Disa aspekte refleksodiahnostyky dhe reflexologyÇdo sëmundje fillon menjëherë me ndryshimet morfologjike në organet dhe fshehur nga çrregullime fillore në trup. Kjo çrregullime funksionale që mund të ruhen si të shkurtër, dhe kur periudhë shumë të gjatë para sëmundjes.

Këto çrregullime janë plotësisht pa u vënë re, sepse trupi të përballuar me ta përmes aftësive të tyre kompensuese. Vetëm kur apo mundësitë kompensuese i rraskapitur ose ndikimi shumë i fortë - vetëm kompensim faza e shkeljeve hyn në fazën e dekompensimi, ka ndryshime organike dhe njeriu fillon të ndjehen simptomat e para të sëmundjes, edhe pse ai e konsideronte veten mjaft të shëndetshme.

Këto çrregullime funksionale janë karakter energjik.
Akupunkturë përfshin përdorimin e një efekt të trajtimit të pikave të akupunkturës vendosura në meridianet. Dhe pikat e akupunkturës dhe meridianet - Koncepti i energjisë në vend se morfologjike. Dhe kështu është në acupuncturist është një mundësi e madhe për t'u angazhuar në efektin e saj të trajtimit të çrregullimeve funksionale që janë mekanizmat shkakor e ndryshimeve morfologjike në organet. Dhe jo pa arsye është hetim. Kështu, akupunkturë mund të parandaluar fillimin e sëmundjes klinike. Për më tepër, edhe në qoftë se pacienti nuk është trajtuar me ilaçe dhe përdorimin akupunkturë, ajo është ende e mundur për të arritur përmirësim klinik për shkak të faktit se do të eliminohet çrregullime shkakor funksionale në trup.


Është e njohur se organet dhe sistemet e ndryshme që lidhen me fusha specifike të lëkurës quhet pikave akupunkturë. Këto pika menjëherë në variacionet vogël në shfaqjen e sistemeve të trupit dhe organet nëpërmjet të ashtuquajturave obligacionet meridional të reagojnë ndaj këtyre ndryshimeve, dhe në fazën e çrregullimeve funksionale, shumë kohë para ndryshimeve organike.

Ky reagim në pikat akupunkture manifestohet si ndryshimet në madhësinë e fushës magnetike, temperatura, rezistenca elektrike, shpejtësia e reaksioneve biokimike, strukturën qelizore ta dhe madhësinë e tyre. Pas zonën Zakharyin-GED - në shumicën e rasteve asgjë si trëndafil dhe bashkua pikë akupunkture në një çrregullimeve të avancuar në trup.

Në këtë drejtim, është e mundur, matjen e, të themi, rezistencë electrodermal ose temperaturën në pika të caktuara akupunkturë për të zbuluar ndryshimet në trup në fazën e çrregullimeve funksionale. Pothuajse asnjë metodë klinike diagnostike në këtë mënyrë nuk lejon që ajo të bëjë.

Çdo grid dhe autoritet lidhur me acupoints tij band përfshijnë një të ashtuquajturat pikat përfaqësuese që janë informacioni më i saktë për sistemin tuaj. Ajo duhet të përdorin ato në teknikat diagnostike. Ide e gabuar është ky konkluzion se duke ekzaminuar vetëm disa pika, ju mund të gjykojë gjendjen e të gjitha organet dhe sistemet e trupit.

Autorët flasim për këtë koncept të diagnozës së shpejtë, duke i dhënë raport të madh në gjendjen shëndetësore të numrit minimal të indikatorëve.

Asnjë diagnoza nuk duhet të bëhet me anë të shprehin, sepse ajo varet nga rezultatet fillestare të studimit të dhënave dhe nga ai tashmë dhe efektivitetin e trajtimit. Çfarë është diagnoza e sëmundjeve të ndryshme të njeriut mund të vihet jo vetëm në bazë të ndryshimeve organike në trup që janë gjetur gjatë ekzaminimeve të ndryshme klinike apo sqaruar ankesat e pacientit, por edhe në bazë të dëmtimit funksional, u zbuluan R. Dubois në 1857. Atëherë varësia funksionale të pikave akupunkturë mbi sistemet e trupit janë bërë të përfshirë në IR

Tarkhany - 1889; VU Chagovets - 1903; C. Veydman - 1956.

