Fëmijët gjinekolog - një mjek i tmerrshëm


 • Vizitat e para dhe të mëvonshme të mjekut
 • Pse vajzat janë Gjinekologët frikë
 • Si për të përgatitur një fëmijë për të vizituar një gjinekolog

 • Vizitat e para dhe të mëvonshme të mjekut

  Ndoshta të gjitha gratë kujtohet mirë vizitën time të parë në gjinekologu. Zakonisht kjo është për shkak ose sëmundje, ose shtatzënia, por në çdo rast pjesa më e madhe e njohjes më të drejtë të seksit me gjinekologu nuk ishte në fëmijëri. Pak gra e di se ka një mjek gjinekolog - fëmijëve dhe vizitën e tij të parë për të marrë vendin e gjatë para problemeve ose komplikime në sferën seksuale.

  Herën e parë që organet gjenitale vajzat ekspozuar dhënë që në lindje, por qëllimi kryesor i këtij shqyrtimi - për të përcaktuar gjininë e fëmijës.

  Më pas, të gjitha vajzat duhet të kalojnë nëpër dy përmbledhje: para se të hyjnë në shkollë, dmth 6-7 vjet e pubertetit, që është 10-12 vjet. Pastaj, sipas statistikave, takimi i ardhshëm me një gjinekolog është depozituar në kohën e ndonjë sëmundje apo anomalitë. Por edhe shumë probleme me shëndetin intime mund të shmanget nëse mosha e 14 për të mësuar vajzën një herë në vit për të vizituar një gjinekolog, në mënyrë të pavarur apo nën mbikëqyrjen e prindërve. Me këtë shfaqje moshë një specialist fëmijë rekomandohet çdo dy deri në tre vjet për të monitoruar zhvillimin fiziologjik. Është e rëndësishme të mbani mend se çdo vajzë është i lindur me të njëjtat "përcaktuara" organet gjenitale, të cilat janë një grua i rritur.


  Kjo do të thotë se shumë sëmundje, të lindura apo të fituara, mund të gjenden në fëmijërinë e hershme. Mjekët thonë se 15 deri në 25% e vajzave adoleshente të prekur nga patologji të ndryshme gjinekologjike, fibroids, cysts, çrregullime menstruale, inflamacion të organeve riprodhuese. Sa më shpejt ju filloni trajtim, më shumë të ngjarë që funksion riprodhues i grave të rritur do të jetë në gjendje për të shpëtuar.


  Pse vajzat janë Gjinekologët frikë

  Vajzat kanë një paragjykim të qëndrueshëm kundër gjinekologë, e cila është e bazuar në edukimin seksual të gabuar. Fakti se koha nuk është nëna ime shpjegoi për vajzën time, i cili është një gjinekolog pse ju duhet për të vizituar atë, çon në pasoja tragjike - vajzat të marrë informacionin e tyre nga burime të besueshme, ishte mik i ditur, letërsi e dyshimtë, thashethemet e internetit dhe kështu me radhë.

  Si rezultat, vetëdija e fëmijëve është e formuar nga frika e pabazuar e "tezen e tmerrshme", e cila e bën "sakrificë" të rritet "karrige e tmerrshme" dhe sjell të zbehta një lloj "copa frikshme prej hekuri." Fëmija duhet të sqaroj se nuk ka asgjë rishikim i tmerrshëm se mjeku nuk shkakton dhimbje, nuk do të rritet në një karrige dhe jo për të hyrë në mjete. Në mënyrë tipike, fëmijët gjinekolog ekzaminon pacientin me prekje: hetuar kontrolle bark rektum. Duke përdorur një pasqyrë apo vahinoskopiya ajo mund vetëm si mjetin e fundit, dhe pastaj të përdorin pajisje të veçanta që janë shumë më të vogla sesa gratë e rritura.

  Kjo garanton dhe mungesa e dhimbjes, dhe për të ruajtur integritetin e cipës së virgjërisë.

  Një tjetër arsye pse vajzat ndjehen frikë gjinekolog, është në fillimin e hershëm të aktivitetit seksual. Logjika është fëmijë i thjeshtë ", pas shqyrtimit mjeku e di se unë nuk jam i dëlirë, dhe bisedoni me prindërit." Kjo është tërësisht një keqkuptim, sepse mjeku nuk i zbulojnë informatat pa pëlqimin e pacientit.


  Si për të përgatitur një fëmijë për të vizituar një gjinekolog

  Para herë të parë për të sjellë vajzën në pritje për të gjinekologu duhet të përgatisë atë për inspektim dhe sidomos mendërisht. Çdo fëmijë është unik, dhe nëna duhet të përpiqet për të gjetur qasjen e duhur për fëmijën e tyre.  Në njërën anë të bëjë një vizitë të mjeku për mysafirët, dhe tjetri nuk e teproj frikën e përshkallëzimit dhe ankth. Në një vizitë te mjeku për të ardhur nënën më të mirë dhe vajzën, jo gjyshen time apo dado. Kjo do të mbrojë situatën dhe për të krijuar një nevojë emocionale për të mbrojtur dhe ndihmuar mjekun në punë, duke përfshirë mbledhjen e informatave.

  Çfarë duhet të dinë dhe të kuptojnë nënën time:

 • Një vizitë te mjeku është ngjarje absolutisht e natyrshme.
 • Asnjë manipulim në zyrën fëmijët gjinekolog-së nuk mund të dëmtojë ose të dëmtojë një fëmijë.
 • Një moshë të qartë dhe të arritshme informacion, shumë më mirë se velit të veshura e mister dhe vizitën errësirë ​​të ardhmen.

 • Në mënyrë që të kuptojnë se çfarë fëmija ka frikë nga ata kanë nevojë për të folur për këtë. Më të sigurt dhe të qetë ndjenjë mom do të jetë më e lehtë për të ndjehen fëmijën.
 • Kur flasim për vizitën e ardhshme në gjinekologu me një vajzë adoleshente është e përshtatshme për të referuar në përvojën time, të gjetur se çfarë shqetëson dhe ngre shqetësime vajzat, drojë, mungesa e besimit në manipulim painlessness, frika, të lidhura me shëndetin, mundësia e publicitetit.
 • Ju duhet të i kushtoj vëmendje të higjienës. Nëse fëmija është i vogël, ajo është rënia përgjegjësi për nënën e saj, një vajzë adoleshente ajo është në gjendje për të kryer masat e nevojshme, të cilat duhet të tregojnë nënën e saj.

 • Informacion nga artikullin "Vizita e parë tek gjinekologu."