Paraproctitis akute


 • Çfarë është paraproctitis akut?
 • Shkaqet paraproctitis
 • Manifestimi paraproctitis
 • Format paraproctitis
 • Trajtimi paraproctitis
 • Paraproctitis Parandalimi

 • Ka sëmundje të cilat pacienti nuk preferon përhapur për të tjerët. Pavarësisht dhimbjes dhe përkeqësimit të shëndetit, ai pretendon se ai është e gjitha e drejtë, bëra shaka rreth gjendjes së saj të vërtetë. Vetëm pamja e dhimbje të padurueshme dhe dobësi të rënda ai vendosi të vizitojë një mjek. E gjithë kjo mund t'i atribuohet njerëzve që janë paraproctitis sëmurë.


  Çfarë është paraproctitis akut?

  Kjo eshte nje inflamacion akut i indeve rreth rektumit dhe anusit, e cila është e lidhur me pranine e vatrave e infeksionit në murin e rektumit.
  Shkaqet paraproctitis

  Paraproctitis shkaktuar nga llojet e ndryshme të infeksioneve - Escherichia coli, streptokok, Enterokok, staphylococci, anaerobe bacilet, etj Mikrobet depërtojnë indet e rektum përmes çarje në murin e saj ose murin e anusit, hemorroide dhe dëmtim mucous membranë. Për të dëmtimit mekanik të lëkurës mund të shkaktojë gërvishtjet seks shumë intensiv anal.


  Manifestimi paraproctitis

  Simptomat paraproctitis:

  Një tjetër pak në varësi të lokalizimit të kalbëzuar. Megjithatë, tipar kryesor i saj është dukuri e depërtoj të dhimbshme të dendur, që ndodhet në afërsi të anusit.


  Simptomat mund të quhet ethe paraproctitis dhe dobësi e përgjithshme.


  Format paraproctitis

  Ka forma paraproctitis:

  Nënlëkurës. Abscese janë të vendosura në afërsi të anusit. Dhimbje të mprehtë, ënjtje dhe skuqje.

  Submucosa. Abscesi lokalizuar në shtresën submucosal të rektumit. Dhimbje nuk janë aq intensive. Diagnoza nuk është e vështirë.

  sciatic-rektal. Karakterizohet nga simptoma të rënda të përgjithshme. Ind Lokalizuyuchys në procesin e fossa sciatic-rektal shtrihet jashtë dhe lart në gjëndër prostatës tek burrat, kapjen me indet e legenit.

  Ka pasur dhimbje të forta të ngrirë, ethe me të dridhura, ënjtje në bigëzim, dehje të rënda.

  legenit-rektal. Kjo ndodh rrallë. Fillimisht vazhdon pa shenja të shqiptuara.

  Retrorektalnaya. Abscese ndodhin kur bakteret hyjnë në nyjet limfatike. Sëmundja fillon dhimbje të mprehtë në rektum, temperaturë të lartë, kusht të rëndë të përgjithshme.


  Trajtimi paraproctitis

  Qasja terapeutik është i zgjedhuri i varësisht nga faza filluar trajtimin. Nëse abscesi ende nuk ekziston, ajo është e rekomanduar për të përdorur shtrojë Tubs Hot (dy deri katër për ditë).

  Përveç kësaj, mjeku duhet të përshkruajnë antibiotikët.

  Nëse një abscesi ka formuar, kirurgu bën një prerje mbi të. Ky operacion kërkon kujdes nga të qenit të dëmtuara muskul unazor anusit.

  Paraproctitis karakteristikë është e përsëritur dhe kronik tranzicion faza.

  Nëse sëmundjet lënë pas dore mund të shkaktojë dëme të thellë dhe madje edhe fistulat që shkojnë në zorrë. Në raste të tilla, nuk mund të bëjë pa kirurgji.

  Paraproctitis mjaft të zakonshme në fëmijë dhe madje edhe foshnjat. Shpesh pamja e tij shkaktohet nga Staphylococcus, që fëmija të mund të infektohen në spital.

  Prandaj, në këtë rast, mjekët përshkruajnë injeksione të gama globulin antistafilokokkovoho.  Paraproctitis Parandalimi

  Për të mbrojtur veten nga kjo sëmundje të pakëndshme dhe të dhimbshme duhet qasje seriozisht me trajtimin e hemorroide, fissures anal dhe kancerit të zorrës së trashë. Për trajtimin e çara mund të përdoren metodat tradicionale, të tilla si baseneve me barishte të ndryshme, ointments dhe kështu me radhë.

  Nëse keni ndonjë dëmtim mekanik të rektumit dhe anusit, të jetë i sigurt për të vizituar mjekun. Mos harroni se nga dëmtimi të tillë afër paraproctitis. Një paraproctitis, nga ana tjetër, mund të kontribuojë në zhvillimin e tumorit.