Depresioni mund të trajtohen fushë magnetike


Sipas shkencëtarëve nga Universiteti i Pensilvanisë (Universiteti i Pensilvanisë), kjo teknikë me sukses mund të zëvendësojë terapi tradicionale.

Ne trajtimin e pacientëve në kokës bashkangjitur induksionit spirales. Ata shërbyen pulses të shkurtër, duke shkaktuar "breshëri" të rrezatimit elektromagnetik. Kjo çon në një eksitimit lokal te neuroneve në tru, e cila ka nje efekt terapeutik. Përveç kësaj, sinjale tërthorazi hyjnë në zonat më të thella të trurit që kontrollojnë oreksin dhe të luajë një rol në zhvillimin e depresionit.

Shkencëtarët e udhëhequr nga John O'Reardona (O "Reardon) kryer një studim që përfshin 300 pacientë që vuajnë nga depresioni klinik.

Të gjithë pjesëmarrësit e terapisë mëparshëm të drogës ishte i paefektshëm. Pesë herë në javë për 4-6 javë ata mbajtën një stimulim të vërtetë apo të perceptuar Transcranial magnetike të trurit. Në javën e 4 dhe 6 të efektit të trajtimit është vlerësuar me dy peshore të veçanta.

Sipas studiuesve, trajtim dha efekt të dukshëm pozitiv. Në veçanti, pas 6 javësh të trajtimit në pacientët të cilët kanë marrë stimulimin e vërtetë magnetike të trurit, përmirësimin ndodhur dy herë më shpesh se sa terapi imagjinuar marrjes raportuar O'Reardon. Ai tha se trajtimi ishte i shoqëruar nga një minimum prej efekteve anësore.

Hulumtuesit vuri në dukje se trajtimi me pulses elektromagnetike mund të jetë veçanërisht e dobishme në pacientët rezistente në terapi konvencionale.