Orchitis akute dhe kronike


 • Orchitis akute
 • Trajtimi i orchitis akute
 • Orchitis kronike
 • Trajtimi i orchitis kronike

 • Orchitis - një inflamacion i testiseve. Përafërsisht 5% e rasteve të llogariten për trauma scrotal, dhe shumica dërrmuese - rezultat i infeksionit të mëparshëm - nga gripi në derrat, fruth i keq, pneumonia. Por kryesisht orchitis ndodh pas disfatës së sistemit urogjenital me sëmundjet seksualisht të transmetueshme, më shpesh - gonorre. Prandaj, çdo inflamacion në "katin e parë" - urethritis, prostatitis, vesiculitis, epididymitis - rrezikshëm për ndodhjen e orchitis.

  Orchitis eshte akute ose kronike. Orchitis shumë e rrallë kronike ndodh me acarimin, por orchitis akute bëhet kronik, në qoftë se pacienti ende nuk kontaktojnë një mjek.


  Orchitis akute

  Në orhyte akute dhimbje parë shfaqet në të testiseve, e cila u jep ijë, perineum, mollaqe, të ulët mbrapa. Në pjesën e prekur rritet koqe scrotum në gjysmë deri në dy herë, zbutur folds e saj. Pas 2-4 ditësh scrotum bëhet e kuqe, e nxehtë si lëmuar. Koqe Eshtë e panevojshme rritur ndjeshëm në mënyrë dramatike e dhimbshme kur preku.

  Simptomat shfaqen në scrotum me shenja të përgjithshme të inflamacionit - rritja e temperaturës në 38-39 gradë, dobësi, dhimbje koke, vjellje, të dridhura, djersitje.

  Shumica sëmundje është vetëm 15-20 ditë, nganjëherë duke mos lënë pasoja, por shpesh të çojë në lezione testicular ose vas deferens, duke çuar në sekretore shterpësinë.


  Ndonjëherë inflamacion të çon në acarohet testis është një humbje e konsiderueshme atë.


  Trajtimi i orchitis akute

  Trajtim më të zakonshme është pacient i jashtëm. Shtrua në spital pacienti nëse ekziston rreziku i testicular acarohet. Trajtimi fjala për trajtimin e sëmundjes themelore, e cila i dha komplikime në koqe (zakonisht antibiotikët), në nivel lokal - ftohje scrotum scrotum shtoni një pozicion të ngritur dhe rregulluar. Pas heqjes manifestimet akute - fizioterapinë.

  Nëse nahnoyvsheysya vezë, formohet një absces, të bëjë scrotum prerë dhe ekzemë hapur. Install kullimit përmes absces lahen rregullisht. Nëse veza është e prekur plotësisht pleh organik të bërë kirurgji për të hequr testikujt.


  Orchitis kronike

  Orchitis kronik zhvillohet nëse nuk trajtohen ose trajtohen me orchitis akute kjo nuk është e mjaftueshme. Ai mund të zhvillohet me infeksion kronik urinar. Kjo dhimbje akute atje, dhe ka dhimbje pak kur ju prekni testikul. Gjatë dhimbje akute në koqe kur ecin. Kjo orchitis kronike shpesh sesa akute, mund të shkaktojë infertilitetit sekretornoe (për shkak të lezioneve të indit testicular që prodhon spermë).

  Shumica e rasteve të orchitis kronike ndodhin ngadaltë, me pak shqetësim për burrin e saj. Të gjitha më e çuditshme që ajo mund të jetë rezultat i farës, e cila në mënyrë të qartë tregon shterpësinë.


  Trajtimi i orchitis kronike

  Trajtimi i çdo sëmundje kronike - procesi është kompleks dhe kërkon kohë. Është e nevojshme për të trajtuar inflamacion, të kryer terapi fizike, trajtim aktuale. Nëse inflamacioni nuk shkon larg për një kohë të gjatë, vazhdimisht mprehje jep biznesit mund të vijnë për të hequr testikul.

  Pra, ajo duhet t'i jepet vëmendje, nuk tolerojmë siklet në scrotum, dhe edhe më shumë - dhimbjen. Mund të durojnë çdo gjë do të kishte kuptim. Në këtë rast, një kuptim shumë të ndryshme - nuk durojnë, dhe shëruar.

  Informacion nga Yury Prokopenko neni "orchitis"