Dhjetë hapa për një kulm


 • Dhjetë hapa për një kulm

 • Por menopauza nuk do të thotë e "fundit të botës" dhe jetën tonë me ju. Nuk është e nevojshme të jenë të frikësuar, sepse ai është i njëjti proces i natyrshëm si fillim të menstruacioneve apo lindjes.

  Për këtë periudhë të gjatë gruaje të jetës sime do të mund të kalojnë me qetësi, të marrë një numër masash që do të ndihmojë të ruajtur shëndetin e saj në një moshë të pjekur e vjetër. Dhjetë hapa më poshtë do të ju ndihmojë në mënyrë të sigurtë dhe me besim të takohet fillimin e menopauzës.


  Dhjetë hapa për një kulm

 • Nivelet e kolesterolit check (vlerësuar në kompleks lipidet) për të vazhduar për të mbajtur këto shifra nën kontroll;
 • përcaktojë sheqerit në gjak për të përcaktuar nëse diabet latent formë (fshehur);
 • kontrolloni presionin e gjakut në mëngjes dhe në mbrëmje dhe të vazhdojë nga koha në kohë për të matur presion;
 • bëjnë densitetit të kockave ultratinguj për zbulimin e hershëm të osteoporozës.

  Kjo është veçanërisht e rëndësishme për ata të afërm të gjakut e të cilit vuante nga sëmundja;
 • A mamohramu dhe të kryejë gjoksin mujore vetë e gjendjen e tij (të specifikojë nëse predispozicion i trashëguar për të kancerit të gjirit);
 • kontrollin e peshës suaj, duke e mbajtur atë në nivelin optimal të kufizimit të ushqimit të moderuar të yndyrave shtazore, kripë dhe alkoolit, për të shmangur trashje;
 • Gratë më të mirë sa më shpejt të jetë e mundur që të heqë dorë nga ky zakon i rrezikshëm;
 • nënshtrohen gjinekologjik bëni shpifje dhe organet riprodhuese ultratinguj;
 • rregullisht bëni gjimnastikë, stërvitje në këmbë të paktën 30 minuta 5 herë në javë;
 • diskutoni me mjekun tuaj rezultatet e hulumtimit dhe realizueshmërinë e masave shtesë, përfshirë terapi hormonale zëvendësuese gjatë organizmit.