Dermatitis Trajtimi dhe parandalimi


 • Pezmatim i lëkurës
 • Trajtimi dhe parandalimi i dermatit

 • Pezmatim i lëkurës
  Sëmundje e lëkurës karakterizuar nga pamja e - pezmatim i lëkurës
  inflamacion, i cili i parapriu impaktin
  një stimul (kimike, mekanike
  dëm, alergeneve bimore, etj).  Ndër faktorët e rrezikut pezmatim i lëkurës nga:

 • origjinalitet ndonjë stimujve
 • rritur ndjeshmëria e lëkurës
 • Sëmundjet shoqëruese të lëkurës
 • sëmundjet shoqëruese të organeve të brendshme dhe sistemet
  (Sidomos traktit gastrointestinal, mëlçisë, sistemit endokrin)
 • Prania e infeksioneve kronike
 • Përdorimi i zgjatur i barnave të caktuara (veçanërisht kur vetë-ilaçe)
 • lodhje, stresi
 • mosrespektimi kujdesin personal
 • Përveç kësaj, rëndësi e veçantë pezmatim i lëkurës në moshë, kështu që fëmijët

  shumë më të ndjeshme të lëkurës i rritur dhe për këtë arsye më të ndjeshëm
  dukuri e inflamacionit. Gjithashtu të marrë parasysh trashësi
  corneum shtrese në vende të ndryshme: më të vogla, më të lartë rreziku
  i sëmundjes, pra, të tilla si duart, këmbët nuk më shumë
  të ndjeshëm ndaj ndikimeve të jashtme, si një person, parakrahët, etj
  E tyre
  Kontakt i drejtpërdrejtë me stimulit shkakton një shumëllojshmëri të
  nga ashpërsia dhe kohëzgjatja e inflamacionit, që korrespondojnë
  simptoma të tilla si:

 • skuqje
 • kruarje
 • përvëlues
 • rritet në temperaturë lokale
 • ënjtje
 • Flluska të vogla me përmbajtje të qartë
 • Bubbles Hapja shoqërohet
  dukuri në vendin e tyre oozing lëkurë të lagur,


  zgjebe dhe i mbuluar pastaj me peshore. Nëse shenja të tilla
  ishin ekspozuar menjëherë për trajtim adekuat, simptomat janë
  shpejt dhe nuk shkaktojnë rrezik serioz të rikthim. Përndryshe,
  rast, kontaktoni përsëritet me stimul nxit formimin e
  inflamacion më intensiv dhe të zgjatur,
  tregojnë formën kronike të sëmundjes. Përveç kësaj,
  skuqje të lëkurës ashpërsia varet nga lloji i stimulit dhe kohës
  ndikimi i tij mbi këtë bazë si një pin thjeshtë izoluar
  pezmatim i lëkurës (të shkaktuara nga ndryshimet e temperaturës, fërkime, etj), dhe
  sëmundje e natyrës alergjike (nën ndikimin e kimike ose
  individualisht substanca të padurueshme).  Kështu, trajtimi duhet të marrë parasysh etiologjinë e sëmundjes dhe
  Tiparet e një organizmi të veçantë, si përpjekjet e pavarura
  inflamacion të luftuar lëkurë vetëm mund të komplikojë situatën,
  sidomos kur duke përdorur çdo mjet, pa më tej
  Analiza e tolerancës individuale.

  Shmangni kronike dhe lëvizjet e komplikuara pezmatim i lëkurës për ndihmë
  konsultimi në kohë me një specialist dhe miratimin e mëvonshëm të tij
  Rekomandimet profesionale.
  Trajtimi dhe parandalimi i dermatit
  Trajtimi i dermatit duhet vetëm të emërojë një mjek sepse
  në këtë rast, nuk mund të zotërojnë pa profesionist
  Shqyrtimi dhe analiza e ankesave dhe testet e nevojshme laboratorike,

  qartësuar etiologjinë e sëmundjes dhe të zgjedhin kursin më të efektshme
  terapi.

  Trajtimi i dermatit mund të jetë i komplikuar nga prania e inflamacionit të zgjatur
  lëkurës, e cila shpesh është rezultat i një vetë
  Procesi primar patologjik, zbatimi i të cilave ishte,
  për shembull, përdoret një produkt që përmban individualisht padurueshme
  material i durueshëm. Por edhe në qoftë se pezmatim i lëkurës ka një natyrë të ndryshme,
  Masat joprofesionale për të eliminuar ajo mund të forcojë vetëm
  acarim dhe të çojë në zhvillimin e komplikimeve dhe kronike
  sëmundje.

  Kështu, kur i parë
  Simptomat, është e këshillueshme për të parë një mjek sa më shpejt që të jetë e mundur, në mënyrë

  për të përcaktuar llojin e stimujve dhe sqaruar diagnozën. Skin inflamacion
  mund, në veçanti, të tregojnë çdo shkelje
  organet e brendshme dhe sistemet e pacient në nevojë të shtese
  studim, rezultatet e të cilave do të gjeni specialist
  informacion të plotë për gjendjen e trupit dhe individi i saj
  features. Llogari Për shkak të këtyre faktorëve, mjekët tanë mjekësore
  qendër kërkuar efektin maksimal të mundshëm pozitiv,
  organizimin masat terapeutike rastin e duhur. Në këtë mënyrë
  duke përdorur metoda të dy lokale dhe trajtimit të plotë të dermatit,
  për të nxitur rezistencën natyrore të trupit dhe për të përmirësuar

  gjendja e tij e përgjithshme. Nga pacienti, përveç trajtimit të duhur,
  kërkojnë respektimin rigoroz të udhëzimeve profesionale në
  Përndryshe, efektivitetin e barnave të quajtur në veprim
  pyetje.

  Parandalimi dermatit
  është subjekt i rregullave të higjienës personale, veçanërisht në
  kontakt i vazhdueshëm me irritues të mundshme (p.sh.,
  punojnë me kimikate, etj). Nëse përplasje
  Megjithatë, kishte një nevojë për të shpejt shpëlarje e lëkurës dhe
  nëse është e nevojshme, të kërkojnë kujdes mjekësor. Mbroni lëkurën tuaj nga temperatura dhe
  Ndikimet tjera mekanike të ndihmojë mjete të posaçme. Duhet
  gjithashtu të marrë parasysh përvojën negative të përdorimit të ndonjë krem

  ointments, ilaçe, etj, i quajtur më parë inflamacion të lëkurës, dhe më shumë
  të përmbahen nga përdorimi i tyre.

  Duke profilaksisë dermatit vlen edhe për përjashtimin e ndonjë
  vetë, sepse, siç u përmend më lart, acarim të lëkurës
  shkaktuar nga përzgjedhje të pasakta dhe droga.
  Këshilla profesionale, prandaj, duhet të zbatohet
  kur simptomat e parë alarmante në mënyrë që të shmangen më vonë
  pasojat e padëshiruara.
  Informacion nga neni "dermatit".