Dhimbje e papritur akute të barkut në fëmijët


 • Appendetsit akute
 • Pancreatitis akute
 • Gastrit akut

 • Së pari, ju duhet për të gjetur se në intensitetin e dhimbjes dhe
  vendndodhjen e tyre të jetë e mundur. Nëse fëmija preferon për dhimbje të forta
  gënjeshtër, nganjëherë i vështirë, paraqesin detyruar. Kthimet e përpjekje,
  me kujdes. Dhimbje mund të depërtuar (stabbing), në formën e dhimbje barku, ose
  dhemb e shurdhër. Për vendndodhjen ajo mund të jetë derdhur ose
  përqendruar kryesisht rreth kërthizës, ose "stomak".
  Është e rëndësishme për të vendosur e shfaqjes së dhimbjes lidhur me hahet.

  Thikat dhimbje barku - një shenjë e rrezikshme. Ajo mund të jetë
  manifestim i katastrofës në bark - apendiksit akute ose

  peritonit (inflamacion i peritoneum). Kur thikat dhimbjet nevojë urgjente
  shkaktojnë "ndihmës së parë"! Ardhja e saj nuk le asnjë fëmijë
  droga. Në stomak mund të vënë një qese plastike me akull.

  Karakteristika të tilla si dhimbje të vazhdueshme të barkut pa venitje për 2
  orë, ndjeshmëri të barkut në të prekur, bashkimin e tyre
  të vjella, diarre, rrit temperaturën e trupit duhet seriozisht vigjilent
  prindërit. Sëmundjet e mëposhtme kërkojnë kujdes mjekësor urgjent.


  Appendetsit akute


  Keq
  sëmundje e rrezikshme që kërkon kirurgji. Dhimbje
  shfaqet papritmas, zakonisht në rajonin e kërthizës, pastaj të kapur


  tërë bark dhe vetëm disa orë në një të lokalizuara
  vend, shpesh rasti në bark. Dhimbja është konstante, dhemb në natyrë
  dhe rrallë i rëndë në fëmijët e vegjël. Duke u bashkuar me dhimbjen e të vjella
  (Në mënyrë tipike, pas dhimbjes), impuls i shpejtë, nganjëherë moderuar
  ethe. Ndërprerja e papritur e dhimbjes nuk duhet
  siguroj prindërit, siç mund të jetë e lidhur me një zbulim i madh -
  këputje e murit përflakur zorrë.

  Ndihmë: menjëherë të thërrasë ndihmë emergjente.


  Pancreatitis akute

  Simptomat
  përngjashëm apendiksit akute, por dhimbje mund të jenë të rënda. Në një tipik
  nëse fëmija ankohet për dhimbje të vazhdueshme në rajon epigastrike,

  e cila, ndryshe nga apendiksit akute, duke i dhënë një teh sup dhe
  Natyra ka herpes. Dhimbja shoqërohet me nauze dhe vjellje.
  Fëmija zakonisht qëndron i palëvizshëm në anën. Abdomen është i fryrë dhe i ngushtë.
  Ndoshta bashkuar verdhëz. Në raste të rënda, ajo mund të jetë një goditje. Shpesh
  pancreatitis akute zhvillohet si një komplikacion i shytave. Në këtë rast,
  sëmundje ndodh në ditën e tretë ose të katërt pas ënjtje pranë veshit
  gjëndrat pështymore.

  Ndihmë: menjëherë të thërrasë ndihmë emergjente.


  Gastrit akut

  Kjo sëmundje
  karakterizohet nga dhimbje dhe një ndjenjë e shurdhim në të barkut epigastrike ("nën
  lugë ") pas ngrënies.

  Simptoma të tjera përfshijnë të përzier, të vjella,
  humbja e oreksit dhe belching.

  Ndihmë: zhvillimi i papritur nga këto simptoma duhet të thërrisni një doktor.