Dy birra dhe një përdhes - ju lutem


Përdhes - një nga sëmundjet më të vjetra të njerëzimit - një dëmtimit të dhimbshme të përbashkët, një shkak i zakonshëm e artritit në meshkuj. Femrat më pak të zakonshme dhe zakonisht vetëm pas menopauzës.

Si Alkooli dyshuar për shekuj me radhë, por të dhënat e publikuara në botimin e Lancet, në mënyrë të qartë tregojnë lidhjen. Dhe në fakt, edhe një i vogël "mëkat i lehtë birrë" rrit rrezikun. Nga të gjitha pijeve alkoolike - birrë më i rrezikshëm në kuptimin e përdhes.

Duket se konsumi i moderuar i verës në këtë kuptim të padëmshme, edhe pse numri i njerëzve preferojnë numri mesatar i pijeve të ishte qartë e pamjaftueshme, për të thënë se vera - një alternativë më të sigurt.

Gjatë studimit 12 vjeçar vlerësuar të dhënat e më shumë se 47.150 njerëz të cilët nuk vuajnë nga përdhes. Gjatë vëzhgimeve në 730 burrave (rreth 2%) e zhvilluar përdhes. A ishte Konsumi më i lartë i përditshëm i alkoolit, më shumë gjasat e përdhes.

Më shumë gjasa sëmundja ishte në kontakt me birrë - konsumi ditor birrë rrit rrezikun me 50%. Dashuruar alkoolike me çdo pjesë të rrezikut është rritur me 15%. Për ata që pinë verë, në një shumë prej 2 gota në ditë rrit rrezikun e jo.

Përdhes është shkaktuar nga një përmbajtje të lartë të acidit urik në gjak, e cila çon në depozitimin e kristaleve në nyje, veçanërisht në nyje të mëdha të këpucë me majë, këmbët dhe gjunjët.


Niveli i urinës rritet kur ushqime që përmban të ashtuquajturat purines. Gjatë tretjes purine konvertuar në urinës. Një birrë, ndër të tjera, përmbajtja është shumë e lartë në purines.

Ka vetëm disa lloje të artritit, në të cilën të mirë-përcaktuara metoda me të vërtetë efektive të parandalimit. Shpesh mjekët thonë se ka droga të fuqishme për të trajtuar sëmundjen dhe dietë nuk mund të ndiqni. Megjithatë, ndryshimet në varësisë ushqim është një mënyrë për të zvogëluar rrezikun e përdhes.

Ndonjëherë sulmet përdhes manifestuar dhimbje të padurueshme në këmbët dhe nyjet.

Rastet e rënda mund të përfundojnë me aftësi të kufizuara apo dështimit të veshkave. Për ata që tashmë vuajnë nga përdhes, mjekët rekomanduar me forcë që të heqë dorë nga alkooli krejt.