Gripi transmetohet mbi paratë


Informacion për sa kohë mund të gripit virus mbetet në
Kartëmonedhat janë marrë gjatë laboratori kërkimor
VIROLOGJIA Gjenevës Spitale Universitare. Sipas tij
rezultatet e të cilave u njoftua në Kongresin në Toronto dhe më pas
botuar në shtypin e Tregtisë, njerëzit duhet të jenë të
të kujdesshëm në trajtimin e faturave, sidomos gjatë epidemive
Gripi, si ato mund të jenë bartës të virusit, të cilat
"Jeton" mbi ta brenda 120 orëve pas kontaktit me
burim i infeksionit.

Për të matur gjatësinë
të virusit të kartëmonedhave dhe kohëzgjatjen e mbijetesës së saj, studiuesit
vënë disa pjesë të viruseve të gripit shënimet e laboratorit

Rezervat me përqëndrimit të ndryshme - H3N2, H1N1, etj, përveç H5N1,
i njohur si agjent dëshirore të gripit të shpezëve. Kartëmonedha janë vendosur në
njëjtë mjedisi: ato mbahen në një temperaturë konstante prej 22 gradë dhe
Lagështi Uniform, dhe pastaj, pas disa kohe pas
infeksion, ata u vendosën në kulturë për të kontrolluar për virusin.

Doli
më i lartë përqendrimi i virusit, sa më gjatë që mundet
ruajtur në kartmonedhës: Virusi H1N1 slabokontsentrirovannyy të rezistojnë
faturë vetëm 2 orë, dhe H3N2 virus dhe lloje të tjera të lartë
përqendrim mund të ruhen në atë për 1-3 ditë. Në
Kohëzgjatja e virusit të gripit ka një ndikim të madh


mukusit - ky fakt, shkencëtarët regjistruar edhe në rrjedhën e
eksperiment, kur një dozë të baktereve janë të përziera me mukozë dhe
të tjerët nuk janë. Në prani të virusit mukusit A, ose H3N2, është i aftë të mbajë
letër për 5 ditë pas marrë atë, dhe pa të mukusit
zhduket brenda 2 orësh.

Por laborator
treguesit, studiuesit nuk janë të kufizuara në: të kontrolloni
besueshmëria janë rezultatet, ata vendosën të shpenzojnë të njëjtën gjë
përvojë, por në një mjedis natyror. Shkencëtarët mbledhur mostra të sekrecione nazale
14 njerëz të infektuar me grip dhe i vendosi në shënimet e monedhës. Në
gjysma e kohës virusi ishte në gjendje të jetojnë të paktën një ditë, dhe në pesë raste

ai mbijetoi edhe për dy ditë pas infeksionit. Kurse
Këto fakte duhet të jetë tepër i kujdesshëm me shënime dhe monedhave të
gjatë periudhave të gripit veçanërisht të përhapura dhe edhe një herë nuk provoni
marrë ato në dorë.