Gonorre


 • Çfarë është gonorrea
 • Simptomet e gonorresë
 • Trajtimi i gonorresë

 • Çfarë është gonorrea

  Gonorrea është shkaktuar nga organizmi Neisseria gonorrhoeae, i takon sëmundje shumë ngjitëse. Gonorrea dëmtojë Mukoza e zhvillimit të traktit urinar të inflamacionit lokal.

  Gonorrea është shpesh ka manifestime të tjera klinike. Gonorrea vuajnë njerëzit e çdo moshe, gjinie, race dhe statusin social. Megjithatë, një grup prej rrezik të lartë për incidencën gonorre e adoleshencë seksualisht aktive deri dhe njerëz të moshës 16 - 31 vjeç.

  Incidenca e gonorresë në këtë grup çdo vit është 80% e totalit të raportuar rastet.

  Rritja e rrezikut të përfshijë edhe njerëzit që nuk praktikojnë seks të sigurt (prezervativ-pengesë do të thotë, Myramistin etj) ose kanë partnerë të shumta seksuale.

  Gonorrea Infeksioni ndodh nëpërmjet kontaktit seksual, duke përfshirë seksin oral dhe anal.
  Gonorrea mund të infektohen edhe pas një marrëdhënie me një partner të infektuar. Rreziku i gonorresë në këtë rast arrin 50-90%.

  Gonorrea lokalizuara ndryshe dhe ndodh në meshkuj dhe femra:

 • Gratë lokalizimin inflamacion i preferuar gonorrheal është qafën e mitrës.
 • Gonorrea në meshkuj kryesisht ndikon në pjesët më të ulëta të sistemit urogjenital.


 • Kur gonorrea gonorrea vërejtur edhe lezione të gojës dhe rektumit, i cili duket pas kontaktit orohenitalnyh ose homoseksuale.

  Gonorrea është transmetuar pothuajse ekskluzivisht nga kontakti seksual. Infeksion Vnepolovoe gonorrea mund rrallë nëpër rroba, sponges, peshqir, të cilat mbetën qelb nevysohlyy gonorrheal.

  Infeksioni me fëmijën gonorre mund të ndodhë gjatë lindjes së fëmijës gjatë kalimit të fetusit nëpërmjet nënës së kanalit të lindjes të sëmurë.

  Pacientët me gonorre ka qenë prej kohësh një burim i infeksionit. Pacientët me formën akute të gonorresë (nëse procesi ostrovospalitelnyh) zakonisht të shmangur seksin, por gonorrea shpejt bëhet kronik, manifestimet klinike dhe zbutur.


  Simptomet e gonorresë

  Në burra, periudha e inkubacionit zgjat gonorrea rrjedhë 2-15 ditë. Simptomat e para të gonorresë ndodhë 2-5 ditë pas raportit seksual me një partner të pacientit. Së pari, një pacient me gonorre siklet në uretrës, pak orë atje kruajtje, djegie dhe shkarkimi purulent verdhë - gjelbër.

  Në gratë, sigurisht gonorrea e periudhës së inkubacionit zgjat 1-3 javë dhe zakonisht asimptomatik. Një përqindje e madhe e gonorresë asimptomatike në gratë çon në identifikimin e sëmundjeve të rralla në një fazë të hershme, dhe si rezultat - incidencë të lartë të komplikimeve të tilla si sëmundjet inflamatore të organeve pelvike (40%).

  Në pacientët me gonorre shpesh zhvillojnë komplikime që çojnë në pasoja serioze. Nuk janë komplikimet e gonorresë në meshkuj: balanoposthitis; phimosis, paraphimosis; lymfanhyyt; shpellë; kollikulit; ngushtim uretral; orchitis; prostatitis; vezikulit.

  Epididymitis (inflamacion i epididymis) atje shpesh lind për shkak të depërtimit të gonococci një shtojcë e uretrës prostatic shkak të sim'yavyvidnuprotoku. Sëmundja fillon menjëherë me paraqitjen e dhimbje në epididymis dhe në zonën ijë.

  Në pacientët kanë ethe deri në 39-40 ° C, të dridhura, dhimbje koke, dobësi.

  Prekje shtojcë zgjeruar, i ngushtë dhe i dhimbshëm. Lëkura e scrotum tensionuar, hyperemic. Gonorrea shtojca lezione të çojë në dhëmbëza në kanalet e epididymis. Si rezultat, të vijnë azospermiya dhe shterpësinë.


  Trajtimi i gonorresë

  Kohët e fundit, qasjet në trajtimin e gonorresë kanë pësuar ndryshime të mëdha. Kjo është kryesisht për shkak të zhvillimit të rezistencës ndaj antibiotikëve penicilinë gonococci seri, e cila në të kaluarën formuar bazën e trajtimit të gonorresë.

  Në trajtimin e antibiotikëve gonorre janë të një rëndësie parësore, duke siguruar baktericid dhe efekt bakteriostatik në gonokoku. Në të freskëta akut gonorre për efekt terapeutik në vend etiotrop trajtim.

  Pacientë forma të komplikuara, i ngathët dhe kronike e gonorresë treguar etiologjikë komplekse dhe terapi pathogenetic. Para Trajtimi i gonorresë duhen kontrolluar për infeksionet e tjera, sëmundjet seksualisht të transmetueshme (IST), sifilizi, Klamidia, HIV, hepatitit B, C.

  Trajtimi i gonorresë duhet të kryhet në mënyrë strikte nën mbikëqyrje mjekësore. Gjatë trajtimit të pacientëve gonorre duhet të abstenojnë nga marrëdhëniet seksuale, dietën (kufiri me erëza, yndyror, ushqim i tymosur, të hahet kos me bifidokulturami). Dëshmi e suksesshme për trajtimin e gonorresë është zhdukja e simptomave klinike dhe mungesa e gonococci përzgjedhjes në rezultatet e metodave laboratorike.

  Vetë pacienti me gonorre mund të shkaktojë komplikime të rënda.