Diverticulosis e diagnozës dhe trajtimit të zorrës së trashë


 • Diverticulosis i zorrës së trashë
 • Diagnoza dhe trajtimi i diverticulosis të zorrës së trashë

 • Diverticulosis i zorrës së trashë

  Diverticulosis i zorrës së trashë - është
  një gjendje në të cilën mur zorreve janë vogla
  një apo dy inç në bazë të Bursiform zgjatje
  (Diverticula). Ulcerat diverticula zhvilluar kryesisht në të moshuarit
  Njerëzit në vendet me standarde të larta të jetesës.

  Kryesor
  Roli në përhapjen e gjerë të sëmundjes luan reduktim
  Numri i ushqimeve bimore në dietë dhe prevalenca e mishit ushqyese
  dhe enët miell, duke rezultuar në kapsllëk. Në kapsllëk, të nxitur
  diverticula e trashje, vanitet (formimi gaz plentiful)

  Infeksionet e transferuara zorrëve (si dizenteria) i gjatë dhe i çrregullt mjekim laksativ pritje.

  Nga
  mosha elasticitet mur zorrë është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme. Rritje
  presion në zorrë (duke rezultuar në kapsllëk, bloating, etj) rezultatet
  për zgjatje të disa zonave të formuar diverticulum.

  T o
  Diverticulosis karakterizohet nga: - dhimbje të barkut, zakonisht në gjysmën e majtë
  stomak; - Shkelja e karrige, shpesh kapsllëk ose alternating kapsllëk
  dhe diarre - bloating, rumbling në bark.


  Si rezultat i stagnimit në feces zorrëve zgjatje, atje
  inflamacion i diverticula - diverticulitis. Me zhvillimin e inflamacionit
  ethe, dhimbje barku intensifikuar në karrige


  rezulton mukusit dhe gjakun, shprehu shqetësimet vanitet. Saktësisht
  inflamacion i diverticulum është shpesh një shkak i pacientëve të trajtimit
  Mjeku diverticulosis.

  Inflamacion i diverticula çon në komplikime të rënda:

 • Gjakderdhje të zorrëve -
  Lirimin shfaqet në stol gjak të kuqe të ndritshme ose clots. I shqetësuar
  dobësi, presion gjaku i ulët, në rritje i zbehtë.
  Gjakderdhje shoqërohet me dhimbje barku, shkeljen e karrige.
 • Pengimi zorrëve - Zhvillon në shkelje të kalimit të masës të zorrëve si pasojë e ngushtimit të zorrëve në origjinën e diverticulum.
 • Inflamacion purulent i zgavrën e barkut

  (Peritonit) zhvilluar nga gëlltitje të përmbajtjes zorrëve në barkut
  zgavër nëpërmjet një vrimë në murin e diverticulum (vrimë diverticulum)
  formuar nga hedh lëng zgjatje mur.

 • Diagnoza dhe trajtimi i diverticulosis të zorrës së trashë

  Diagnoza e diverticulosis zorrës së trashë merret gastroenterologist mjek. Për të zbuluar sëmundje përveç për të shqyrtuar, analizuar feces krovianaliza duhet të kryejë të paktën dy studime: - irrigoskopii - X-ray e zorrëve me përmbajtjen e saj të mëparshme duke përdorur kontrast klizmë materiale. - Endoskopia e zorrës -
  me një tub të veçantë fleksibël (colonoscope) përmes anusit

  komplot duket gjatësinë zorrë e një metër.
  Para irrigoskopii dhe colonoscopy duhet të përgatiten me kujdes.

  Dospaleniya
  diverticula dhe komplikacionet e sëmundjes duke u trajtuar në spital, pakomplikuar
  diverticulosis - në shtëpi. Qëllimi kryesor në trajtimin e pakomplikuar
  Diverticulosis i zorrës së trashë - normalizojë lëvizjeve të zorrëve. Ky vullnet
  parandaluar formimin e zgjatje ri dhe parandaluar inflamacionin
  diverticula. Para së gjithash, emëroi një dietë të pasur me bimë
  ushqim, ne rekomandojmë duke marrë krunde gruri. Për të reduktuar dhimbje
  barkut përshkruara droga antispasmodic (jo-spa, etj) Në
  e diverticulitis përshkruajnë antibiotikët.

  Trajtimi i gjakderdhjes
  varet intensitet saj. Më të përdorni special
  Ilaçet që ndihmon të ndaluar gjakderdhje. Në
  Komplikime tjera të diverticulosis (diverticulum vrimë ose ngushtimi
  zorrë) dhe mungesa e efikasitetit të terapeutik
  trajtim duke përdorur kirurgji. Shpesh gjatë
  operacion hoqi nga ulcerat zonën e prekur.
  Informacion nga artikullin "diverticulosis e zorrës së trashë."