Studimi i mëtejshëm i kësaj çështje (AK Podshibyakin - 1952-1960; I. Nakatani - 1958 AI Nechushkin - 1973, FG Portnov, P. Nozhe, R. Voll, I. Brother etj .) e bëri të mundur për të zhvilluar dhe të miratuar teknika të ndryshme elektronike diagnostike. Në 1988, një nga teknikat elektronike diagnostikuese janë autorizuar Drejtorinë e Tretë Shefi i Ministrisë së Shëndetësisë dhe Ministrisë së Mbrojtjes dhe të përdorur nga astronautët tanë në fluturim.

Studimet zbuluan se organet e ndryshme dhe sisteme të lidhura me akupunkturë pikat e lëkurës enerhokanaliv rrjet kompleks numërohen disa dhjetra (151), dhe çdo ndryshim minimal në trup në sistemin e kanaleve të pasqyrohet menjëherë në gjendjen e pikave akupunkturë.

Në trup janë sistemi kryesor dhe dytësor fuqi. Në sistemin kryesor përfshin kryesor (12) dhe të ushqyerit (12) meridianët. Në të mesëm, e cila është në sistemin kryesor të shëndetësisë dhe ndodh në thellësi të ndryshme, janë lëkurë mbrojtëse (gilcë-muskul - 12) muskujve Mbrojtura (12), zamykayusche-lidhësit (18) mbrojtëse të brendshme (speciale - 12), Lo-kanale (27), anijet e mëdha (kontroll i trashëguar - 8), ndër-sigurisë (Shu-Mo - 12) energji-akumulojnë (det - 4), sistemin endokrin (12), qiellor kuti (10).

Për më tepër, për shkak se disa pikat e akupunkturës janë meridianet shumta. Për shembull, pikë P 7 (Le Que) është pika kryesore e meridianin e mushkërive, dhe pika e fillimit të meridianet gjatësore dhe tërthor ja e mushkërive, enët të cilat-kyçe mrekullueshme Ren mai.

Një shembull tjetër: pika e MC-5 (Jian-shi) është pika kryesore e meridian cipë e zemrës, Jing pika e kanalit cipë e zemrës së furnizimit, pikë-metalike kanal ushqyerit cipë e zemrës, i cili grup ynskoho dorë Lo-paragrafi enët e mrekullueshme Yin Wei Zhong maj dhe maj.

Kështu, përmes një pikë e vetme e marrë atë në kombinim me pika të ndryshme të tjera, është e mundur për të shqyrtuar disa sisteme të energjisë. Gjithashtu, është e qartë se nuk ka kimikate ose metoda të tjera (aktuale pulsojnë, në terren magnetike, rrezatimi infra të kuqe dhe lazer, etj) nuk mund të garantohet në mënyrë adekuate dhe të ndikojë pikë akupunkturë (për shkak të faktit se shumë prej tyre në thellësi të ndryshme është më shumë pushtet), përveç si gjilpërë akupunkturë.

Shtimi sistemet e tjera të energjisë (kulm nervor degjenerimi, dhe meridian parenkimale degjenerimi epiteliale të lëkurës meridian, etj), është një largim nga konceptet tradicionale të akupunkturë, të cilat zhvillohen qindra specialistët kryesor për disa mijëvjeçarë.
Ka gjithashtu nuk përmendet se sa shumë pika akupunkture të vendosura në këto meridianet tjera.

Para se të krijuar diçka "të re" duhet të hulumtojnë gjithçka që bëhet para. Atëherë ky zbulim "i ri" do të ndërtohet mbi një bazë solide shkencore. Përndryshe ajo është "e re" ose në konflikt me konceptet tradicionale apo qëndron vetëm dhe nuk ka të bëjë me njohuri klasike.

Për më tepër, është e paqartë se si kjo "re" ndërvepron me sistemet tradicionale dhe anasjelltas, si nëpërmjet sistemeve tradicionale të ndikuar ky "i ri". Dhe kur diagnoza e bërë nga pika të thatë të lëkurës elektrodë, elektrodë i forcave të presionit të varet rezistencë të performancës dhe të lëkurës gjilpërë matës devijon në një vlerë tjetër.

