Depresioni dhe depresioni


 • Depresion

 • Depresion

  Pa hyrë në intricacies e metapsiholohii, mund të themi se arsyeja për këtë perceptim të vetes dhe botës është një marrëdhënie e varfër me nënën e tij apo të personit, ajo zëvendëson që njerëz me përvojë në fëmijërinë e hershme. Për arsye të ndryshme: depresion të tij, ndjenjave të rënda në këtë kohë, ankthi të rëndë, etj nëna nuk mund të jetë mjaft i ndjeshëm ndaj nevojave emocionale të fëmijëve të tyre, të përgjigjet në mënyrë të përshtatshme për nevojat e tyre. Nënë me fëmijën gjatë fëmijërisë - një botë e tërë, një marrëdhënie që ai i themeluar me nënën e tij është në një farë mase prototip të gjitha marrëdhëniet e mëvonshme. Përvojë i rregullt dhe i përshtatshëm në të kuptuarit e nevojave, si fizike dhe emocionale, formon një pamje të botës duke e ditur se pranon që ju mund të besimit.

  Në anën tjetër, mungesa e përvojës tillë është për një dëshmi fëmijëve bota është mizor, uncomprehending, frustryruyuschey, mos i besoni atij. Por në të njëjtën kohë, kjo çon në faktin se fëmija e konsideron veten mjaft mirë, i padenjë i dashurisë. Nuk është një tjetër burim i "plohosty." Frustrimi (frustrimi, duke shkaktuar vuajtje) është imazhi i zemërimit, por në këtë situatë fëmija nuk duhet të shprehin këto ndjenja e nënës së tij, të frikësuar për të mërzitur e saj, madje të shkatërruar, ai ka frikë se ajo do të pushojë për të dashur, dënohen, mom zhduket. Atëherë zemërimi dhe urrejtja nuk është manifestuar nga pamja e jashtme dhe e drejtuar së brendshmi, e gjatë, duke çuar në perceptimin e tyre si të dobët.


  Nëse fëmija është në të vërtetë humbet një prind si pasojë e divorcit, vdekjes, ajo automatikisht gjeneron besim në atë që problemi ishte për shkak të tij, sepse ai ishte mjaft e mirë, e bëri diçka të keqe. Pra, kur një fëmijë nuk ka diskutuar situata të tilla, madje me pak se ai kishte për të shpjeguar çdo gjë dhe pastaj të gjithë jeta do të jetojnë me fajin e pandërgjegjshme.

  Fakti që ne të krijuar marrëdhënie me njerëzit që ne zgjedhim si objekte të dashurisë, një model të madh të rolit këto marrëdhënie që ne e kemi zhytur qumështin e nënës. Për shembull, duke i menduar veten e tyre e keqe, njerëzit do të përpiqen gjithçka vetë dhe të provojë se ai është i mirë, për të kërkuar të çmuar të tij të dashur.

  Ai ka nevojë për një partner që do të zalatyvat plagën e tij narcissistic. Por në të njëjtën kohë, ai person mund të unknowingly të gjetur një partner, i cili do të zhvlerësojnë atë, hedh, duke konfirmuar plohosty saj.

  Mekanizma të ngjashme pune dhe depresioni. Ky rast është një fiksim mbi marrëdhëniet e hershme, jo të kënaqshme. Depresioni është i lidhur gjithmonë me përvojën e humbje, humbje, një të dashur, marrëdhënie me Të, dhe me çdo zhgënjimit, frustrimi, iluzion. Në të gjitha këto raste, personi humbet diçka për të cilën ai u bashkangjitur shumë emocionalisht. Nëse ju përjetojnë marrëdhënie të hershme me nënën e tij ishte e fortë, jo shumë zhgënjyes, në këto situata të vështira të jetës, njerëzit përjetojnë hidhërim, ai pikëllimin, duke mbajtur zi për humbjen, por ai dërgon interesin e tij dhe dashurinë për diçka të re.

  Në rastin e depresionit nuk e bëjnë. Këtu ne shohim paaftësinë për të ndarë, le të shkojnë. Edhe pse në realitet ai person më, ajo duket se vazhdojnë të ekzistojnë brenda personit. Vazhdimi i dialogut të brendshëm, akuza, akuza që janë të drejtuara në veten e tij. Duket se çdo gjë ka ndodhur me fajin e individit, ajo është e keqe, e bëri diçka të gabuar, ndoshta duhet shlyer. Simptomë kryesor i depresionit - një humor të keq; Jo humor, dikush humor dhe çdo gjë që nuk mund të dua, nuk dua të bëjë lidhje, asgjë të interesit. Kjo është për shkak se zemra e njeriut nuk është e lirë, ajo ende e lënë atë dashuri objekt.

  Mania është një përpjekje për të nxjerrë depresioni në krahasim në këtë mënyrë Mania - një mbrojtje kundër depresionit. Ajo karakterizohet nga një triumf mbi objektin unë jam kur nuk jam më i varur në objektin dashuri. Personi pastaj ndjen plotfuqishmërinë e tij, aftësinë për të kontrolluar dhe të pushtuar nga një strukturë e cila, dhe dashurinë që ai kishte aq i varur.

  Informacion nga artikullin "Depresioni:. Dashuri dhe humbje"