Gjuha defekt


 • Stuttering
 • Stuttering në të rriturit


 • Stuttering

  Zaika zakonisht nuk i lindur. Jo, sigurisht që ndodh ndodh, por shumë rrallë. Shumica arsye të tjera. Sipas statistikave, nga stuttering ndikon 2,5-3% të të gjithë burrave dhe adoleshencë - së pari.


  Pra stuttering - një sëmundje e cila manifestohet në gjuhën. Kjo nuk është një defekt i fjalës, domethënë sëmundje: një grup i ndërlikuar në të cilin të meta janë ndërthurur aparat vokal dhe çrregullime psikologjike. Lodhje, depresion, ndjenjat e pavlefshmëri - kjo nuk është një listë të plotë të efekteve të dukshme të aparatit të të folurit dhimbje të muskujve.


  Kjo sëmundje çon në formimin e tipareve të karakterit të mirë-përcaktuara.

  Njeriu është në një masë të madhe e varur në sëmundje, dhe ai zhvillon gjuhët frika. Nuk është një rreth vicioz që është me sa duket e pamundur për të thyer: dhimbje barku folurit shkaktojë agjitacion, ankthi është konvulsione edhe më të mëdha, etj Si për të thyer nga ky varg, një person nuk e di dhe prandaj mbyllur në vetvete dhe po vuan. Shtrirja e vuajtje jashtëzakonisht i lartë. Disa zaykayuschyesya thonë se do të preferonte të jetë plotësisht e heshtur ose të mbetet pa duar për të të jetë në gjendje të qetë, pa belbëzim, shprehin mendimet e tyre.


  Interesante, zakonisht vetëm me veten e tij belbëzim flet edhe ose pa defekte.


  Në 96% të rasteve sëmundja zhvillohet në një fëmijë nën 5 vjet - kur ai mëson të flasë frazat për të ndërtuar fjalimin e tij.  Gjatë kësaj periudhe aparat vokal pambrojtur, dhe për këtë arsye në një masë të madhe ndikohet nga. Në vajzave, ky tipar është ende në zhvillim dhe janë më të lehtë për të tretet - ata zakonisht 4 herë më pak të ngjarë të vuajnë nga stuttering djem.


  Kështu, ka një tendencë për shkak të formimit të ngadaltë dhe të aparatit të dobët vokale, por kjo nuk është e gjitha. Duhet provokuar arsye një shtytje. Ajo mund të jetë çdo trauma psikologjike (skandalet në mesin e prindërve, rrahjet), frika (qen, tren bilbil, etj). E njëjta arsye mund të jetë i pasaktë, dhe edukimi prindëror. Për shembull, fëmija është i prishur, është e mundur, por këtu ai merr për të kopshtit, ku mësuesit janë të trajtohen ndryshe.

  Pastaj të ndryshojë klima psikologjike ndikon negativisht në aftësinë e saj për gjuhën.


  Kjo ndodh gjithashtu që një fëmijë miraton mënyrën e bisedës rreth, duke u përpjekur të imitojë ata. Sidomos në qoftë se dikush stutters nga prindërit apo të njerëzve rreth tij.  Stuttering në të rriturit

  Megjithatë, një i rritur mund të fillojë të mbahet goja. Kjo nganjëherë ndodh me ata që janë duke përjetuar një goditjeve të forta morale - të tilla si vdekja e një të dashur në sytë e tyre. Në anën tjetër, stuttering mund të zhduken, duke lënë të tjerët me habi, dhe ata të cilët vetëm fjalë dhe nuk mund të them - një gëzim të stuhishme.


  Si të shpëtoj nga kjo?


  Sepse stuttering në natyrë është e tri llojeve (të lidhur me moszhvillimin e aparatit vokal, nevrotike dhe të përziera), atëherë ajo duhet të trajtojë masat komplekse.

  Kjo do të thotë që një mjek është e vështirë për të bërë.


  Vetëm të punojnë në fjalim mban një terapist fjalim. Zakonisht kjo defektolog mësues.


  Çfarë vlen për sferën mendore dhe emocionale të njeriut merr një psikoterapist. Misioni i saj - për të eliminuar kompleks inferioriteti, të ndihmojë fëmijën tuaj të ndjehen psikologjikisht të rehatshme dhe në përgjithësi të bëjë çdo gjë të mundshme që të ketë atë në kokë dhe në marrëdhëniet me të tjerët ishte e rehatshme dhe harmonike.


  Shpesh trajtimi i kësaj sëmundje janë drejtuar për të drogës, fizioterapi, akupunkturë. Natyrisht, e gjithë kjo duhet të përdoret vetëm drejtuar si nga mjeku juaj.


  Opsioni më i mirë - një operacion i njëkohshëm dhe një terapist folurit dhe terapist - në këtë rast, efekti më i madh është arritur.

  Dhe akoma - një rol të madh në trajtimin e dhënë për prindërit e fëmijëve të stutters. Në fakt, në qoftë se ata gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj për të koordinuar me udhëzimin e tij, mbështetje morale fëmija juaj është në fuqinë e tyre për të kuruar atë në shtëpi.


  Informacion nga Ina artikull Levit "Çfarë është stuttering?"