Rrezik Depresioni njëzet e një shekull


 • Murtaja e shekullit XXI
 • "A pak dhe u kaluar ..."
 • jo i modës "shpirtrat Dr"
 • Perspektivat e zymta
 • Mjerë nga Wit dhe rehati ...
 • Bar i zi?
 • Gëzim trajtim


  Ne tashmë e dimë se depresioni shkakton çrregullime neurologjike, oreksin, dhe pagjumësi. Dhe botuar kohët e fundit WHO raportojnë në mënyrë të qartë sugjeron se depresioni është shndërruar në një nga sëmundjet më të dreaded sot.


  Murtaja e shekullit XXI

  Sipas ekspertëve të organizatës, me 2020 ajo do të zënë vendin e dytë të shkaqeve të vdekjes dhe paaftësisë në popullsinë e botës. Në radhë të parë të mbetet lideri i kësaj renditje trishtuar - sëmundje kardiovaskulare.

  Pjesa tjetër e fatkeqësisë ose dështojnë nën presionin e përparimit të mjekësisë, ose të kthehet prapa në kohë për shkak të përparimit teknologjik. Për shembull, reduktuar numrin e të lidhur me punën lëndimit si puna, riskun e rrezikshme për njerëzit gjithnjë e makinave peredoruchayut. Po vdes njëjtit njerëz janë ato që dikur konsiderohej normal "humor të keq".

  Kjo është veçanërisht e vërtetë për banorët e vendeve të zhvilluara. Siç e dini, shoqëria më aktive përdor shkencën dhe teknologjinë, më të ulëta njerëzit e stresit. Jeta në shoqëri technogenic është e pamundur pa mbingarkesë të vazhdueshme mendore.
  Shërbim na kërkon për të gjetur zyrën 12 orë në ditë, dhe në momentet e vendeve të punës që përfshijnë të gjitha duart afatet dhe kohë dhe mund të vonohet një ditë.


  Si rezultat, nuk ka kohë nuk ka familje, ka paqe, nuk ka argëtim.

  Natyrisht ka një mendim: pse atëherë do të punojnë në qoftë se fituar kurrë para për të shpenzuar? Gradualisht duke u larguar miqtë dhe familjen - ata kanë mësuar se ju jetoni në punë, nuk punojnë për të jetuar. Si rezultat, një person është i vetëm me karrierën e tij, dhe në qoftë se ajo papritmas shkon keq, është në gjendje të bien në melankolik më të errët. Kjo situatë është e mbushur me pasojat më të rënda, madje edhe në vetëvrasje.


  "A pak dhe u kaluar, dhe pas një ore - pak ..."

  Ata gjithashtu shtoi ngarkesën e trafikut. Më parë, njerëzit kryesisht jetojnë në qytetet e vogla dhe fshatra, dhe për të marrë në punë, ata kishin nevojë për 15-20 minuta, por tani ata që të kaloni një orë në rrugë çdo mënyrë, besoj se ata janë shumë me fat.

  Duke vet makinën tonë, e cila përdoret për të jetë një shenjë e prosperitetit, dhe tani - edhe atribut i domosdoshëm i nëpunës të zakonshëm, vetëm përkeqëson ashpërsinë e problemit. Pas makinës në mëngjes për të punuar ndonjëherë duhet të udhëtojnë më shumë se transportit publik.

  Përveç kësaj, shoferët lëngojnë në bllokime të trafikut, të ndjehen më shumë stres se pasagjerët e transportit publik. Ata mund edhe të shkëpusin leximin, socializing me sufferers shokët ose vetëm të marrë një sy gjumë në qoftë se ajo ishte e mundur për të zënë vendet. Ndërsa shoferi, njerëzit kanë për të monitoruar vazhdimisht mënyra për të kontrolluar situatën dhe duke kërkuar qytet, kudo "kërcitje".

