Teknikat masazh në trajtimin e scoliosis të ndryshme dhe varet nga shkalla në të cilën dostihlo sëmundje.

  Masazh baby: Fëmija Nëse fëmija juaj është i shëndetshëm, pas konsultimit me pediatrin ju mund të bëni fëmijën masazh veten. Asgjë tepër të komplikuar në këtë, teknikat masazh - i thjeshtë, ju mund të lexoni rreth tyre ose pyesni mjekun për të ju tregojnë se si për të bërë masazh.
  Masazh fëmija ka disa karakteristika që janë mjaft të lehtë për të kujtuar. Zakonisht bëj masazh ose 40 minuta pas hahet, apo gjysmë ore para ngrënies përditshme.

  Mos bëni masazh para gjumit.

  Kur të mos përdorin fëmijën krem ​​masazh ose pluhur. Kohëzgjatja e trajtimit duhet të jetë jo më shumë se 7-10 minuta. Masazh fëmija nuk duhet të shkaktojë dhimbje ose siklet, kështu që lëvizjet tuaja duhet të jenë të butë dhe të lehta si lëkura e foshnjës është e hollë dhe shumë e ndjeshme. Gjatë masazh të shikojnë reagimin e fëmijës në mënyra të caktuara, sigurisht ka nga ata që dorëzohen atij kënaqësinë më të madhe. Megjithatë, në qoftë se fëmija juaj i nevojshëm fëmijët masazh mjekësore, atëherë, sigurisht, ajo vetëm ka të bëjë me një specialist, ose ju jo vetëm që do të ndihmojë, por përkundrazi, mund të dëmtojë.