Depresioni tani mund të përcaktohet me anë të një testi të gjakutKohët e fundit, një diagnozë e "depresionit" vetëm mund terapist ose psikolog përmes intervistave me pacientët dhe llogari të detajuar të gjendjes së tij. Në përkufizimin klasik të depresionit është përmendur tre komponentë e kërkuar: reduktuar humor, heshtjen dhe dobësi. Por kohët e fundit, shkencëtarët amerikanë ishin në gjendje për të bërë një hap të rëndësishëm në zhvillimin e metodave të reja të diagnostikimit të sëmundjeve mendore - ata kanë zhvilluar një test të gjakut për të ndihmuar ju të diagnostikuar depresioni klinik apo të ashtuquajturën çrregullim të madh depresive (BDD).

Shkencëtarët kanë zhvilluar një test të ri nga hulumtimet në kafshë dhe pastaj testuar atë në 28 të rinjë të moshës 15 deri 19 vjeç, gjysma e të cilëve kanë vuajtur nga depresioni.

Në eksperiment provoi se fëmijët e sëmurë përmbante 11 shënuesit jo të pranishëm në gjakun e fëmijëve të shëndetshëm. Përveç kësaj, përbërja e gjakut mund të identifikojë llojet e ndryshme të depresionit dhe të kuptoj se nëse një i ri vuan depresionin në formë të pastër ose nëse ajo është e lidhur me rritjen e faktorit të sëmundje - çrregullim ankthi.

Shkencëtarët theksojnë se nëse ndonjë nga depresioni në një moshë të re prognoza e pacientëve në mënyrë të konsiderueshme më shumë negative sesa për një të rritur. Depresioni i patrajtuar rrit rrezikun e sjelljes antisociale, alkoolit dhe drogës, sëmundjes fizike dhe madje edhe tentimeve për vetëvrasje. Këto efekte negative mund të vazhdojnë për të gjithë moshën e rritur të mëvonshëm.


Prandaj, zhvillimi i një metode të re të diagnostikimin e depresionit mund të jetë një zbulim i madh i vërtetë në luftën kundër kësaj sëmundje të rrezikshme dhe të ndihmuar në ruajtjen e shëndetit të brezit të ri.