Diskinezi vrerit në fëmijët


 • Simptomat diskinezi
 • Metodat shtesë

 • Diskinezi vrerit në fëmijët - patologji më të zakonshme të sistemit biliar. Termi "diskinezi" është përkthyer fjalë për fjalë si "çrregullim lëvizjes" dhe i referohet jo normale funksionit të muskujve të butë të pakoordinuar. Dhe termi "i zemëruar" vjen nga fjala bilis - biliare dhe korrespondon me konceptin "vrer". Shpesh në literaturën mjekësore dhe dokumentacionit mund të gjendet akronimin "DZHVP." Shpesh diskinezi vrerit në fëmijët e diagnostikuar në fillim të mjaftueshme, dhe kjo çon në vonesa në trajtimin dhe parandalimin e komplikon edhe më tej sëmundjeve komplekse ndihmon tretjen e ushqimit në të rriturit.

  Në vitet e fundit, pranon faktin se DZHVP - jo e sëmundjes primare, dhe një nga manifestimet klinike të një patologji më të rënda të traktit të sipërm gastrointestinal (gastroduodenitis, ulçerë peptike, pancreatitis, etj).

  Shkelja e funksionit motorike dhe aktivitetet e muskul unazor (muskul-szhimatel) aparat i vrerit traktit stagnimit themelor të biliare. Stanjacion manifestuar e biliare (cholestasis) çrregullime të qarkullimit të biliare në mëlçi dhe zorrët, ndryshimet në vetitë fizike dhe kimike të biliare dhe komponentëve të tij. Cholestasis zvogëlon pronat baktericid të biliare, e cila kontribuon në një kolonizimit të butë të zorrëve nga krimbat.
  Diskinezi vrerit në fëmijëri shpesh shihet si hipertension apo formë të përzier, të paktën - hipotension.


  Simptomat diskinezi

  Në formën hypertensive e fëmijëve tëmth dyskinesia ankohen prystupoobraznuyu, thikat dhimbje në kuadratin e djathtë të sipërm ose të djathtë. Fëmijët më të vegjël tregojnë zonë prypupkovu. Shumë rrallë vërejtur rrezatim e dhimbje në teh shpatullën e djathtë. Simptomë Pretty tipik i kësaj gjendje - dhimbje të mprehtë colicky në anën e djathtë të shpejtë të rrjedhshëm apo shetitje të shpejtë, për shkak të shtrihen shtesë e kapsulë dhe të mëlçisë tashmë të zgjeruar me rritjen e fluksit të gjakut venoz.

  Gjallërisht kjo simptomë manifestuar në klasa apo trajnim edukimit fizik gjatë lojrave në natyrë, klasa valle.

  Formojnë dyskinesia hypotonic tëmth karakterizohet nga dhimbje pothuajse konstante shurdhër dhemb në anën e djathtë. Stresi emocional, gabime në dietë mund të rrisin dhimbjen.

  Një sëmundje thelbësor shoqërues është dispepsi. Në fëmijët, ul oreksin, të përzier shpesh janë të shqetësuar. Shpesh pacientët nuk mund të tolerojë pak ushqim me yndyrë dhe të ëmbël, pas përdorimit ata përzier dhe të vjella. Ndonjëherë fëmijët më të vjetër ankohen për një shije të hidhur në gojë. Nuk është një karrige e paqëndrueshme.  Në ekzaminim, mjeku identifikon zonat ëmbëlsi në prekje në kuadratin e djathtë e sipërme, dhimbje rritur kur përgjuar dorën e tij në buzë të harkut bregdetar. Shumica e fëmijëve të rritur mëlçinë dhe buzë e saj të prekshëm 1-2 cm më poshtë harkut bregdetar.


  Metodat shtesë

  Diagnoza bazohet në analizën e ankesave, të dhënat e sondazhit dhe rezultatet e metodave të tjera kërkimore.

  Kur përkeqësim i theksuar në analizën biokimike të gjakut tregojnë rritje të enzimave të mëlçisë (fosfatazes alkaline, etj).

  Metodë e vlefshme diagnostike në këtë gjendje është ultratingull. Ultratinguj zbulon natyrën e çrregullimeve motorike të tëmthit, traktit biliar diagnostikojnë anomalitë (përkulem, rrotullim, etj). Shpesh ajo është këto karakteristika strukturore të kanalet biliare ose fshikëz e tëmthit është shkaku diskinezia i drejtpërdrejtë.
  Është e dëshirueshme për të mbajtur fëmijën e intubation pjesshëm duodenale. Normat Ndryshimi në pjesë të ndryshme të biliare të varet nga lloji i dyskinesia. Në shumicën e rasteve, mikroskopi biliare të zbuluar një shkelje të biliare koloidale ekuilibrit (duke rritur numrin e kristaleve të kolesterolit, bylyrubynata kalcium). Shpesh fëmijët janë parazitë në biliare - forma vegjetative të Giardia, vezë opistarhisov, larva Stroingyloides stercoralis, etj

  Studimi radiografike e sistemit biliar te fëmijët janë të rralla dhe vetëm nën indikacione të rrepta.