Largpamje


 • Çfarë është largpamje
 • Si për të trajtuar largpamje

 • Çfarë është largpamje


  Largpamje (hyperopia) - a dëmtim vizuale, në të cilën
  Vështirësia e parë njeri, afër dhe larg mirë. Megjithatë,
  shkallë të lartë të pacientit largpamje sëmurë mund të shihni dhe të largët
  artikuj.

  Largpamje zakonisht ndodh sepse kokërdhok është
  formë të parregullt, ajo dukej të ketë një kohë të shkurtër përgjatë boshtit gjatësor. Si rezultat i kësaj,
  Imazhi i objektit nuk është e fokusuar në retinë, dhe pas saj.

  Personi largpamës mund të mbani tekstin shumë afër për syrin,
  sepse ajo rrit imazhin e tekstit në retinë. Megjithatë
  Imazhi jo duke u më mirë, ajo vetëm u rrit.

  Pacienti shpesh
  Strabizmi, duke u përpjekur për të ndihmuar në strehim (aftësinë e syrit për të përshtatur për distanca të ndryshme) që mund të të promovuar inflamacion slizostoy membranën e syrit, së bashku me një ciliar tensionit të vazhdueshëm
  muskujve.

  Gjatë punës të zgjatur në afërsi hyperopia mund të ketë ankesa
  lodhje, dhimbje në sytë, dhimbje koke, sytë e përlotur, djegie
  Sytë, Sytë thumbues. Ju mund të përjetojnë siklet gjatë
  shikoni në dritën apo intolerancës në dritë të ndritshme. Kjo është quajtur
  Asthenopia Akkomodativnaya. Akkomodativnaya asthenopia i theksuar më shumë
  më e madhe shkalla e hyperopia.

  Largpamje është i tri faza dhe përcaktohet nga numri


  dioptri të humbur syrin hipermetropicheskoy që do të jetë
  emmetropicheskoy:

 • hyperopia më të vogël shkallë - në 2,0 diopters
 • hyperopia e mesme - për 4,0 diopters
 • shkallë të lartë të hyperopia - më shumë se 4,0 dioptri.
 • Në shkallë të ulët të syve hyperopia me strehim
  përballen me problemin. Dhe në hyperopia të mesëm dhe të lartë
  shkalla e nevojës për korrigjim të mëtejshëm, dhe për distanca të afërta.


  Si për të trajtuar largpamje

  Për fat të keq, trajtime terapeutike për largpamje si
  miopi, aktualisht nuk ekziston. Korrigjimi i hyperopia
  kryer duke përdorur syze ose lente kontakti.

  Radikalisht njëjtë
  hyperopia mund të shërohet me kirurgji.
  Korrigjim kirurgjik i hyperopia qëllim forcimin
  Sytë pushtet optik për të bërë rrezet e dritës të përqëndrohet në
  retinë. Aktualisht, më të zakonshme kirurgjikale
  Operacionet për të trajtuar hyperopia janë lazer
  termokeratoplastika (LTK), zëvendësimi i qartë lente, LASIK,
  ngulitje pozitiv lente dhe termokeratokoahulyatsiya (TCC).

  Informacion nga artikullin "hyperopia -. Simptomat dhe Trajtimi"