Depresioni operacion ndihmëRitmi modern i jetës, një shumë punë, shpejtësia, që kërkon aplikim të konsiderueshme të forcave, shpesh askush nuk është duke shkaktuar shfaqjes periodik të depresionit dhe ankthit me të cilin gjithkush lufton si ju mund. Dikush kthehet te mjeku, dikush mbaron kur forcat, duke u përpjekur për të marrë një pushim, por shumica, sipas statistikave thjesht nuk i kushtoj vëmendje të depresionit dhe phobias, duke besuar se çdo gjë do të shkojë pa trajtim.

Por edhe kontaktuar një mjek, jo të gjithë guxon të ilaçeve, shpesh të frikësuar për të "merrni tëri" në qetësuesit. Shkencëtarët amerikanë në të ardhmen e afërt janë të gatshëm të ofrojnë një mënyrë revolucionare të njerëzimit trajtimin efektiv të depresionit dhe ankthit, pa përdorimin e ilaqet kundër depresionit - me një bisturi.

Operuar kohët e fundit në dy pacientëve që vuanin nga ngulët-maniakal çrregullim, e cila është e shprehur në kuptim të vazhdueshëm në rritje të ankthit, makthi, obsesione, mendime të rënda obsessional dhe dëshiron nga koha në kohë të kryer një detyrë. Sipas studiuesve, nga 5 në 15% vuajnë çrregullim obessivnyy-i sëmurë nuk mund të shërohet me metoda tradicionale, ata nuk janë në gjendje të ndihmojnë medikamente dhe seanca psikoterapeutike dhe menaxhimin e zemërimit.

Pacienti i parë, Ross, në operacionet e kryera deri në shtatë orë në ditë në dush nga frika e mikrobeve të dëmshme. Pacienti i dytë, Leonardo në kundërshtim të frikësuar për të shkuar në banjo, nevoja për të monitoruar sulmet higjienës shkaktuar avari e tij nervor.


Të dyja këto pacientëve Mjekët Roy Island kishte kirurgji të trurit duke djegur atë katër gropa të thella. Ishte përdorur të ashtuquajturën "thikë gama", e cila me anë të efektit të rrezatimit të mirë-përcaktuar zonat përgjegjës për ankth. Pas operacionit, mjekët vuri në dukje se ka pasur progres i dukshëm Ross dhe ai humbi fobi e tij të mikrobeve në Leonardo derisa janë vërejtur përmirësime.

Për fat të keq, tani ne duhet të themi faktin se ky lloj i kirurgjisë që përfshin rrezik të lartë dhe nuk janë gjithmonë të çojnë në rezultate pozitive. Sipas psikiatër Ben Greenberg, i cili ka qenë duke studiuar këtë teknikë, stimulimi i thellë i trurit mund të përmirësojë ndjeshëm vetëm 60% e pacientëve të mbetura pas operacioni kishte për të përdorë trajtime të tjera.

Megjithatë, sipas statistikave, në 10 vjet e operacioneve kanë kaluar më shumë se pesëqind duan të heqin qafe e ankthit dhe depresionit.
Për më tepër, siç doli, kjo metodë e trajtimit të përdorur për ata që duan të humbin peshë - sipas disa burimeve, efektet e rrezatimit në tru mund të ndihmojë të hequr qafe yndyrë të tepërt.

Lajme përgatitur në www.nytimes.com