Kështu, kjo "diagnoza" dhe "përzgjedhje" e drogës për trajtimin e çdo dhe të lehtë duke ndryshuar presionin e elektrodë në lëkurë, një fokus të demonstruar, asgjë të bëjë me rezultatet mjekësore. Kur ju kërkoni këto "diagnosticians" për të forcuar Spot lëkurë pirg gome elektrodë për presion të vazhdueshëm detyron elektrodë të lëkurës - ato janë nën pretekste të ndryshme gjithmonë të refuzojë për të bërë këtë.

Në një intervistë me "diagnostikimin", asnjëri prej tyre mohuan praninë në trupin e biorhythms të ndryshme të veprimtarisë së tyre dhe periudhave të recesionit. Por disi në "diagnozën" e tyre të përmendur rregulla në mënyrë të barabartë për të gjithë njerëzit në çdo ditë të vitit.

Nga sa më sipër është e qartë se aplikacionet e vendosura diagnostike që nuk janë të bazuara në konceptet tradicionale të mjekësisë klasike orientale për foto trup të plotë të pushtetit, kur përdoret jap gabime të mëdha në diagnozën dhe rezultatet nuk reflektojnë shqetësime foto e vërtetë në trup.

Çrregullimet e para funksionale në trup fillimisht shfaqet vetëm në sistemin elektroenergjetik të mesëm në formën e tepërt ose mungesa e energjisë në to, dhe nëse ajo nuk është në gjendje për të kompensuar për shkeljen, ajo është vetëm pas ndryshimeve të shfaqet në rrjetin kryesor.

Prandaj, diagnoza e hershme është e nevojshme të shqyrtojë jo vetëm meridianet e kryesore dhe ushqim, por të gjithë sistemin e mesme e energjisë në trup. Një shkelje e mesme në sistem mund të jetë shumë më i madh, si ai paraqet meridianet. Dhe në qoftë se ju nuk e konsiderojnë këto shkelje, diagnoza është i pasaktë, dhe trajtimi i mëtejshëm nuk është efektive, e cila nga ana diskrediton metodën e reflexology.

Për fat të keq, shumica e metodave diagnostikuese nuk janë ekzaminuar rrjetit sekondar. Kur balancimi i pushtetit është vendimtar jo vetëm të llogaritur vlerën e enerhonapolneniya si përcaktimin e shpejtësisë së qarkullimit të energjisë, ose energjia ruhet në to në mënyrë të qarkullimit apo në një mënyrë të stagnimit.

Sipas rregullave të reflexology, sistemit energjetik, në një enerhoizbytka shtetërore, ju duhet të ngadalësohet. Si mund, për shembull, pengojnë meridian është energji e tepërt në mënyrën e stagnimit? Nuk ka efekt në të gjitha nuk do të - është energjia nuk mund të jetë më i ngadalshëm. Kjo është parë në këtë meridian mode transferimit të energjisë së stagnimit në mënyrë të qarkullimit, dhe pastaj të zvogëlojë shumën e tij. Po kështu, duhet të bëjë në rastin e mungesës së energjisë në meridian. Është një rregull themelor, për fat të keq, pothuajse asnjë nga reflexologist shkelur. Dhe kjo ishte në performanca e saj varet kryesisht në efektivitetin e trajtimeve.

Disa tekste reflexology tërhequr nga veprat e lashta kineze, thotë se mungesa apo energjia e tepërt në meridian duan të ndikojë, përkatësisht, tonik ose pika qetësues, dhe për të rritur efektin gjithashtu mund të shtoni një burim pikë. Ky interpretim - një keqkuptim përkthyes mekanizëm enerhorehulyatsii në reflexology.

Point-burim duhet të përdoret jo për të fituar ekspozimit në pikën kryesore, dhe në qoftë se energjia meridian është në një gjendje e stagnimit, ajo është parë e nevojshme për të ndikuar sa pikë-burim (i cili i jep të rritet në energji lëvizje) për të përkthyer gjendjen e stagnimit Qarkullimi i energjisë në shtet, dhe pastaj përdorni një tonik ose pika qetësues, rritje apo në rënie sasinë e energjisë në meridian.

Për këtë arsye, pacienti 2-3 procedura ka disa përkeqësimi, plot meridian energjisë, transferimin e energjisë nga shteti i stagnimit në gjendje të qarkullimit, procedura 2-3 përplot më shumë me energji, e cila rezulton në një të vogël përkeqësim të sëmundjes. Më tej, rinovohet përçueshmëri energji në mënyrë dramatike zvogëlon suficitin dhe pacienti ndihet mirë shëndetësore.