  Plus rrezik i vogël i aksidenteve të cilat, edhe pse të sigurt për jetën, por konsumon kohë, përpjekje dhe frustrimit. Si rezultat, një person i cili përdor makinë "për rehati," duke marrë një punë janë shumë e lodhur. Ai nuk mund të përqëndrohen në detyrat e tij, kështu që kishte për të qëndruar vonë. Një rreth vicioz ...


  jo i modës "shpirtrat Dr"

  Kjo kulturë qëndrim të vëmendshëm dhe të ndjeshme për veten e tij, për gjendjen e shëndetit të tyre fizik dhe mendor, ne nuk kemi evoluar ende. Shumë ende ngatërruar konceptin e "psikologu" dhe "psikiatrit", dhe jo në traditën tonë për të kontaktuar "shpirtrat Dr." Nga rruga, amerikanët, psikolog personal të cilëve ka kohë që janë normë, vuajnë jo më pak.

  Për numrin e rasteve të sëmundjes së rëndë dhe vdekjeve të shkaktuara nga efektet e depresionit, nëse janë apo jo ata janë përpara rusët dhe evropianët. Ne kemi, në qoftë se në të gjitha "prypre" gjithmonë mund të vijnë në një me një shishe diçka të fortë dhe derdh shpirtin. Në kulturën individualiste perëndimore, kjo thjesht nuk është e pranuar. Në këshillojë më të mirë që ju të kthehet në një psikolog.


  Perspektivat e zymta

  Ndërkohë, siç thuhet në OBSH ka mbajtur një kokë konferencë për shtyp i Shoqërisë Moskës i psikiatërve dhe trajtimit Sergei Mosolov drogës, depresioni shpesh çon në sëmundjet e organeve të brendshme, përkushtimit ndaj alkoolit dhe drogës. Rreth 15% e atyre që vuajnë nga depresioni kronik të kryer vetëvrasje.

  Kjo është veçanërisht e vërtetë për fëmijët, mendja e të cilëve është ende në zhvillim. Vetëm në Rusi, sipas statistikave zyrtare, çdo vit i jetës lirisht të shkojë rreth tre mijë fëmijë dhe të rinjë nga 5 deri në 19 vjeç, dhe kjo është vetëm 1% e numrit të përgjithshëm të përpjekjeve për vetëvrasje.

  Së pari, ju mund të njohin një person të prirur për të depresionit apo jo. Kjo është kryesisht i varur në gjenetikë. Nëse një person ka një predispozitë përkatës, rreziku i depresionit është rritur 4 herë në krahasim me ata që kanë një lloj "depresioni" ishte jo. Pra, ne vetëm mund të spekuloj, sepse paradokse gjenetik marrëdhëniet shkenca ende nuk është kuptuar plotësisht.

  Në përgjithësi, depresioni - një copë fshehtë. Ajo mund të le ta dinë për veten tuaj nëpër vite. Sipas shkencëtarëve nga Universiteti Cornell Amerikane ndonjë psychotrauma (dhunë, vdekje e të dashurve, etj) mund të jetë i mbushur me çrregullime serioze në disa vjet. Këto ngjarje të formuar ndryshimet negative mendore. Dhe në çrregullime të ardhmen mund të marrë një formë më të rëndë se në qoftë se kjo ka ndodhur dikur.


  Mjerë nga Wit dhe rehati ...

  Pra, çfarë është ajo? Fjala "depresion", u shfaq në shekullin e XIX, edhe pse sëmundja, natyrisht, ishte i njohur shumë më herët. Rrënjët Termi mjekësor shkon siç pritet, në latinisht.

  Depressio Latine do të thotë shuarje. Më pas, fjala erdhi për të treguar sëmundje mendore e lidhur me humbjen e fuqisë, shpesh të pashpjegueshme.

