Hyperopia largpamje


 • Çfarë është largpamje
 • Simptomet e hyperopia
 • Trajtimi i hyperopia

 • Çfarë është largpamje

  Largpamje (hyperopia) - shikimi i dobët pranë. Megjithatë, vizioni mund të jetë blurry dhe kur shikon në objekte të largëta. Të rinjtë me largpamësisë vogël ose të mesme shpesh kanë probleme vizion sepse lente tyre natyral mund të përshtatet ose akomoduvaty për të rritur fuqinë optik të syrit.
  Me moshën, strehim është duke u humbur, dhe pacientët vëreni një humbje progresive të vizionit.


  Simptomet e hyperopia

 • shikimi i dobët afër
 • Vizioni i varfër distancë (për gradë të mëdha të hyperopia)
 • lodhje sy kur lexoni
 • Tendosje sy në punë (dhimbje koke, sytë e djegur)
 • strabismus dhe sy "dembel" në fëmijë (amblyopia)
 • sëmundje inflamatore të shpeshta sy (blepharitis, elb, halyazyon, konjuktivit)

 • Trajtimi i hyperopia

  Korrigjimi i hyperopia varet nga shumë faktorë, siç janë mosha e pacientit, familja e profesionit të tij, shkallën e largpamësisë, prania e comorbidity.

  Aktualisht, metodat më të zakonshme të korrigjim kirurgjik të hyperopia janë:

 • LTK, TCC.
 • Lente zëvendësim i qartë,
 • LASIK,
 • Implantimi i një lente pozitiv
 • Kur termokeratoplastika lazer (LTK përdor ngrohje për të reduktuar fibrave kolagjenit në pjesët periferike të kornea. Reduktimi i kolagjenit ndryshimet formën e kornesë, e cila përmirëson vizion në largpamje.

  Lente zëvendësim i qartë. Pas një prerje të vogël në samohermetiziruyschiysya kornesë ose sclera duke përdorur substancë ultratingull lente është hequr - thelbin dhe kore.


  Në kapsulë paprekur e lente është futur lente artificiale - lente, pushtet optik e cila lejon për lente të tillë të largët të përshtatura për nearsightedness ose largpamje, siç mund të jetë rasti. Si janë prodhuar lente artificiale nuk kanë kufizime në pushtet optik, praktikisht çdo shkallë e thyerjes mund të eliminohet.