Konyunktyvit akut banalShkaqet

Konjuktivit akute staphylococci banal apo streptokoket shkaku. Më shpesh kjo sëmundje fillon me konjuktivit në një sy, konjuktivit zhvilluar dhe pastaj tjetri.

Shkaqet banale konjuktivit - Kujdesi natën smitynok pluhur, not në ujërat e kontaminuara.

Të kontribuojë në zhvillimin e inflamacion të hipotermi konjuktiva ose mbinxehje, infeksionet respiratore akute, rëndim të sëmundjeve kronike.


Manifestimet

Pacientët të shqetësuar në lidhje me kruarje, djegie sytë, ndjenja rërën, trupi i huaj në sy. Në mëngjes është e pamundur për të hapur sytë e tyre për shkak të shkarkimit purulent, zam qerpik.

Mukoza membranës i shekullit dhe sclera bëhet e ndritshme të kuqe ngjyra, shtohet dhe trashet. Në krye conjunctival duket mukusit dhe qelb.


Trajtim

Trajtimi konjuktivit banal. Futje pikë-pikë Designed në zgjidhjen SAC conjunctival antiseptik. Dita e parë e varrimit të shpenzuar çdo orë. Në 3-5 ditët e ardhshme - 6 herë në ditë. Aplikoni:

  • sulfatsil natriumi (albutsida)
  • furatsillina
  • collargol
  • Zgjidhjet e antibiotikëve.

Herë debilitated pacientët nëse trajtohet mund të shkaktojë komplikime në formën e blepharitis (inflamacion i qepallat) ose keratitit marxhinale (inflamacion i korne).
Por zakonisht konjuktivit banal trajtohen mirë.


Ndalohet lidhësh me fashë në sy, si ajo parandalon injoroj e lëvizjeve të syrit, përmes të cilit conjunctiva pastruar e plehut organik.