Fëmijët cryptorchidism


 • Cryptorchidism një fëmijë
 • Cili është rreziku i cryptorchidism

 • Cryptorchidism një fëmijë

  Testikujt janë formuar në barkut
  zgavër e fetusit, dhe para lindjes (në tanishme
  Tremujorin e kaluar) bien në
  scrotum. Moving testikujt nga zgavrën e barkut
  scrotum fetal proyshody të ashtuquajturën "kanalit inguinale." Në disa raste,
  mosveprimi i një ose të dy testikujt nuk ka, në
  ky rast, kur ishte fëmijë dhe prej natyre
  patologji, i quajtur "cryptorchidism."

  Kjo patologji kongjenitale
  mjaft të zakonshme: afërsisht 4%
  raste. Ka disa shkaqe
  cryptorchidism, megjithatë, nuk mund të parandalojë
  neopuschennya apo testiseve në këtë mënyrë.

  Ne duhet të dallojmë, kështu
  i quajtur "cryptorchidism i rremë" dhe "cryptorchidism i vërtetë."

  Në praktikë, shumica
  pacientët dorëzuar në urolog,
  cryptorchidism kthen gabuar -
  Testicular në gjendje për të marrë të përfshirë në kanalit inguinale (koqe "shfaqet" në scrotum dhe "zhduket") ose
  qëndrojnë në scrotum vetëm mbi to
  vend normal. Në mënyrë tipike, të rreme
  cryptorchidism nuk kërkojnë trajtim - me moshë
  fëmijë të gjithë të drejtë. Tjetër gjë - cryptorchidism vërtetë. Ai
  kërkojnë trajtim të detyrueshëm.

  Prindërit nuk duhet të jetë
  shumë të shqetësuar se djali i tyre
  neopuschennya lindur me testiseve, por ata duhet të jenë të
  i informuar siç duhet në lidhje mundur


  Pasojat e anomalive kongjenitale.


  Cili është rreziku i cryptorchidism


  Boys lindur me
  koqe neopuschennya rrit rrezikun e infertilitetit,
  testiseve neopustivshehosya janë më të ndjeshëm ndaj
  Zhvillimi në këto tumore. Fakti
  se temperatura scrotal për 2 ... 3 ° C më e ulët se
  zgavër barkut. Ky dallim është vendimtare
  për zhvillimin normal testicular dhe normal
  zhvillojnë spermë e tyre (spermatogenesis) në
  e ardhmja. Nëse veza "mbërthyer" në kanalin inguinale - rrit rrezikun e lëndimit. Përveç
  Një duhet të marrë parasysh psikologjike
  faktor - mungesa e testiseve në scrotum mund të shkaktojë
  Komplekset e caktuara psikologjike.

  Nëse është e gabuar
  ose cryptorchidism i vërtetë - këshilla
  kirurg pediatrik është e nevojshme.

  Trajtimi i cryptorchidism mund të jetë
  terapeutik ose kirurgjikale.

  Ju së pari duhet të provoni
  trajtoj cryptorchidism metodat terapeutike -
  futja e hormonit të fëmijëve - chorionic njerëzor
  Gonadotropin. Mos harroni se
  Suksesi i këtij terapi është shumë e kufizuar. Sukses
  trajtim terapeutik kryesisht
  varet nga niveli në të cilin veza
  janë: më afër scrotum, më shumë
  gjasat e një rezultat të favorshëm (90% në
  Sipas disa klinika).

  Nëse trajtimi terapeutik nuk është
  dhënë rezultatin e pritur - turistik për

  kirurgji. Ka shumë
  metodat e trajtimit kirurgjik të
  patologji, në varësi të shumë faktorëve
  i përdorur ose që. Zakonisht, një fëmijë të veprojë
  në moshën 3 vjeç. Operacioni nuk përbën kërcënim për jetën
  fëmijë, komplikimet ndodhë jo më shumë se 1%
  raste, të lidhur kryesisht me dëmin
  Anijet ushqyerit vezë apo infeksion në
  Periudha postoperative.

  Informacion nga artikullin "Cryptorchidism".