Mamografia padobishme


Sipas Institutit me qendër në Londër për Kërkimet e Kancerit,
botuar në revistën Lancet, një studim vjetor i grave
të moshës 40 deri 50 viteve vetëm katër kursen mijëra jetë.

Kështu
Rezultati i ulët vë në pikëpyetje nevojën e vjetor
mamografitë, sidomos duke pasur parasysh X-rrezeve, të cilat
ekspozuar me gratë, sepse ajo vetë mund të jetë
faktor shtesë për kancer. Përveç kësaj, mamografia mund
gabimet dhe të diagnostikuar kancerin në ata që nuk kanë.

Mjekët
Instituti Londër studiuar ndikimin e mamografia vjetor për
për 11 vjet. Kompjuter zgjedhur rastësisht në mesin e 160 vullnetarëve

900 mijë njerëz. Ata ishin të ndarë në dy grupe. I parë vjetor
Sondazhet e kryer që prej 40 vjetësh, dhe në grupin e kontrollit
mammograms bëhet për ata që e kanë kthyer 50 dhe më të vjetër.

Kokë
Studim Dr. Sue Mocc thotë se gratë e moshës 40 deri
'48 Çdo reduktim të ndjeshëm në vdekshmërisë nga kanceri i gjirit
nuk u gjend. Edhe pse numri i vdekjeve në grupin e parë dhe të ulur me
krahasuar me grupin e kontrollit, ai nuk mund te konsiderohet statistikisht
domethënës.

Kështu 23% e grave 40-vjeçare
mbajë mammograms rregullt, një studim nga
të paktën një herë diagnostikuar gabimisht me kancerin e gjirit, ndërsa në


grupi i kontrollit, shifra ishte 12%.

Pranuar
Këto rezultate konfirmojnë përfundimet e studimeve të mëparshme që
krahasuar rreziqet dhe përfitimet e mamografia vjetor midis
Gratë nën 50 vjet.

Kanceri i gjirit është i dytë
Prevalenca e sëmundjeve të kancerit në mesin e grave. Më
kjo ndodh në gratë mbi 50 vjet. Sipas OBSH
Shëndeti këtë vit është vënë diagnozën 1200000
Gratë në mbarë botën. Gjatë 20 viteve të fundit, incidenca është rritur me 64%.


Deri tani, e vetmja mënyrë e besueshme për të luftuar kancerin e gjirit
konsiderohet diagnoza e hershme, dhe mjekët e rekomanduar për gratë mbi 40

çdo vit për të kryer X-ray e gjirit.
Në Britani, mammograms çdo vit për gratë mbi 50 vjet në SHBA
i detyrueshëm fillimi vjetor shfaqjen e 40 vjet.