Fëmijët astigmatizëm


 • Arsyet voznykonovenyy astigmatizëm
 • Rreth simptomat dhe trajtimin e astigmatizëm
 • Për parandalimin e astigmatizëm

 • Para se të merrni një ide të qartë, ju duhet të sjellë një aparat fotografik me të ashtuquajturin Rasfokus, atë imazh të paqartë. Ajo është në këtë paqartë, imazhin rasfokusyrovannyy dhe ka paqe për njerëzit që vuajnë nga astigmatizëm.


  Arsyet voznykonovenyy astigmatizëm

  Për të kuptuar shkaqet e astigmatizëm keni për të përsëritur një pak anatomi të lartë shkollor. Pra, pika e parë: syri i njeriut - një sistem kompleks optik. Item dy: sipërfaqe sferike thyes i syrit dhe përkojnë aks optik.

  Nëse keni qenë në nderon shkollore anatomisë, ju ndoshta kujtoni pjesë të rëndësishme të syrit si kornea dhe lente.

  Pra, kur sipërfaqja thyes i kornesë dhe lente nuk e ka këtë të njëjtën sferike ideal, astigmatizëm ndodh. Në shumicën e rasteve, përafërsisht çdo i katërti person në planet, thyes indeksi dallimi është i vogël, që quhet diplomë fiziologjik astigmatizëm deri 0,5 dioptri.

  Dioptri - Madhësia fokale: 0,5 d korrespondon lente duke u fokusuar 2 metra. Njeriu kjo ndihet gabim optik, dhe ajo nuk kërkon syzet korrigjim. Por nëse pushteti thyes, në fjalë të tjera - nga shkalla e astigmatizëm meridianet e ndryshme se sa 1,0 diopters, ajo është zakonisht një efekt të rëndësishëm në funksion vizuale.
  Që astigmatizëm - një sëmundje të lindura, ajo mund të shfaqet në çdo moshë, dhe jo domosdoshmërisht si një fëmijë. Por shpesh ajo diagnoza okulist, shqyrtimin fëmijë në vitin e dytë të jetës. Shumica e fëmijëve të kësaj moshe kanë një mjek mund të japë një parashikim për zhvillimin e mëtejshëm të sistemit vizual.

  Tiny ekzaminim shpenzojnë fundus, të përcaktuar vlefshmërinë e nearsightedness ose largpamësisë. Në rast të devijimeve për pacientin e vogël e zhvilluar komente individuale të trajtimit, dhe trajtim.


  Rreth simptomat dhe trajtimin e astigmatizëm

  Si mund të njohin prindërit e sëmundjes? E ankesave që nuk tregojnë up, dhimbje në kokë dhe ballë zonën në ngarkesës vizuale lodhje - e gjithë kjo mund të tregojë praninë e astigmatizëm.

  Për të sqaruar diagnozën, përzgjedhja e syze ose lente kontakti kërkohet ekzaminim nga një okulist. Nëse okulist fëmijëve të diagnostikuar konfirmon kjo do të thotë kur korrigjim astigmatizëm përshkruhen në varësi të tolerancës subjektive dhe mosha e pacientit.

  Është e rekomanduar në përgjithësi për të veshin syzet. Duke përdorur të njëjtat lentet e kontaktit tek fëmijët, mjekët rrallë të ketë sukses. Gjithashtu për korrigjimin e astigmatizëm kur duke përdorur xhami cilindrike. Trajtimi kirurgjik i astigmatizëm mundshme pasi arrijnë moshën njëzet e pacientit me të gjitha tiparet e sëmundjes.

  Për trajtim të suksesshëm duhet t'i përmbahet parandaluese vizita zyra okulisti.

  Në mënyrë tipike, fëmijët me çrregullime të tilla është e rekomanduar për të vizituar mjeku 2 herë në vit. Nëse fëmija juaj mban syze, duhet të monitorojë nga afër rritjen e syrit dhe lente të ndryshimit në kohë. Ndryshe nga sëmundjet e tjera të syve të tilla si miopi, astigmatizëm nuk ka përparim. Prandaj, në bazë të rregullave të thjeshta, të përshkruara nga mjeku juaj, ju mund të mbani nën kontroll.


  Për parandalimin e astigmatizëm

  Pak prej nesh të rriturit, krenohet me shikim të mirë. Çdo ditë, duke u përpjekur të mendoj numrin e autobusit ose duke rritur të marrin në konsideratë tag çmimeve mbi banak, ju e dini, ajo që ju shikoni me siguri nuk është si një fëmijë.  Megjithatë, në arritjet e sotme të okulistikë dëshpërim, megjithatë. Mjetet për korrigjim vizion i madh. Me syzet dhe lentet nuk mund vetëm të përmirësuar vizionin, por duket për të shtuar një bukuri të caktuar. Dhe me fëmijën ardhjen vet është koha për të kujtuar prindërit këshillën tuaj. Këtu janë disa që do të ndihmojë për të mbajtur sytë tuaj fëmijë të shëndetshëm.

  Idealisht, hera e parë që duhet të tregojë okulist thërrime për 4 muaj. Ky shqyrtim ofron një mundësi e hershme për parandalimin e shumë sëmundjeve, të tilla si e zakonshme në mesin e fëmijëve dakriotsystyt - inflamacion të harar lacrimal.

  Sapolindur Dakriotsystyt zakonisht ndodh përmes ruajtjes së filmit embrionale që mbulon pjesën e poshtme kanalit përlotur-hundës.

  Optimal trajtim moshë - 2-3 muaj, në një proces më të vjetër të rehabilitimit moshë është e komplikuar.

  Sapo fëmija juaj të kthehet në vit, mundësisht sërish profesionale dhe optike provë aftësitë sytë e një fëmije. Atëherë konsultoheni me një mjek për të ju japin këshilla mbi regjimin vizual të thërrimet ditë.

  Në tre vjet, pra deri në pranimin në kopësht ose në shkollë, nëse nuk zbulojnë ndonjë anomalitë, ju përsëri duhet të sjellë një fëmijë në okulist. Nëse ka, ose nëse foshnja patologjinë okulare ajo do të jetë për trajtim individual të stresit vizuale përmbajtje.


  Më tej, përputhja aktual i monitorimit me rekomandimet e një okulist në edukatorëve të kopshteve të kryer dhe shkollë të klasës 4 - mësuesit.

  Nëse foshnja kanë vizion të ulët, mjeku mund të rekomandojë sy atij disa vend (tavolinë, një numër) në klasë. Për ta bërë këtë ju duhet të marrë në ndihmë profesionale. Monitorimi i zhvillimit të sistemit vizual të fëmijës është e nevojshme, deri në procesin e rritjes aktive, dmth 16 vjet.

  Në funksion të faktit se 75-80% e sëmundjeve të syrit mund të shoqërohet me patologji të tjera nuk harrojnë të kalojnë rregullisht deri të fëmijës për të marrë pjesë profesionistë të tjerë.