Fëmijët bruxism


 • Bruxism në fëmijët

 • Bruxism në fëmijët
  Ndonjëherë ndodh që një krevat fëmijësh në vend të një wheezing paqësore
  natë dëgjuar screeching frikshëm ... Kjo mund të përsëritet disa
  herë në natë dhe të marrë disa sekonda. Por, pse po ndodh kjo dhe se si
  merren me të?

  Populli nuk është një mit, "fëmijë Kohl shushuritje dhëmbët e tij, atëherë maetsya
  worms ". Jo frikë e nevojshme, ky mit nuk kanë një jo
  baza. Në dhëmbët e fëmijëve të kërcasin krimba të ndodhë jo më shumë se
  Pjesa tjetër.
  Por për të gjetur shkakun e rëndë (bruxism) ende qëndron sepse është dhëmbët më i menjëhershëm kërcënim.

  Arsyeja e vërtetë për këtë fenomen nuk është përcaktuar.

  Kjo mund të jetë
  manifestim i stresit apo gjumit crregullime thellësi (edhe të tilla
  Çrregullimet përfshijnë gërhitës, makthe dhe urinim i pavullnetshëm nate).
  Më shpesh ky fenomen ndodh në fëmijët e moshës parashkollore apo
  trashëgim korrespondues, djemtë priren të atij më shumë
  vajzat.
  Gjithashtu kërcëllimë të dhëmbëve të tyre natën mund të shkaktojë malocclusion, abuzimi strukturë dalje dhëmbësh apo kafkë të fytyrës.


  Kjo shkakton stres si për të nxjerrë në pah në mënyrë të veçantë.
  Adult mund të duket si versioni për fëmijë i stresit
  shumë i lehtë në krahasim me fatkeqësitë e saj, por fëmijët më pak
  mbrojtur të vështirë për ta për të përballuar me emocional i tyre.  Fajtor dukuri e stresit mund të jetë një konflikt me prindërit ose
  moshatarët, film i rishikuar kohët e fundit e tmerrshme, e ardhmja
  performance, dhe më shumë.

  Për të ndihmuar fëmijën tuaj të përballen me këtë sëmundje, bisedoni me të për
  Çështjet dhe shqetësimet e saj, do të përpiqen për të larguar të gjithë frikën e tij. Flisni për atë para se të shtrat të një foshnje krevat fëmijësh ka lëvizur
  siguroi. Vëzhgoni se ora e fundit e gjysmë para se të shkojnë në shtrat
  fëmija ishte lojërat zënë qetë mund ta lexoni atë ose
  shoh nga libra me ilustrime. Gjatë kësaj kohe, muskujt e çlodhur, dhe
  fëmija do të fle mirë gjatë natës.

  A nuk e ushqyer fëmijën tuaj vetëm para gjumit.

  Më mirë pas
  shkoni në darkë një shëtitje të shkurtër në ajër të pastër, ndërsa
  të cilat ju mund të hani një mollë ose një karrota, dhe ju mund të
  të marrë një dush relaksues, të cilat gjithashtu mund të jenë të kombinuara me intime
  bisedë. Sweet dhe ëmbëlsirat gjithashtu shmangur më të mirë gjatë natës, crumbs do të ishte më mirë të bëj ndonjë fryt.

  Kjo do të ndihmojë fëmijën tuaj të relaksoheni para se të shkojnë në shtrat dhe fle në mënyrë paqësore dhe pa merak.

  Por, pa marrë parasysh shkakun e bruxism, ajo do të
  ndaluar. Fëmija thjesht rritet më shpejt. Por në qoftë se ai ende
  vazhdon dhe nuk shkon më shumë se disa muaj, duhet të kontaktoni
  specialist dhe në çdo rast jo për të lënë gjërat rrëshqitje!

  Pas të gjitha dhëmbët
  mund të jetë subjekt i veshin serioze dhe fëmijën në mëngjes do të vuajnë
  nga dentar dhe dhimbje koke që ndodhin në një muskul të vazhdueshëm
  ngarkimit.

  Besohet se kërcëllim rrallë e më pak se 10 sekonda
  kërkojnë trajtim, por në raste të tjera ju duhet të testohen dhe të gjeni
  shkaktojë.

  Mbetet për ju dhe fëmijët tuaj të fle i qetë dhe çlodhës uroj!
  Informacion nga artikullin "Një fëmijë u shushuritje dhëmbët e tij."