Iridocyclitis akute dhe kronike


 • Diagnoza - "iridocyclitis"
 • Iridocyclitis akute
 • Iridocyclitis kronike

 • Diagnoza - "iridocyclitis"

  Termi "iridocyclitis" do të thotë inflamacion i irisit dhe trupit ciliar. Anatomike, iris dhe trupi ciliar janë ndarjet choroid, kështu inflamacion në shumicën e rasteve i përfshirë të dy strukturave. Megjithatë, lezione të izoluara të iris dhe trupit ciliar flasin me, përkatësisht, i IRITO dhe cikle.
  Shkaku inflamacion i choroid mëparshëm shpesh mbetet i panjohur, por mund të shkaktohet nga disa sëmundje inflamatore të përbashkët të trupit, infeksion, operacionet apo traumave në sy.  Iridocyclitis mund të ndikojë se si një ose të dy sytë. Dy format e iridocyclitis - akute dhe kronike.
  Iridocyclitis akute

  Iridocyclitis akute karakterizohet nga simptomat e mëposhtme:

 • dhimbje të forta në sy;
 • fotofobi;
 • sytë e përlotur;
 • dhimbje koke.
 • Karakterizohet nga skuqje e përhapur shell errët rreth kornea e syrit me një nuancë, njollë dhe stushevannost model purpurtë të iris, shtrëngim nxënës dhe deformim, reagimin e saj të keqe në dritë.

  Në raste të rënda të përcaktuara opacities në trup tejdukshëm. Sëmundja ka vazhduar, me relapses.

  Iridocyclitis Influenzal dhe atje është akute, dhimbje e shprehur pak.


  Zhvillimi i çrregullimeve të manifestohen në përgjigje të mprehtë inflamatore, pamja e depozitimit i lëngshëm lëngjeve të substancave inflamatore në formë të pika të vogla në sipërfaqen e pasme të kornesë. Me shpejtësi në zhvillim buzë fusion pupillary e irisit të para kapsulë lente në pika të moshës veçanta.

  Me kalimin e kohës, si pasojë e rritjen e permeabilitetit vaskular në trup ciliar formuar opacities qelqta tender. Rezultati i procesit është i favorshëm, por rifillimi janë të mundshme. Më shpesh prek një sy.

  Iridocyclitis Rheumatoid fillon ashpër dhe të shpejtë rrjedhin. Ka hemorragji në dhomën e përparme dhe nën konjuktiva, nuk është një injeksion i mprehtë i syrit të përzier.

  Djersë ka karakter zhelatinoznoy, një të vogël, por ka shumë pika të pigment. Qelqor rrallë i përfshirë në procesin patologjike. Të dy sytë janë të prekur. Sëmundja ndodh në vjeshtë dhe pranverë, që përkon me ethe reumatike korrente.

  Iridocyclitis me sëmundjet e kolagjenit. Më studiuar është iridocyclitis në polyarthritis jospecifik infektive. Përfshirja e syve ndodh papritmas gjatë butë i tij. Shenjat e hershme janë depozita të vogla të substancave inflamatore në sipërfaqe e pasme të kornesë në këndin e brendshme dhe e jashtme. Më vonë në sipërfaqen e prapme të kornesë duket fjongo dhe depozitimin e shumëfishtë thatë dhe opacities delikate fjongo në shtresat e thella të kornea në dial brendshme dhe e jashtme.  Më vonë në kornea, fjongo dhe opacities shumta të bëhet i përafërt, kap kornea gjithë çarjes optike. Mund të ketë nxënës fusion dhe opacities qelqta. Pastaj të zhvilluar një katarakt mesme. Më shpesh prek të dy sytë.
  Iridocyclitis kronike

  Iridotsiklita kronike e karakterizuar nga kursi ngadaltë korrente, shënoi një dhimbje të lehtë, disa skuqje, ngjitet rënda shpesh formojnë iris e lente, depozitat lëngshme në trup tejdukshëm, atrofi e syrit.

  Rol të rëndësishëm në zhvillimin e luajnë kronike yrydotsyklytov:

 • virusi simpleks herpes;
 • tuberkulozi;
 • depërtuar dëmtimin e syrit.

 • Iridocyclitis TB është rrjedha e ngadaltë, ndodh gradualisht, e karakterizuar nga pamja e irisit e enëve të reja të gjakut që nganjëherë vijnë dhe rrethojnë tubercles vetme ose të shumëfishta TB.
  Më shpesh prek një sy.

  Informacion nga artikullin "Iridocyclitis."