Luaj për dritëshkurtër


« Efekti i kornizës 25 "

Disa vite më parë mediat tha lexuesve
"metodë sekret i CIA-s dhe KGB." Esencë e ajo është se, të themi,
Video çdo njëzet e katër korniza "ngjitur" kornizë shtesë për ndonjë tekst ose vizualizimi.
Njeriu, që nuk dyshon, duke shikuar një film, dhe informacion nga njëzet
pesë të shtëna të regjistruara në nënndërgjegjeshëm e tij. Atëherë ky person
kryen cilësimin që kryen një veprim, dhe ai
pyes veten sa e tmerrshme kjo. Kohët e fundit, ky
Efekti i dënuar ishte gjasa për të gjetur një përdorim të ri - Reklamat
Qëllimet për mësimin e gjuhëve të huaja. Ne e përdorin atë për

e trajtimit.

Disa fëmijë vuajnë nga një sëmundje e quajtur ambliopia,
ose sy dembel. Ajo mund të shkaktojë astigmatizëm, miopi
ose largpamje.
Shpesh ndodh që një sy sheh më mirë dhe
Fëmija lexuar një libër apo TV show në kërkim, përdorni kryesor
lexoni ato, dhe i dytë, sikur të papunë, syri bëhet gjithnjë
detrenirovannyh. Më pas, prindërit të gjeni se një fëmijë
Vizioni i reduktuar, për të çuar atë në një okulist, por që nuk do të eyewear
zgjedhur, vizion absolut për të arritur nuk është e mundur.

Metoda e trajtimit

Trajtimi kryesor i detyruar, e cila e bën syrin dembel
punojnë dhe të rikthyer sytë e këtyre fëmijëve janë të trajnimit


Sytë me imazhe rrjetë. Megjithatë, një fëmijë - të qenit
i shqetësuar, të ulen dhe të shikojnë qelizat letër ajo i mërzitshëm. Dhe
ne kemi menduar Videotrenazhery: e kasetë lojë konsol fëmijë,
p.sh. "Dandy", bashkohet përshtatës përmes të cilit për
ekran çdo pesëdhjetë korniza për një ndarje të dytë atje
qorto fushë. Pas veprimin në ekran, fëmija nuk paguan
injorojë këtë ndezje, por ajo megjithatë e bën syrin e saj
muskujt për të punuar në mënyrë optimale. Në miopi mënyrë efektive
janë grilë kuqe, me hyperopia - blu. Nëpërmjet
Instrumentet grilë korniza mund të bëhen më pak ose më shumë të gjalla.


Për të luftuar miopi progresive, ne kemi përdorur të ndryshme
efekt interesant. Ngjyra të ndryshme janë të fiksuara në retinë
ndryshe, të tilla si të kuqe si ajo është pesëdhjetë centimetra
më shumë se blu. Ky efekt lejon mundësinë për të trajnuar në sy
perefokusuvatysya me afër vizion në distancë. Një fëmijë shikon në ekran në qendër
cila - unazë të ndritshme madhësinë e një unazë martese. Ngjyra e sfondit
gradualisht ndryshon nga e kuqe në blu, sytë automatikisht
ndryshojë fokusin, dhe ky është një ndryshim gradual
dioptri. Zakonisht ne përdorim dhjetë seanca të trajnimit përmes
një ose dy ditë, pastaj të bëjë një pushim dy-javor dhe të shohin

ose racks mjaft efekt trajtim.

"Efekti i kornizës 25" ishte shumë e dobishme për programuesit
Mbështetësit e internetit dhe përgjithësisht çdokush që punon me pomnohu
kompjuter. Pas shumë orë ulur para një ekran
ka lodhje vizuale - asthenopia. Kjo mund të ndodhë ose
në formën e dhimbje koke, ose se gjithë pamje fillon
dvoyitysya ose të paqartë. Dhe tani duket se fushat checkered se
ne përdorim për të trajtuar, pasi ajo është një mënyrë e shkëlqyer off
tension.

Inxhinierë e qendrës sonë kanë zhvilluar programe të veçanta që mund të
të përdorur kur punojnë në mënyrë profesionale si edhe të familjes

kompjutera. Në këtë rast, blu akt largpamëse më mirë
ngjyra, dritë-shkurtër - të kuqe, si në qoftë se vizioni është normale, qelizat mund të
të jetë e zezë dhe e bardhë. Agjërimi korniza njëzet e pesta filloni ndezje
në ekran në fund të ditës kur sytë fillojnë të gomave, dhe të lejojë
në mënyrë të sigurtë të vazhdojë.