Ku është vija midis një zakon dhe alkoolizmi


 • Ku është sëmundje, dhe ku - normë
 • Çfarë është varësia

 • Ku është sëmundje, dhe ku - normë

  Sa shpesh ne dëgjojmë nga të tjerët dhe të shpallë veten e tyre: "Alkooli më ndihmon në lehtësimin e stresit", "Kur unë të pi në kompani, unë gjej atë më të lehtë për të komunikuar", "pilulë për të gjitha sëmundjet unë preferojnë një ilaç natyror - të alkoolit", "Alkoolizmi - një Imoraliteti fillore, dhe në kontroll të vetes sime. " Megjithatë, ne nuk do të thotë problemin, por në vend të kundërtën, theksojmë aftësinë tonë për të përballuar, të rezistuar vështirësitë e jetës, ne do të thotë disa kujdes për veten e tyre, mirëqenien e tyre.

  Çfarë kemi filluar në atë që e bazon mendimin e tij kur ai thotë: "Ai - alkoolike", "Ajo u bë e varur", "Alkoolizmi - një vetë-shkatërrim."

  Ku është linjë gjobë që ndan sëmundjen nga norma në të kuptuarit tonë?

  Kjo pikë referimi për personin zakonisht është vlerësimi i tij subjektiv, dmth qëndrim personal që të ketë alkool në jetën e tij, apo jeta e një tjetër, i mirë apo armiku më i keq. Me fjalë të tjera, në qoftë se një tas të vënë të mirat e konsumit të alkoolit, dhe në anën tjetër - Pasojat e këtyre përfitimeve, në çfarë drejtimi peshë ritëm?

  Çfarë është varësia

  Thelbi i çdo varësisë dhe alkoolizmi, duke përfshirë edhe tradhtinë e saj. Alkolikët nuk janë të lindur - ato janë rezultat i një jetese të veprimit. Koncepti i trashëgim, natyrisht, nuk është anuluar.


  Por shanset e një personi të afërt të shkallës së tretë vuajtur nga alkoolizmi e të cilit, por është i vetëdijshëm për rrezikun e situatës së tyre, shumë më tepër sesa dikush që mendon se "unë nuk e kërcënojnë, sepse ne në familje nuk ishte si kjo." Ndikimi i fundit në rezultat do të gjë pa ndryshim mjaft prozaik: është ajo e mjaftueshme për ju personalisht përdorur shpesh alkool për të shkaktuar varësisë? Edhe pse kjo është pyetja më e rëndësishme, përgjigja direkt tek ai atje, statistikat, pasi që llogaria fillon syze alkoolizmi, nr.

  Ka shumë arsye pse ne nuk mund objektivisht shikoni në veten tuaj nga jashtë dhe të zbulojë rrezikun.

  Njëra është se ne nuk e lidhin shkaqet e nevojës për alkool, dhe konkluzion i saj - se përdorimi. Nuk alkoolizmi çudi quhet "ndërgjegje sëmundje." Dëshira për të "pirë" para se të qenë nevoja jetike njerëzore, njëjtë si hanë, pije apo gjumit.
  Ajo është shkaktuar nga disa situata më të saktë, përvojat lidhur me to. Nëse këto ndjenja nuk e marrin parasysh si mekanizëm që shkakton nevojën për alkool, foto e "Wanted - dhe piu" shpejt kthehet në "Mua nuk më pëlqen -. Por përsëri i dehur"

  Shembull. Njeriu mori në kompani ndihet një siklet të fortë dhe të rritur ankthin që ajo siç duhet mund të vlerësojë apo thjesht injorojë.

  Pas pirjes, ai ndihet stresi dobët, frikë dhe shkova së bashku me të, kjo është një ndjenjë e këndshme e besimit. Kompania menjëherë tërhoqi vëmendjen për atë, e kapi. Disa nga këto situata - dhe la një varg: "në qoftë se ju të pakëndshme sepse i frikësuar, i turpëruar, i trishtuar, i trishtuar apo i trishtuar, dhe ju për këtë arsye nuk mund të krijojë kontakt me dikë, pije - dhe çdo gjë që ndodh." Pas kësaj, zinxhiri është transferuar në të gjitha fushat e jetës. Siklet i brendshëm tregon një problem, mos shtyjë përpjekjet në vendimin e tij (si dhe atë që unë duhet të bëni për të marrë atë që unë dua pa doping), dhe për të shmangur çdo përpjekje duke përdorur lehtësim stresit thelbësor.

  Të gjitha problemet pastaj "zgjidhur" vetëm pirja e alkoolit, sepse numri i tyre është në rritje të vazhdueshme.

  Informacion nga artikullin "The zakon ose alkoolizmi?".