Gjithashtu, pothuajse të gjitha tekstet shkollore refleks Pjesa teorike fillon me një përshkrim të parimeve të energjisë: të ekzistencës së energjisë Yin dhe Yang; Çdo çrregullime shëndetësore karakterizohen nga shkallë të çekuilibër të këtyre dy energjive të ndryshme; Teoria ekzistenca e pesë elementeve, bashkëveprimet midis tyre, në veçanti, mund të përshkruhet me anë të të ligjit maty- birit, gjyshi-nipi, etj

etj Në fund të manualit është harruar krejtësisht që së pari e përshkroi atë, dhe ofron listat e diagnozave klinike (asgjë të bëjë me trazirat e energjisë përshkruara fillimisht) dhe recetat e acupoints, rekomandohet përdorimi për trajtimin e këtyre sëmundjeve.

Kjo është, së pari, kur është fjala për trajtimin e - dikur ka një largim të mprehtë nga idetë tradicionale me parimet evropiane, dhe së dyti, parimi i pretenduar i nuk e trajtuar pacientin, dhe sëmundje (Ka% D
0? të njëjtat pikat e recetave për trajtimin e çdo sëmundje është e rekomanduar për të aplikuar për të gjithë pacientët), e cila bie në kundërshtim me një nga parimet themelore të mjekësisë: ". trajtojnë pacientin, jo sëmundje"

Në literaturën e lashtë kineze gjetur edhe recetat e acupoints, por dha menjëherë një shpjegim se ndryshimet e energjisë mund të bëhet, duke dhënë një efekt të caktuar nëpërmjet çdo pikë dhe si do të ndikojë në rrjedhën e sëmundjes në një pacient të veçantë. Në këtë rast, mjeku juaj mund të vetë, e kuptuar se efekti është ndikimi mbi kushtet e listuara, zgjidhni pikat recetë për një pacient të veçantë të paraqitur me një listë të pikave.

Çdo mjek klinik, kur është fjala për pranimin e pacientit në mënyrë për të diagnostikuar dhe të përshkruajnë trajtim, pacienti dërgon testin e parë.

Për më tepër, urolog përdor metoda Urological provim, Kardiolog - kardiak etj Dhe, për shembull, jo urolog nuk e bën diagnozën në bazë të hetimeve kardiak. Pra, nëse reflexologist, para fillimit të trajtimit, diagnoza do të ndërtohet në bazë të koncepteve të akupunkturë, jo diagnoza bëhet nga mjekë të specialiteteve klinike, ata në mënyrë të konsiderueshme rritjen e efektivitetit të trajtimit tuaj.

Si rezultat, reflexologist diagnoza, veçanërisht e rëndësishme të dini enerhonapolneniya foto fuqinë të ndryshme të trupit dhe shpejtësinë e qarkullimit të energjisë, jo një diagnozë klinike, si ajo do të punojë kryesisht përmes shtrirjes së bilancit të energjisë së trupit nga akupunkturë.

Asnjë pilula ose kimikate jo të lidhur bilancin e energjisë shkelje, si dhe njehsor nuk mund të matur erë trëndafilat. Në pushtet shqetësime në trup gjatë trajtimit mund të aplikojnë në mënyrë efektive metoda vetëm të mjaftueshme të ndikimit të energjisë. Nëse diagnoza në nivelin e energjisë, dhe të ndikojnë metodat fizike, efekti (përveç psikoterapi) të marrë të dështojnë për shkak të faktit se ndikimi i metodave të papërshtatshme të shkeljeve të zbuluara.

Në herë, disa pacientë mund të dëgjojë këtë frazë: "Dhe le të zvarritet më diagnozën e tij, dhe të shohim ju të gjithë mendoj sëmundjen time."

Kjo tregon një keqkuptim të plotë të metodave elektronike të diagnozës, duke zbuluar jo vetëm ndryshimet organike, por edhe çrregullime funksionale. Diagnoza kompjuter do të jetë gjithmonë shumë më e gjerë dhe më informuese sesa diagnozës klinike. Prandaj ne nuk mund të verifikojë vërtetësinë e metodave elektronike të diagnozës në bazë të ekzaminimeve klinike. Gjithashtu, është e qartë se kur mjeku-reflexologist në reklamat e saj liston ndonjë grup të sëmundjes klinike për të cilat ai "specializuar" në trajtim, ajo thotë se ai nuk ka asnjë ide se çfarë është e përfshirë.