  Sot, mjekët thonë se në një mënyrë apo tjetër sjell depresion në jetën e tyre 20% të popullsisë. Për më tepër, siç u përmend tashmë, kjo sëmundje prek kryesisht banorët e vendeve të zhvilluara poborovshys sëmundjeve të rënda infektive dhe në jetën publike e bërë më të rehatshme. Në komunitetet më pak të pasura që janë në këmbë shkalle më të ulët të problemit të depresionit nuk është aq i përhapur. Njerëzit e angazhuar në një luftë për mbijetesë, punë të rëndë fizike dhe nëse ata vdesin, pastaj arsye krejtësisht të ndryshme.

  Në të vërtetë, në fjalët e një klasik, mjeri nga Wit ...


  Bar i zi?

  Depresioni intrigës në faktin që identifikojnë atë në fazën fillestare është shumë e vështirë. Sëmundjet dhe disponimi këqija njerëz atribuohet arsyeve objektive dhe spohvachuyutsya kur ajo ishte mjaft e keqe. Shërbim i keq është zakon njerëzor dhe të varrosur kokën e tij në rërë gjithmonë duket si kjo është vetëm një shirit i zi në jetë, dhe së shpejti rregulluar të gjitha mirë. Por, për fat të keq, nuk është gjithmonë.

  Armiku duhet të dini në person. Shenjat e depresionit përfshijnë: humor depresion, mungesa e qëllimshëm të energjisë, mungesën e kënaqësi nga aktivitetet më parë kënaqshme.

  Cheerleaders kanë një oreks të dobët dhe fle, frikë unreasoning dhe mendime vetëvrasjeje dhe ndjenja e pavlefshmëri.
  Në shkallë të ndryshme, e njëjta mund të thuhet edhe për veten e tij, ndoshta secili prej nesh. Pra, mjekët janë duke e quajtur, vetëm të jetë i kujdesshëm për veten tuaj dhe ndjenjat tuaja!

  Por, sipas studiuesve të huaj, madje edhe duke njohur veten në një gjendje stresi kronik, disa prej nesh janë duke marrë hapa për të vërtetë të ndryshojë jetën tuaj. Shumica e njerëzve të përpiqet të marrë jashtë funksioni duke përdorur pilula, alkoolit, etj, duke komplikuar situatën. Nga rruga, dëshirojnë të pushojnë nga një prej këtyre "detare" - edhe alarmante "zile".

  Ky draft do të mund të kthehet në alkoolizmi apo varësia e drogës. Kjo shpesh ndodh me njerëz të njohura jo qëndruar testin e famë. Por ata të cilët kanë aftësitë që do të trajtohen për depresion dhe varëshme në klinikat më të mira, dhe ne jemi me ju?


  Gëzim trajtim

  Për të shmangur formën kronike të sëmundjes, ekspertët e OBSH rekomandoj duke lënë frikën dhe paragjykimet, dhe menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Nuk ka nevojë për frikë duke marrë ilaqet kundër depresionit kur ata të emërojë një mjek. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në vjeshtë dhe dimër, kur orët e shkurtra të ditës sidomos provokon zhvillimin e depresionit. Po kështu duhet të përpiqen për të sjellë në jetën emocionet tuaja pozitive.

  Me fjalë të tjera, të bëjë atë që sjell gëzim: për të komunikuar me fëmijët, natyra, arti, duke shkuar për në kinema apo shpesh takohen me të dashurit.

  Në fazën fillestare është mjaft e thjesht të rregulluar përditshme rutinë - nuk perevantazhuvatysya në punë, gjumë, punë alternative dhe pjesa tjetër, dhe vetëm të punojnë jashtë në qëndrimin e tyre pozitiv ndaj jetës. Së fundi, në një nxitim për të, vetëm të ndaluar për një moment dhe të admirojnë bukurinë e botës, jo vetëm rinovon dhe shëndetin ne jemi të njohur për një dhe nuk mund të blejnë.

  Informacion nga neni "Depresioni - një nga mundimet e mëdha të njeriut të shekullit njëzet e një."