Hemihipertrofiya tmerrshme


 • Rreth hemihipertrofii
 • Rreziqet hemihipertrofii

 • Ndoshta dikush, duke kërkuar në pasqyrë, gjetën "asimetrike" fytyra e tij - se një flegër 1-2 milimetra duket më shumë tjetrin, të majtë (apo djathtas) i mandibula duket (dhe në të vërtetë është) më e fuqishme; në qoftë se ju bëni pëllëmbët së bashku, atëherë ajo mund të jetë shumë mirë që furçë e një dorë pak më shumë se tjetri - dhe jo domosdo se "më shumë" furçë të "drejtë-handers 'të jetë e drejtë. Ju mund të citojmë metoda të tjera të krahasuar me njëri-tjetrin ato fusha të trupit që do të duhej të jetë plotësisht simetrik dhe gjeni dallimin në madhësive të tyre.

  Këto dallime "mikroskopike" në madhësi pjesë simetrike të trupit janë pothuajse të gjithë njerëzit dhe lexuesi ynë ka mundësi jo atë merak.


  Rreth hemihipertrofii

  Megjithatë, në qoftë se madhësia e gjymtyrëve të ndryshme apo gjysmave të trupit ndryshojnë shumë nga njëri-tjetri - kjo është patologji. Ai vesh një kusht të quajtur hemihipertrofiya (hemi - hemi - kat). Nëse ne të përkthehet emrin e "shkencor" në gjuhën e përditshme, këtë rritje në gjysmën e trupit. Ka disa opsione hemihipertrofii:

 • mund të rrisë të gjithë gjysmën e trupit,
 • mund të jetë një të ashtuquajtur krutsiatnaya (ose e tërthortë) hemihipertrofiya - kur rrit, të tilla si trupin e sipërme të djathtë (ose të majtë) në një kufi të caktuar (deri në bel, për shembull), por përtej kësaj, hypertrophy zhvillon në anën e kundërt (nëse hemihipertrofiya djathtas top - ajo do të mbetet në pjesën e poshtme, dhe anasjelltas).


  Kufiri në mes të pjesëve të sipërme apo të poshtme të trupit me rritjen hemihipertrofii shkon horizontalisht. Rritja pjesën e prekur të trupit është mjaft i madh, shpesh i pabarabartë. Përfshirë në procesin inde kryesisht e butë (e lëkurës, indeve nënlëkurës, muskujve), por nganjëherë kap dhe kockave.
 • Nuk është një formë hemihipertrofii lokal (rritja e një gjymtyrë, këmbë, për shembull); Kjo gjendje mund të zhvillojnë abuzimin limfatike (elefantiazë). Lokale hemihipertrofiya (lokale) zhvillimin e sindromi Sterdzhen-Weyer përmes mosfunksionim të trungut simpatik (siç është menduar); hypertrophy e njëanshme mund të zhvillohet, të tilla si këmbë muskujt me elefantiazë, dhe kështu me radhë.

  Në përgjithësi, hemihipertrofiya - një sëmundje progresive që, sapo filluar, nuk e ka ajo ndalet duke përparuar.


  Rreziqet hemihipertrofii

  Çfarë është hemihipertrofiya aq e rrezikshme? Së pari, arsyeja për këtë gjendje të studiuar dobët (gjendje të mirë është e rrallë, dhe "material" për të studiuar vogël), dhe për këtë arsye nuk mund të bëjë konkluzione definitive se është i sigurt. Me sa duket, ka mekanizma të ndryshëm të përfshirë; kusht kongjenitale, ndoshta të predispozuar gjenetikisht (të paktën në disa raste). Shkaku më i zakonshëm është një shkelje e keqformime hemihipertrofii dhe sistemeve vaskulare. Të shënohet anë e prekur "marbling" lëkurës kaltërosh dhe e saj rezulton qarkullim të dobët.

  Kështu ka ënjtje të lëkurës; atëherë nuk mund të jetë plagë.

  Përveç kësaj, besohet se hemihipertrofii në rrezik shumë të lartë të kancerit - një tumor i veshkave (nefroblastomy), kështu që pacientët me hemihipertrofiey gjithmonë duhet të shqyrtohet në onkologji në aspektin e tumorit - mos humbasë ndodhjen e saj dhe të fillojnë për të shëruar në fillim.

  Për fat të keq, që nga shkaku i saktë është zhvillimi i panjohur hemihipertrofii, trajtimi i saj specifik atje. Rekomandoni imponim fashë elastike gjymtyrë e prekur, aktivitet më i ulët fizik (sidomos në anën e prekur). Me droga e rekomanduara dehydrating agjentët, dhe drogës që përmirësojnë limfatike dhe qarkullimin e gjakut në zonën e prekur.

  Ndoshta kirurgjia - heqja e indeve anormale dhe të enëve të gjakut jonormale; me elefantiazë operacionet e sjelljes për qëllim përmirësimin rrjedhjen e limfatike ("të krijojë" atë në rrjetin e kullimit venoz).

  Sëmundja është shumë e rrallë dhe për këtë arsye diagnoza mund të jetë e vështirë. Kirurg diagnozë klinikë zakonisht supozojnë, por cilësia e diagnozës dhe trajtimit duhet të trajtohen në qendra të specializuara mjekësore, të cilat janë të "flocking" pacientë nga i gjithë vendi dhe të cilët, për këtë arsye, kanë përvojë me këtë sëmundje.

  Informacion nga artikullin "personi Asimetrik ose një hemihipertrofiya?"