Të gjitha këto meridianëve ndërlidhja rrjetit ne trupin e njeriut.

Në meridianet të caktuara në rrjet mund të ndikohet nga rregulla të caktuara përmes pikave përkatëse akupunkturë. Këto rregulla janë të ndryshme dhe ky diversitet është e nevojshme në mënyrë që të jenë në gjendje të përdorin mënyra të ndryshme për të hequr njëjtat shkelje e në pushtet, në qoftë se një nga metodat më të preferuar mund të përkeqësohet sistemet e tjera të energjisë.

Sepse mjek profesionist duhet të dinë jo vetëm strukturën e fuqisë së trupit, por edhe se si ato lidhen me njëri-tjetrin dhe të gjitha rregullat që ndikojnë ato. Kjo do të ndjekin një nga parimet themelore të mjekësisë, "bëj asnjë të keqe". Prandaj, në përzgjedhjen e recetave ndikimit në çdo sistem duhet të marrë në konsideratë efektet anësore mbi sistemet e tjera dhe për të shmangur ato.

Për ta bërë këtë, së pari hiqni shqetësime në reaguar efekte anësore, dhe pastaj të angazhohen në trajtimin e sistemeve të përzgjedhura fillimisht. Kështu, ne nuk do të lejojë daljen e llojeve të ndryshme të rikthim gjatë trajtimit.

Për më tepër. Man - një ekzistencë Biorhythmological. Puna Trupi i tij ditore, mujore, vjetore dhe të tjera Biorhythms. Dhe studim algoritme llogaritjet rezulton se është e nevojshme për të marrë parasysh këto biorhythms, duke rritur besueshmërinë e rezultateve. Kështu, për shembull - në qoftë se ju merrni një gjumë elektroencefalogramë dhe fjetur njeri normal, atëherë një burrë gjumi është normë në një gjendje të elektroencefalogramë gjumit, dhe për zgjuar - gjumë.

Nëse një person i gëzuar do të jetë në gjendje të fle elektroencefalogramë, - kjo është patologji i përafërt.

Siç e dini, byorytmolohycheskye proceset janë formë sinusoidale. Kushti i tepërt për ndonjë gjë ndonjëherë kalojnë pa probleme në shtetin e martesës. Por ky tranzicion nuk mund të kalojë nëpër pikën e bilancit ose rregulloreve. Prandaj, një tjetër gabim nga programet primitive diagnostikuese dhe metodave është fakti se kur diagnoza të ndryshimeve patologjike në pikën akupunkturë është bërë në kohën e energjisë së tranzicionit në disfavor të tepërt (ose anasjelltas) në fushën e bilancit, ajo mund të jetë përfundimi i gabuar se nuk ka asnjë Ndryshimet janë zbuluar. Një mënyrë për të mbrojtur veten nga gabimet e tilla është një mënyrë për të monitoruar përveç pika kryesore e studimit është edhe 2/1 e kombinuar me pikat e saj shtesë.

Në këtë grup të pikave lidhur byorytmolohycheskye ndryshime në secilin prej tyre, nuk mund të ndodhë plotësisht në sync. Edhe nivele normale në pikën e caktuar të studimit, prania e ndryshimeve në pikat kombinuara, të na japë çdo të drejtë për të folur për praninë e anomalive në sistemin studiuar. Injorimi kjo çon jo vetëm për të reduktuar probabilitetin e diagnozës, por edhe për faktin se mjeku, duke besuar këtë sistem të shëndoshë, ajo nuk ndikon.
Dhe që të gjitha sistemet në trup janë të ndërlidhur (dmth, një i tepërt i energjisë, domosdoshmërisht një mungesë e energjisë të tjerët lidhur), mjeku e sheh çrregullime palogjikshme skemë në trup dhe rregullimi i mëvonshëm i sistemeve të tjera janë padisiplinuar dhe të kota.

