Dysbiosis vaginë


 • Gardnerellas fshehtë
 • Ndryshimet janë për më mirë
 • Konfuzion Microbial

 • Gardnerella - është një nga sëmundjet më të zakonshme infektive të organeve gjenitale të femrave të moshës riprodhuese - është një rritje e jashtëzakonshme vaginal bakteret e lidhur me çrregullime sasiore dhe cilësore të mjedisit vaginale. Një tjetër emër për këtë sëmundje - vaginosis bakteriale.


  Gardnerellas fshehtë

  Organizmi dëshirore është Gardnerella, e cila është quajtur Gardnerella (Gardnerella vaginalis). Disa studiues besojnë se edhe në vetvete nuk është një Gardnerella agjent Gardnerella, ajo merr vetëm tërthorazi të përfshirë në zhvillimin e sëmundjeve infektive, si dhe të krijojë kushte të favorshme për jetën e mikroorganizmave të tjera dhe anaerobe (dmth që jetojnë në një mjedis oksigjen pa) bakteret.

  Ajo është shkaktuar nga fakti se gardnerellas aktive riprodhuar në microflora e vaginës dhe uretrës, ndërsa produktet e tyre metabolike shpejt shkatërrojë microflora normal të traktit urogjenital dhe të kontribuojë në zhvillimin e inflamacionit, i cili mund të marrin pjesë dhe të tjerët me të vërtetë të lartë, mikroorganizmave.


  Ndryshimet janë për më mirë

  Nga lart ajo mund të konkludohet se gardnerellez shkaktuar nga një çekuilibër të microflora vaginale. Më të Gardnerella infektuar seksualisht gratë aktive që injorojnë metodat pengesë e kontracepsionit edhe në qoftë se ju të ndryshojë partnerët. Shfaqja e partner të ri seksual, madje edhe të shëndetshme, mund të shkaktojnë dysbiosis vaginale sepse mikroorganizmave Vagina menjëherë të përshtaten me mikrobet "huaj" partnerin e saj.


  Në ndryshimin e fundit të partnerit seksual, ka faktorë të tjerë të rrezikut për Gardnerella, që një grua duhet të dini. Përçarje e microflora normale vaginale, dmth rritje e jashtëzakonshme (gardnerellez) ndodh me disa tableta vaginale dhe supozitorëve spektrin e gjerë (Terzhinan, Polygynax, Betadine), aplikimi i kontraceptivëve lokale, douching, ndërsa duke marrë antibiotikë gjerë spektrit.


  Konfuzion Microbial

  Këto veprime mund të kenë efekte të ngjashme: microflora normal vaginal është i shtypur, dhe për këtë arsye, ajo përfshin një Gardnerella rritje proporcion, Mycoplasma dhe bakteret anaerobe, e cila çon në dysbiosis vaginë.

  Përveç kësaj, aktiviteti i baktereve patogjene rritet kur një grua është dhunuar hormonet, reduktuar imunitetin, dhe kur lodhje apo stresi.

  Ekspertët ende nuk e kanë pajtua nëse gardnerellez mund të konsiderohet një sëmundje që transmetohet seksualisht. Disa studiues besojnë se gardnerellez mund të transmetohen seksualisht, të tjerët e mohojnë atë. Megjithatë, fakti që agjenti Gardnerella shumë shpesh në të dy partnerëve seksualë në të njëjtën kohë thotë se gardnerellez mund t'i atribuohet në incidencën e mekanizmit të transmetimit seksual.

  Informacion nga artikullin "gardnerellas i fshehtë."