Dermatomiositi Simptomat dhe Diagnostikimi


 • Çfarë dermatomiositi
 • Simptomet e dermatomiositi
 • Diagnoza e dermatomiositi

 • Çfarë dermatomiositi

  Dermatomiositi (polimiositi) - është sëmundje sistemike skeletore dhe muskujt e butë dhe të lëkurës. Gjasë shkaku i sëmundjes - viral.
  Sëmundje rënduese faktorët në vijim:

 • ftohës
 • ekspozimi i zgjatur në diell,
 • shtatzënësi
 • intolerancës për mjekim.
 • Në 20-30% të rasteve shihet në pacientët dermatomiositi me tumore të ndryshme.
  Mekanizmi i sëmundjes - një shkelje në statusin imunitar. Gratë vuajnë 2 herë më shpesh se meshkujt, me dy majat e moshës (mosha kalimtare, të menopauzës). Ndoshta familja predispozicion gjenetik.  Simptomet e dermatomiositi

  Sëmundja fillon lezione më shumë ose më akute të sistemit musculoskeletal (dobësi të muskujve, dhimbje të muskujve), dhimbje të përbashkët, ethe, lezione të lëkurës (skuqjen të ndryshme, kruajtje, skuqje, njolla rritje keratinization, rritur apo ulur ndjeshëm pigmentim, depozitat kalcium thellë në lëkurë ose yndyrë nënlëkurës), edemë i dendur i përhapur.
  Më vonë bëhet sëmundje të përsëritura. Përparimi shkatërrimin e muskujve skeletik - ata janë të dhimbshme në lëvizje dhe në pjesën tjetër, rritjet dhimbje kur ju klikoni mbi to, rrit dobësi të muskujve. Muskujt e sup dhe brez legenit ngjeshur, duke rritur në vëllim, shkelur lëvizjet e tyre aktive, pacientët nuk janë në gjendje të ulen, të heqë kokën jashtë jastëk.  Humbja e muskujve të fytyrës të çon në maskoobraznoe personi dhe faringut udhë ajrore - Shkeljet gëlltitjes dhe të frymëmarrjes, përveç pneumoni të shpeshta komplikuar. Nëse muskujt e prekur syrit, vizion zhvillimin e dyfishtë, strabismus, ptosis dypalëshe (ptosis).
  Përfshirja e muskulit të zemrës (myokarditisi ose miokardidistrofiya) tregon qëndrueshme rritur normën e zemrës, ul presionin, systolic murmurisni pamjen, mund të çojë në dështim të zemrës. Një e treta e pacientëve - sindroma Raynaud-së (blanching dhe gishtat kaltërosh për ftohje). Dhimbje e reduktuara ose oreks mungon janë të barkut mund të zhvillojë gjakderdhje gastrointestinal, pengim zorrëve.


  Ka 3 forma të kursit dermatomiositi:

 • Zhvillimi i shpejtë i simptomeve akute (mund të rezultojë në vdekje pas 36 muajsh përmes mushkërive të rënda humbjen dhe sistemin kardiovaskular.);
 • subakut;
 • kronik.

 • Diagnoza e dermatomiositi

  Njohja është i bazuar në analizat biokimike të gjakut dhe urinës, por roli kryesor i takon për të identifikuar ndryshimet specifike në biopsi të muskujve.

  Informacion nga artikullin "dermatomiositi".