Gripi - një çështje serioze


 • Alarm i rremë?
 • Cons vaksinim
 • Fitimprurës
 • Parashikimet e dimrit


  Alarm i rremë?

  Epidemi Ozhydavshayasya vitit të kaluar gripi në shumë rajone nuk ka filluar. Si gazetarëve në një konferencë për shtyp të enjten, Zëvendës Drejtor i Kërkimeve FGU VNIIO tyre. GN Habrychevskoho Eugene Selkova, gripi vitin e kaluar ishte e moderuar, dhe e rrënjosur në shumicën e rasteve fëmijët e vegjël (31%) dhe preschoolers (42%). Pragu epidemi për këto grupe është tejkaluar në 30 subjekteve të federatës kundër 16 për pacientët e rritur. Ka pasur katër të vdekur.

  Ndërkohë, në të kaluarën, dhe këtë vit, ekspertët rekomanduar me forcë që të vaksinohen kundër gripit. Vaksinimi, sipas Selkova në 2006, ka kontribuar në zvogëlimin e rasteve të pneumonia posthrypoznyh në 35-66% të hospitalizations - nga vdekshmërisë 28-60% - nga 56-76%.

  Koordinatori i shpezëve dhe gripi pandemik OBSH-së Sergey Eremin cituar të dhënat e OBSH shtameve të qarkullojnë në hemisferat veriore dhe jugore, të cilat mund të priten në këtë dimër. Kjo viruset e influencës A dhe B lloje "Ishujt Solomon", "Wisconsin", "Ohio" dhe "Malaysia". Sipas Eugenia Selkova, dhe ata vënë në një formë të përshtatshme në vaksinën e përgatitur për inoculations.  Cons vaksinim

  Megjithatë, si në çdo rast, vaksinimi i shfrenuar ka disavantazhet e saj, dhe sidomos komplikimet post-vaksinimit. Duke folur rreth këtyre specialistëve nuk më pëlqen. Në veçanti, pavarësisht kërkesave korrespondent "Gazetat" Eugene Selkova refuzoi shtesë jashtë komplikimet e statistikave foto dhe kufizohet me deklaratën se "të gjitha rastet e përmendur mediat, Shërbimi Federal mori hov." Është e qartë se rritja e numrit të vaksinuar pashmangshme, bindjen ndaj ligjeve të probabilitetit, dhe të rritur numrin e komplikimeve.

  Një tjetër shkak për dyshime për mundësinë e vaksinimit kundër vaksinën e gripit vetë mund të bëhet. Sipas të dhënave të paraqitura në një konferencë shtypi mbi buxhetin blihen vaksinë jetojnë dobësuar "Hrippovak", i cili 30 vjet është në dispozicion në vendet e zhvilluara.

  Kjo është konfirmuar tërthorazi nga fakti se, sipas kreut të marketingut MIC "Farmekspert" David Melik-Guseinov, vaksina është zhdukur plotësisht nga tregu.

  Drejtor i Departamentit të aktiviteteve programore të Kryqit të Kuq rus Andrew Vilkovskiy, megjithatë, shpjegoi se kjo nuk do të thotë cilësi të dobët e vaksinës.
  Kjo është dëshmuar edhe në fëmijët dhe të rriturit. Disavantazhi i saj i vetëm - vaksinë e gjallë e vështirë për të transportuar sepse ajo kërkon një "zinxhir të ftohtë" të veçantë, por kjo është në është e mirë. Ndërkohë Roszdorovnahlyadu nga në mënyrë të përsëritur ka shprehur pretendimet për shpërndarësit rusë që shkelin kushtet e ruajtjes së barnave dhe vaksinave në furnizim.


  Fitimprurës

  Thirrjet për sondazhet e vaksinimit ende bëjnë mashtrim. "Tregu për vaksinat e gripit në 2007 tregoi një rritje të konsiderueshme në terma të vlerës, dhe një natyrore", - thotë David Melik-Guseinov. Rritja e kostos për shkak të rritjes së vëllimit të më segment të shitjes me pakicë (65%). Kjo do të thotë se një numër në rritje i njerëzve që duan të vaksinohen, por nuk besojnë në efikasitetin e vaksinës vjetëruar "të buxhetit". Në terma fizikë rritur ndjeshëm prokurimin e spitalit.

  Në tremujorin e tretë të këtij viti, shitjet arritën në 1.170.000 $ - 61% më shumë se e njëjta periudhë e vitit të kaluar.

  Megjithatë, në praktikë, themelor vaksina shitësit të ardhura është ende për të ardhur. Në përgjithësi, njerëzit janë të vaksinuar vetëm në qoftë se duke bërë këtë është, në fakt, më vonë - në fillim të epidemisë. Në përputhje me rrethanat, shitjet pik ndodh në fund të vitit - në fillim të ardhshëm. Në 2006, aplikantët marrin imunitet kundër gripit lënë në farmacitë dhe klinikat 7.150.000 $. Nëse prirje që manifestuar në 2007, vaksina e gripit vazhdoi treg për herë të parë do të jetë rreth 10 $ milion të shënuar.


  Parashikimet e dimrit

  Duke gjykuar nga çfarë thonë ekspertët, duhet vaksinimet epidemi nuk ka gjasa. Gripi këtë vit do të jetë rreth të njëjtën forcë si sezonin e fundit epidemike.

  Pik Incidenca pritet kryer në dhjetor - janar dhe SARS mjekët do të regjistrojnë të gjithë vitin. Në këto sëmundje do të mundosh njerëzit parainfluenza dhe infeksionit të adenovirusit.

  Nëse ju bëni të merrni të sëmurë, mjekët paralajmërojnë, nuk duhet të presin pushtet i mrekullueshëm reklamohen drogë simptomatike. A duhet të marrë medikamente antivirale, dhe pastaj drogë që lehtësojnë gjendjen e pacientit. Kjo nuk do të thotë se personi është bërë më e lehtë shëruar. Ajo mbetet një burim i infeksionit, kështu që të shkojnë në punë nuk është e qartë e vlefshme.


  Informacion nga Irina vlasova artikullin "Gripit - një çështje serioze."