Ku për të jetuar tumoreve carcinoid


 • carcinoid për?
  ? Uholyat dhe lokalizimi i tyre
 • "Preferuar" e vendos tumoreve carcinoid

 • Tumoret carcinoid dhe lokalizimi i tyre

  Tumoret Carcinoid mund të lindin ku janë qelizat që prodhojnë hormonet - në fakt, në të gjithë trupin. Numri më i lartë i tumoreve carcinoid (65%) të zhvilluar në traktin gastrointestinal. Në shumicën e rasteve, tumor carcinoid zhvillon në zorrë e vogël, shtojcë dhe rektumit. Më pak të gjitha tumoret carcinoid zhvillohet në stomak dhe zorrë e trashë; pankreasit, fshikëz e tëmthit dhe mëlçisë janë hemorroidet pak të prirur carcinoid (pavarësisht nga fakti se tumoret carcinoid në mëlçi zakonisht metastasizes).


  Përafërsisht 25% e tumoreve carcinoid ndikojnë në rrugët e frymëmarrjes dhe mushkëritë. Pjesa e mbetur prej 10% mund të gjenden kudo. Në disa raste, mjekët nuk mund të përcaktojë lokalizimin e tumoreve carcinoid, pavarësisht nga fakti se ata e dinë simptomat e sindromës carcinoid.

  "Preferuar" e vendos tumoreve carcinoid
  Në përmbledhje, ne paraqesim klasifikimin e mëposhtëm të tumoreve carcinoid, në varësi të vendndodhjes së tyre:

 • Tumoret Carcinoid e zorrë e vogël;
 • Tumoret appendicular carcinoid;
 • Tumoret zorrës së trashë carcinoid;
 • tumoret gastrike carcinoid;
 • Tumoret Carcinoid e zorrës së trashë.
 • Në thelb, tumoret e zorrëve të vogla (nëse është mirë apo i keq) janë të rralla, shumë më pak se një tumor të zorrës së trashë ose stomak.


  Çfarëdo ajo ishte, tumoret carcinoid llogari për 1/3 e të gjithë tumoreve të vogla dhe shpesh e njohur si tumor çapokor (pjesa e poshtme e zorrë e vogël pranë zorrë të mëdha). Tumoret e vogla carcinoid e zorrë e vogël nuk jep asnjë simptomë, vetëm dhimbje barku pashprehur.
  Për këtë arsye, e vështirë për të përcaktuar praninë e tumoreve carcinoid e zorrë e vogël në një fazë të hershme, të paktën për aq kohë sa nuk pacient të operohet. Është e mundur për të zbuluar vetëm një pjesë të vogël të tumoreve carcinoid të zorrëve të vogla në fazat e hershme, dhe është papritmas në x-ray. Zakonisht tumoret carcinoid e zorrë e vogël janë diagnostikuar në fazat e mëvonshme, kur simptomat janë bërë të ndjerë, dhe zakonisht pas duke u nisur metastaza lokale dhe të largët.  Përafërsisht 10% e tumoreve carcinoid të zorrëve të vogla janë shkaku i sindromi carcinoid. Zakonisht prania e sindromës carcinoid do të thotë se një tumor malinje dhe arriti të mëlçisë.

  Pavarësisht nga fakti se tumoret në shtojcë janë të rralla, tumoret carcinoid janë hemorroidet më të zakonshme në shtojcën, duke përfshirë një rreth gjysma e të gjitha tumoreve appendicular. Në fakt, tumoret carcinoid gjetur në 0,3% të rasteve shtojcë të largët, por shumica e tyre nuk e arrijnë më shumë se 1 cm në madhësi dhe nuk shkaktojnë asnjë simptomë.
  Në shumicën e rasteve, ata janë gjetur në shtojcën, ndarë nga tumoret që nuk kanë lidhje të arsyeve.