Gjithashtu, gur themeli i trajtimit të akupunkturë është angazhimi për një sekuencë të caktuar të veprimeve në teknologjinë e procesit trajtim. Ju nuk mund të ndikojnë akupunkturë pikat e një recetë të veçantë të përzgjedhur në çdo mënyrë. Trajtojnë çdo pikë shtesë duhet të jetë me kuptimin që ne të merrni nga pika e ndikimit dhe ndryshimet e mëparshme në trup vazhdimisht ne mund të merrni. Kjo është për të siguruar që ndryshimet e tilla nuk do të mund të realizohet nga e para (vetëm vetëm sepse ne e duam atë), dhe toka i përgatitur tashmë.

Për shkak të faktit se pushteti kryesor të mbajtur në të gjithë trupin e njeriut (duke i mbajtur pikat e tyre të informacionit) dhe vetëm disa prej tyre kanë degë në vesh, iris, nuk është e mundur për të në mënyrë të përshtatshme dhe të besueshme të kryejë diagnoza elektronike në bazë të pikave matëse vetëm veshët, ose vetëm disa pjesë të trupit (këmbë, dorë dhe mounds ballore), ose vetëm duke studiuar strukturën morfologjike të irisit të syrit.

Kur këto metodat e diagnostikimit lënë pambikëqyrur shumicën e sistemeve energjetike të trupit dhe të efektit të trajtimit është zvogëluar.

Për këtë arsye, hala të trajtimit, duke përdorur terma të tilla si vesh vetëm, jo ​​të gjithë trupin, duke i dhënë një efekt më pak të theksuar. Logjikisht, askush si duhet të zbatohet testimi diagnostik dhe metodat elektronike të diagnozës (zbuluar shtetëror të energjisë) dhe pyetësorëve të testimit, që korrespondon me vetë subjektit (shfaqin karakterizim subjektive të çrregullimeve organike në trup), siç rezulton rrëmujë që kishim gjetur dhe nuk është e qartë çfarë sundon për të ky efekt është - nëse në të energjisë çrregullim funksional ose ndryshimet organike.

Ndikimi ndryshim vetëm organik është gjithmonë më pak efikas për shkak të faktit se shkakor mbeten të paprekur çrregullime funksionale, të cilat janë pastaj ri-shfaqjen e njëjta shkaktojnë ndryshime organike. Në rrjedhën e trajtimit nuk mund të ndalet në një provim të vetëm, dhe duhet të përsëritet disa herë për orientim diagnostike, së pari, korrektësia e metodave të zgjedhur të ndikimit, dhe së dyti, për të kontrolluar se metodat tona të ndikimit në përmirësimin e gjendjes zgjedhur për ndikimin e sistemeve energjetike, Megjithatë, kjo nuk do të keqësojë gjendjen e sistemeve të tjera.

Pastaj, ne të gjithë e dimë se trupi i njeriut në një kohë të caktuar i aktivizuar disa pika akupunkturë.

Besohet se pikat aktive ndryshimi ndodh çdo dy orë. Në fakt, vetëm ekuinoks vjeshtak pranverore dhe është e vërtetë. Në verë, kur gjatë ditës në mënyrë të konsiderueshme më shumë aktivitet kohë natë vë në më shumë se dy orë në ditë, dhe natën - më pak se dy orë. Për më tepër, të dy aktivitet koha ditë e natë nuk është një marrëdhënie lineare, por në mënyrë eksponenciale.

Aktiviteti herë Shift (në krahasim me të njëjtat periudha dy-orëshe) në ditët e verës dhe të dimrit solstices janë, në varësi të gjerësisë, nganjëherë më shumë orë. Injoranca e këtij refleks gjatë procedurat që shpiejnë në bezeffektivnosti ndikim.

Që nga metodat jo të njohura diagnostike nuk mund të shqyrtojë të gjitha të rrjetit të gjerë të pushtetit, ju duhet ose të përdorë të njëjtën kohë disa metoda diagnostikuese, secila prej të cilave ju lejon për të inspektuar një numër i sistemeve, apo për të diagnostikuar metodë komplekse.

