Një fëmijë me paaftësi


 • Fëmijët me aftësi të kufizuara
 • Psikologjia e fëmijëve me aftësi të kufizuara dhe prindërit e tyre
 • Sjellja e saktë e një fëmije me aftësi të kufizuara

 • Fëmijët me aftësi të kufizuara

  Në kategorinë e fëmijëve me aftësi të kufizuara të hyjnë fëmijët parashkollor me një gamë të gjerë të lindura dhe të fituara në zhvillimin e hershëm të sëmundjeve dhe anomalitë. Ajo mund të jetë lëndime të ndryshme dhe defekte të zhvillimit fizik, dhe mund të jetë jashtë anomali i padallueshëm, të cilat nuk janë të dyshuar pacientëve veten.

  Mendor, psikologjik i fëmijëve nuk është e ndryshme nga zhvillimi moshatarët e tyre. Për më tepër, këta fëmijë nuk janë të moshës ndjeshme janë më shumë të ngjarë që të ketë shenja të Dhuntitë. Për shembull, gjatë një sulmi astmës fëmijët asthmatic nuk shkruaj poezi apo duke u mbyllur në një karrocë, balte mrekullueshme pjekur, të bëjë vizatime origjinale.

  Natyra si ajo kompenson për faktin se kjo nedodala fëmijët.


  Psikologjia e fëmijëve me aftësi të kufizuara dhe prindërit e tyre

  Parashkollorët madje bazë të nënkuptuar të paaftësisë deri tre ose katër vjet, duke u bërë të vetëdijshëm për dallimin e tyre nga të tjerët fëmijët dhe të rriturit. Prandaj, formimi i vetë e tyre të brendshme bëhet specifik. Për njerëzit me aftësi të kufizuara Fëmijët tregojnë tepër të vetëkënaqur, të përpiqet të bëjë gjithçka siç duhet të jetë, në çdo mënyrë të përpiqet të shmangë të gjitha llojet e shkeljeve. Kështu, ata janë duke u përpjekur për të provuar për të tjerët se çdo gjë ata nuk e pranojnë se ata nuk janë më keq se ata.

  Fëmijët të cilët janë në kontakt të vazhdueshëm me njerëzit me aftësi të kufizuara, shpejt mësohen me karakteristikat e paraqitjes dhe sjelljes që ka gjasa për të ndarë me ta, duke treguar interes të vërtetë të tyre.


  Prandaj, problemi është më shumë qëndrimet negative të prindërve dhe të afërmve të fëmijëve me aftësi të kufizuara. Mami dhe djeg këta fëmijë shpesh ndjehen fajtor para se pasardhësit e tyre, sepse ata nuk ishin në gjendje për dhënie shëndetin e plotë. Duke u bërë një i zgjatur, kjo ndjenjë mund të shprehet në shqetësime të veçanta për fatin e kujdesin e tyre fëmijëve ose të tepërta mbi-kënaqin tekat e tij. Një tjetër shprehje e këtij problemi është depresioni që shoqëron periudhat e përkeqësimit të fëmijëve të sëmurë.

  Prindërit ndjerë frikë për fatin e fëmijës, të kalojë atë të fëmijës. Intuitive ndjenjë të rritur të tensionit të vazhdueshme, karakteristika të fitojnë parashkollor nervozizmi Zasmykanist.

  Dyshim i dhimbshëm shumë baballarët dhe moms të nëse fëmija e di në lidhje me sëmundjen dhe deri në çfarë mase kjo është e rëndë, e padobishme. Në të vërtetë, fjala "disabled" shton asgjë për përvojat dhe ndjenjat e djemve të përditshme. Nga të kuptuarit e tij të statusit të tyre të mos marrë më të mirë, nuk ka më keq.

  Fëmijët vuajnë më nga realizimin e dështimit të tij në diçka që është normë për të tjerët. Ata përjetojnë përmes ndalesave të shumta dhe bindjes së vazhdueshme nga të rriturit. Përulësia për t'u dukur Publike e zemërbutësisë këta fëmijë mund të ndryshojnë në gjendje histerike të rënda dhe i çuditshëm kur veçohen me miqtë tuaj. Ata janë të vrazhdë, antics nganjëherë agresive ndaj prindërve reagimit ndaj kujdesit të tyre të tepruar, shqetësimi dhe frika.


  Sjellja e saktë e një fëmije me aftësi të kufizuara

  Të miri mund të konsiderohet kjo sjellje të rriturit, e cila lejon fëmijët me aftësi të kufizuara për të përshtatur më shpejt të situatës së tyre, të marrë oriz, kompensimin gjendjen e tyre. Dashuria egoist i prindërve që kërkojnë të mbrojnë fëmijët e tyre nga të gjitha vështirësitë e mundshme të ndërhyjnë me zhvillimin e tyre normal. Fëmijët me aftësi të kufizuara në nevojë urgjente për dashurinë prindërore, por dashuri, dhembshuri, dashuri altruist dhe duke marrë në konsideratë interesat e fëmijës. Tiny më tej nuk i takon jetën e lehtë, dhe më shumë në mënyrë të pavarur siç është, aq më lehtë do të lëvizin të gjitha vështirësitë dhe vështirësi.

  Fëmijët në fjalë, nuk duhet të ndalojnë dhe për të stimuluar aktivitetin adaptive, njohuritë e tyre për tiparet e fshehura të aftësive të veçanta. Sigurisht, i verbër për faktin se fëmija është seriozisht i sëmurë, nuk mund. Por për ta mbajtur atë nën rast xhami nuk është gjithashtu e mirë. Më pak vëmendje do të përqendrohet në vetë pacientit, më shumë gjasa suksesin dhe bashkëveprimit të tij me të tjerët. Nëse prindërit nuk arrijnë të mësojnë fëmijët të mendojnë jo vetëm për veten e tyre, atëherë fati i tij do të zhvillohet shumë më tepër për fat të mirë.

  Informacion nga artikullin "fëmijëve ime - i paaftë"