Diagnoza Dysbacteriosis dhe trajtim


 • Çfarë rritje e jashtëzakonshme?
 • Arsyet dysbiosis
 • Simptomet e dysbiosis zorrëve
 • A është e mundur për të kuruar dysbiosis zorrëve?
 • Si për të parandaluar zhvillimin e dysbiosis
 • Trajtim. Testet dysbiosis
 • Çfarë disb akterioz?

  Dysbacteriosis jo
  sëmundja pavarur. Kjo është një gjendje në të cilën thyer
  ekuilibër dinamik midis karakteristike për secilin departament
  microflora gastrointestinal dhe influenca e ndryshme
  faktorët e mjedisit. Kjo ndryshon si sasiore
  dhe përbërja cilësor i microflora.

  Shpesh këto ndryshime negativisht
  ndikojnë në funksionin e zorrëve, si bloating manifestuar, rumbling,

  dhimbje barku, i mërzitur karrige e tij dhe simptoma të tjera
  karakter pesimist.


  Shkaqet e dysbiosis

  Shkelja e përbërjes dhe sasisë së mikroorganizmave (bifidobacteria dhe
  shumë të tjerë) që banojnë traktit digjestiv, shpesh
  pasojë e shfrytëzimit të pakontrolluar të barnave të ndryshme
  droga, sidomos antibiotikët.

  Ka pjesë të rëndësishme
  dietë dhe prania e ndryshme kronike dhe
  çrregullime funksionale të organeve dhe sistemeve, dhe, mbi të gjitha, i
  traktit gastrointestinal. Background psiko-emocional i pafavorshëm
  kontribuon në zhvillimin e kësaj gjendje.


  Simptomet e dysbiosis zorrëve

  Simptomat dysbiosis e lidhur direkt me sëmundje ose


  kusht që shkaktoi rritje e jashtëzakonshme, dhe nuk është specifik.
  Më të shënuar parehati të barkut, rritje
  prodhimit të gazit, ndryshimet në stol (diarre, kapsllëk ose stol
  i paqëndrueshëm), mund të ndodhë dhe dhimbje barku.

  Ajo duhet të mbahet mend
  që dysbiosis gjithmonë duke komplikuar sëmundjeve kronike
  traktin e tretjes, kështu që ky shtet është e nevojshme gjithmonë
  diagnoza e hershme dhe trajtim.


  A është e mundur për të kuruar dysbiosis zorrëve?

  Nëse ndryshimet dysbiotic janë shkaktuar nga antibiotikët
  ose infeksion akut të zorrëve, pastaj në kohë
  Diagnoza e saktë dhe korrigjimi i kësaj gjendje mund të arrihet

  Restaurimi i plotë i bilancit zorrëve microflora, jo vetëm
  bifidobacteria, por mikrobet e tjera.

  Nëse ka rritje e jashtëzakonshme
  rezultat i semundjeve kronike, të tilla si gastrit kronik,
  duodenitis, kolit, etj, një herë dhe për të gjithë dysbiosis kurë
  jo, por periodikisht terapi për qëllim normalizimin
  Peizazhi microbial e zorrëve është e nevojshme, si sasiore
  dhe ndryshimet cilësore në microflora mund të çojë dhe mbështetje
  rëndim të sëmundjes themelore.

  Vetë dysbiosis
  Supplements, kefir dietë dhe "probiotic" nuk është gjithmonë të sigurojë
  ndonjë efekt i dobishëm.


  Si për të parandaluar zhvillimin e dysbiosis?

  Po aq e rëndësishme për parandalimin e dysbiosis ka
  dietë racional dhe ushqim të ekuilibruar. Në
  antibiotikët paralele është e rekomanduar për të përdorur drogë
  mbështetur rritjen dhe zhvillimin e microflora normale.

  Zgjedhja e barnave të mbështetur - prerogativën e mjekut si një mjek i di të gjitha
  Tiparet e sëmundjes dhe pacienti mund të zgjedhin të drejtën
  trajtim individual.

  Në prani të sëmundjeve kronike të sistemit të tretjes
  duhet të ndjekim rreptësisht të gjitha mjekun e për trajtimin e primar
  sëmundje.

  Nëse është e nevojshme, pas ekzaminimit të mëtejshëm,
  Mjeku mund të njëjtën kohë ose pas rrjedhën kryesore të terapisë

  caktojë një skemë që synon korrigjimin dysbiosis.


  Diagnoza. Analizat e rritje e jashtëzakonshme

  Mjeku do të dëgjojë ankesat, të vlerësuar ndikimin e comorbidities
  do të shqyrtojë dhe testimi laboratorik rendi i stol. Drejtimin
  coprogram (fekal total) dhe renditet feces (njëjtë
  Analiza) dysbiosis. Pas vlerësimit dhe analizimit të të gjitha në dispozicion
  Informacioni mjeku përzgjedh skemën individuale terapi.

  Trajtim
  kryer të paktën 4-6 javë e efikasitetit follow-up
  terapi.