Këto metoda komplekse diagnostike ihloterapevticheskoy tashmë ekzistojnë. Me krijuar paketën e programeve diagnostike "workstations mjek-refleks Reflexology 5,3", i cili përfshin 12 metodat diagnostike e algoritme të llogaritjes që marrin parasysh Biorhythms e mësipërme; mundësi për të zgjedhur më të mirë të pikave akupunkturë individual recetë në varësi të rezultateve individuale të anketës pacientit me aftësinë për të kontrolluar statusin e sistemeve të tjera; do të thotë një referencë e madhe që përfshin pikat atlas akupunkturë, enciklopedi akupunkturë të materialeve, punon e mjekëve të lashta kineze, tavolina të ndryshme dhe grafikët; mund të ruajë bazën e të dhënave të pakufizuar me madhësi të pacientëve kanë marrë shënime të përditshme të procedurave dhe shumë më tepër; minimizohet edhe procesin e regjistrimit, kështu që lehtëson punën e mjekëve.

Paketë software ka një shqyrtim Shef favorshme të Departamentit të Mjekësisë - Zëvendës Kryetari i Komitetit të Shëndetit Publik në Moskë z Plavunova NF. nga 02.06.97 № 23-18 me rekomandime për institucionet e kujdesit shëndetësor në shqyrtim të programit të blerjes për përdorim në shëndetin praktik publik. Instituti Federal për certifikim dhe vlerësimin e pronës intelektuale dhe të biznesit në këtë softuer numrin e certifikatës produkt të lëshuar 97PP067 më 09/05/97.

Në Agjencinë Ruse për Patentave dhe Markave (Rospatent) software ka marrë numrin certifikatë 2000610330 më 24 prill 2000

Në Regjistrin Shtetëror të bazave të të dhënave, ky program është regjistruar 2000/05/16 № 6172. 11 korrik 2000 Komiteti i Teknologjisë Mjekësore në Ministrinë e Shëndetësisë dha një opinion pozitiv në zhvillimin dhe zbatimin e paketë software diagnostike.

Për zhvillimin e metodave moderne elektronike të diagnostifikimi dhe futjen e, më parë të përdorura kurrë parimeve të reja diagnostikuese, unë u dha Medaljen e Argjendtë të P.
Ehrlich nga Bashkimi gjerman e Natyrës dhe Shoqërisë, medalje argjendi W. rëntgen i Akademisë Evropiane të Shkencave të Natyrës dhe medalje argjendi emëruar pas I. Pavlova nga Akademia Ruse e Shkencave të Natyrës.

Për kontributet shkencore në mjekësi, unë u pranua në radhët e Unionit Ndërkombëtar Knight dhe Universiteti Europian i dha titullin e Profesor Nderi. Më shumë informacion rreth programit kompjuterik diagnostik online në Acupuncture.ru

Në qoftë se ju përdorni metodat komplekse diagnostike në mesin e një grupi të madh të njerëzve rregullisht e tyre të shpenzimeve katër herë në vit, pa pritur për ardhjen e pacientëve të mjekëve, atëherë ne mund të merren me shumicën e zbulimin e çrregullimeve funksionale dhe largimin e tyre të mëvonshëm. Në fund të fundit, drejtimi kryesor i mjekësisë - parandalimi. Shumë më e lehtë për të hequr rregullisht ndryshime të vogla në trup se sa për të trajtuar tashmë running patologji organike.

Dhe mjeku më i favorshëm për të mos kërkojnë çdo ditë gjithnjë e më shumë pacientë për diagnostikimin dhe trajtimin pasues, dhe të angazhohen në afat-gjatë vëzhgimit të rregullt mjekësor dhe trajtimin e çdo grupi një prej njerëzve, ose të jetë një mjek familjar.

Ky mjeku e di mira pacientët e tyre dhe efektivitetin e trajtimit ajo është më e lartë se sa "profesionistë zalitnyh." Kategoritë e ndryshme të mjekëve ka kohë që janë vërejtur praninë e sëmundjeve psikosomatike, dmth atyre sëmundjeve që lindin nga një gjendje e sëmurë e mendjes. Kur pacienti është vazhdimisht nevrotyzovana mërzitur, agresive, xheloz, një fjalë - të varfëruar shpirtërisht, shpesh është i vështirë dhe i sëmurë.

Prandaj është e rëndësishme që të merren me të vërtetë jo vetëm një mjek trajtimin e një shumëllojshmëri të çrregullimeve, por butësisht bind pacientin e tij në zhvillimin shpirtëror. Pa këtë punë mjeku do të kryejë gjysmë-bërë. Megjithatë, mjeku duhet vetë të zhvillohet shpirtërisht person.