  Përfaqësuesit e shumë agjencive të besoj se appendectomy është trajtimi më i përshtatshëm i këtyre tumoreve të vogla appendicular carcinoid. Shanset që tumor recurs pas appendectomy, shumë të ulët. Tumoret Appendicular carcinoid më të mëdha se 2 cm në diagnozën kemi rreth 30% shans për t'u bërë i keq dhe kanë metastaza lokale.
  Kështu, tumoret carcinoid më të mëdha duhet të hiqet. Appendectomy thjeshtë në këtë rast nuk i ndihmon. Për fat të mirë, tumoret e mëdha carcinoid janë të rralla. Tumoret Carcinoid në shtojcë, madje edhe në praninë e metastases në inde lokale zakonisht jo shkaku i sindromi carcinoid.  Tumoret zorrës së trashë carcinoid janë diagnostikuar shpesh rastësisht gjatë sigmoidoscopy plastike ose colonoscopy. Sindromi Carcinoid është e rrallë në tumoret e zorrës së trashë carcinoid. Probabiliteti i metastases (tumoreve malinje carcinoid) është në korrelacion me tumor; Shans 60-80% e metastazë ekziston në tumoret më të mëdha se 2 cm.
  Në carcinoid tumoreve më të vogla se 1 cm 2% shanse për të metastazë. Kështu, tumoret e vogla zorrës së trashë carcinoid zakonisht hiqet me sukses nga heqjen e thjeshtë, por për t'u marrë me tumore më të mëdha (më të mëdha se 2 cm) kërkohet një operacioni të gjerë, e cila mund të çojë, në disa raste, madje edhe një heqjen e pjesshme të rektumit.  Ka 3 lloje të stomakut (hastralnuyu) tumoreve carcinoid: tipi I, tipi II dhe lloji III.
  Hastralnuyu tumor carcinoid i llojit të parë janë zakonisht më të vogla se 1 cm zakonisht janë dashamirës. Nuk janë tumoret komplekse që përhap në të gjithë stomak. Ato zakonisht shfaqen te pacientët me sëmundje në të cilën stomak ndalon prodhimin e acidit.
  Trajtimi i tumoreve carcinoid të tipit parë përfshin metoda tilla si medikamente, ndërprerë prodhimin e Gastrin ose heqjes kirurgjikale të pjesës së stomakut që prodhon Gastrin.

  Lloji i dytë i tumoreve të stomakut carcinoid më pak të zakonshme, këto tumoret rriten shumë ngadalë dhe probabiliteti i transformimit të tyre në tumor malinj është shumë i vogël.

  Ata shfaqen në pacientët me një çrregullim të rrallë gjenetik. Në këto pacientë, tumoret që dalin në gjëndrave të tjera endokrine, si gjëndrës pineale, gjëndër parathyroid dhe pankreasit.

  Lloji i tretë i tumorit stomakut carcinoid - një tumor madhe se 3 cm, të cilat janë të dallueshme (shfaqur një ose dy në një kohë) në një stomak shëndetshëm (kjo nuk aplikohet në rastet e anemisë dëmshëm ose praninë e gastritit kronik atrophic). Tumoret e llojit të tretë janë zakonisht malinje, dhe ka një probabilitet të lartë të depërtimit në mur stomak dhe shfaqjen e metastases.
  Tumoret e llojit të tretë mund të shërbejë shkakun e simptomeve lokale të dhimbjeve të barkut dhe gjakderdhje dhe simptomat e sindromi carcinoid duhur.

  Hastralnuyu tumor carcinoid i llojit të tretë zakonisht kërkojnë kirurgji dhe heqjen e stomakut dhe përreth nyjet limfatike.

  Tumoret Carcinoid e zorrës së trashë zakonisht gjendet në anën e djathtë të zorrës së trashë (centripetal madh zorrëve dhe gjysma e djathtë të zorrës së trashë tërthor). Si tumoret carcinoid e zorrë e vogël, zorrë e trashë tumor carcinoid shpesh gjenden në fazat e mëvonshme. Kështu, madhësia mesatare tumor në diagnozë është 5 cm dhe metastases janë të pranishëm në 2/3 e pacientëve.
  Informacion nga artikullin "sindromi Carcinoid dhe tumoreve carcinoid."