Depresioni drejton në internetPër herë të parë koncepti i varësisë Internet u paraqit në fillim të viteve 1990 për të përshkruar dëshirën patologjike dhe thuajse i papërmbajtshëm për përdorimin e internetit. Për të lehtësuar identifikimin e problemeve, termi "varësia" është huazuar nga leksik të psikiatërve që e shoqërojnë dëshirat internetin me probleme sociale dhe psikologjike.

Në mënyrë tipike, varësia e rrjetit është e shprehur në sëmurë web surfing - një udhëtim të pafund përmes internetit, varësisë takim virtual apo kumar online. Pak i njohur në pornografi surfing ose ngjitjes erotike me korrespondencë, por pjesëmarrja e burimeve të tilla të flet për veten.

Krahasimi i Internet drogës për një kohë të gjatë shumë njerëz duket legjitime.

Në sfondin e akuzave të tilla është gjetjet nuk habitshme e fundit të shkencëtarëve kineze - aq më shumë njerëzit me kohë të shpenzuar në internet, më shumë gjasat e depresionit në të. Nëse një person nuk mund të kontrollojë se sa kohë ai shpenzon në rrjet deri në masën që ajo e pengon atë për të mbajtur një jetë normale - kjo është një recetë për çrregullime mendore që nuk janë aq të lehtë për të hequr qafe.

Shkencëtarët ende nuk mund të them se çfarë vjen e para: sufferers depresioni janë tërhequr në internet ose internet vetë shkakton depresionin. Nuk është një hipotezë e cila për shumë orë të faqet e udhëtimit priren të kenë depresion, kështu që ata janë duke u përpjekur për të shpëtuar nga problemet në jetën reale.


Në raste të tilla, mund të ndihmojë terapi personale, e cila ka për qëllim për të reduktuar dëshirën për të drejtuar rregullisht nga problemet në internet.