Dy fakte shkencore për fibrozë pulmonare


 • Numri Fact 1
 • Numri Fact 2

 • Fibrozë idiopatike pulmonare - një sëmundje të pashërueshme
  semundja e karakterizuar nga dëmtimi progresiv të mushkërive, të cilat
  shpesh çon në transplantim të mushkërive.
  Shkencëtarët nga e gjithë bota që punojnë në industri, duke bërë çdo gjë
  më shumë zbulime të reja. Ne pranishëm dy nga fakti më interesant shkencor
  ndjekur këto zbulime.
  Numri Fact 1

  Duket gjumë e paqëndrueshme mund të sjellë për fibrozë pulmonare.

  Pagjumësi dhe lodhje për shkak të mungesës serioze të gjumit dëmton dritë të shëndetshme të punës, zhvillimin e fibrozë progresive pulmonare.

  Siç është shpjeguar nga mjekët, dështimi Sleep potencialisht të rrezikshme për shëndetin, si rezultat i lodhjes se organi i mungon oksigjeni.

  Kjo përkeqësohet funksionin e mushkërive dhe frymëmarrja është e penguar. Përveç kësaj, mungesa e gjumit me 40% dhe 48% reduktim në aftësitë fizike dhe mendore të njeriut.

  Mjekët amerikanë nga Universiteti Johns Hopkins zbuluar shoqatën e parë në mes të një cilësie të dobët e gjumit dhe të dëmtojë mushkëritë. Sleepiness ditën dhe zgjimi i shpeshtë gjatë natës çon në formimin e shpejtë të shenjave të fibrozë idiopatike pulmonare, e cila është e vështirë për të trajtuar dhe shpesh i mbushur me fatal - mjekët paralajmërojnë.
  Sipas tyre, ky studim dëshmon edhe një herë rëndësinë e një gjumë të shëndetshëm të qëndrueshme për të mbrojtur kundër sëmundjeve kronike.  Numri Fact 2

  Si shkencëtarët e vendosura, pacientët me fibrozë pulmonare janë në rrezik në rritje të sëmundjeve të zemrës.

  Pacientët me një diagnozë të fibrozës pulmonare idiopatike tre herë më shumë gjasa të ndeshen me çrregullime të rënda koronare, duke përfshirë edhe sulm në zemër.
  Probabiliteti i sëmundjeve të zemrës janë analizuar në mesin e mijëra njerëzve me sëmundje të mushkërive dhe të tre dhe një gjysmë mijë njerëz të shëndetshëm.

  Përveç rritje të konsiderueshme në rrezikun e problemeve të zemrës, pacientët me fibrozë pulmonare idiopatike në 23% më shumë të ngjarë që të ketë pectoris, rrezik 60% më të lartë të goditje dhe tre herë rrezikun e trombozës venë të thellë.  Për fat të keq, njohuri mjekësore e fibrozë janë të kufizuara. Ndoshta një rol të rëndësishëm në zhvillimin e sëmundjes luan një gjenetikën familjare, pirja e duhanit dhe efektet në pluhurin e frymëmarrjes në ajër. Tani mjekët kanë gjetur se prania e një diagnozë të ndërlikuar shton sfida të tjera për shëndetin dhe fuqimisht ndikon në zhvillimin e ishemi kardiake.
  Sipas klinicistët Universitetin e Nottingham (MB),, infeksionet kronike progresive të frymëmarrjes mund të shkaktojë kushte më të rënda patogjene. Në studim, mjekët kanë gjetur se fushëveprimi i fibrozë pulmonare është vazhdimisht në rritje në vitet e fundit në Angli dhe Shtetet e Bashkuara.  Informacion nga neni "gjumë të paqëndrueshme mund të sjellë për fibrozë pulmonare."