Gonorrea, trajtim gonorrea


 • Gonorre
 • Gonorrea në meshkuj
 • Komplikimet e gonorresë në meshkuj
 • Gonorrea në gratë
 • Komplikimet e gonorresë në gratë
 • Trajtimi i gonorresë
 • Parandalim

 • Gonorre

  Metoda e transmetimit seksual të gonorresë, rrallë në shtëpi. Mund të jenë të infektuar vetëm nga një person i infektuar. Nuk gonorrea Ill vetëm të rriturit. Fëmijët (vajza vetëm) i infektuar i sëmurë kur duke përdorur produkte të higjienës - sponges, peshqir, etj

  Set prej të cilëve infeksion ndodhur nuk është e vështirë - pas gjetjes gonorre në trup për simptomat e para është 3-4 ditë. Por ajo kështu ndodh që kjo periudhë shtrihet në 3 javë. Kjo është për shkak të faktit se gjatë kësaj periudhe, i infektuar, mori disa antibiotikë.

  Honorius ndarë në lloje: 1. akute; 2. Subacute; 3. i ngathët (zgjat deri në 2 muaj) 4. kronike (më shumë se 2 muaj); 5. latent (të fshehura). Gratë dhe burrat gonorrea vazhdon ndryshe.


  Gonorrea në meshkuj

  Shenja e parë - shkarkimit purulent nga uretrës dhe dhimbje të mprehtë gjatë urinimit. Nëse sëmundja nuk trajtohet në këtë fazë gonococci arrijnë uretrës - bëhet i përflakur membranë mucous e uretrës. Filloni urinim i shpeshtë, rritjet dhimbje në fund të urinimit duket rënie e gjakut. Nëse në këtë fazë sëmundja nuk trajtohet, ai bëhet kronik. Nëse trajtohen siç duhet (zakonisht vetë) rrjedh në një formë të fshehur.  Komplikimet e gonorresë në meshkuj

  Komplikimet për njeriun të pakëndshme. Ajo mund të jetë inflamacion i prepucit dhe glans penis, inflamacion të uretrës. Komplikim më serioz - prostatitis (inflamacion i gjëndër prostatës) - trajtohen me vështirësi, duke rezultuar në varfëri dhe dobësi seksuale, epididymitis (inflamacion i epididymis) - shkakton vezikulit infertilitetit (inflamacion i fshikëzat seminale), ngushtimi i uretrës. Çfarë përcakton, këto ndodhin komplikime apo jo? Para së gjithash, trajtimi i gabuar i sëmundjes themelore - gonorrea. Në rast se njerëzit ende seksualisht aktive në qoftë se alkoolit pije, aktivitet fizik.


  Gonorrea në gratë

  Në gratë, simptomat gonorre ndryshojnë nga simptomat e burrave.
  Hera e parë që shkon keq, pothuajse simptoma janë vërejtur. Në raste të rralla, infeksion fillon javën e parë të inflamacionit akut në traktit të poshtëm urinar me dhimbje në më të ulët mbrapa, pesha e barkut, rizyamy dhe djegie gjatë urinimit. Gonorrea ndikojë trupi i gruas është i ngopur, ndikon në uretrës, në prag të vaginës, mitrës, rektumit.


  Komplikimet e gonorresë në gratë

  Gruaja vërejtur ndërlikimet e mëposhtme: ftohtësi seksuale, sterilitetin. Nëse një grua është shtatzënë, ajo kërcënoi abortim spontan, lindje të parakohshme.

  Sëmundja është e rrezikshme për një fëmijë - në lindje ai i zhvilluar dhe gonorrea infektuar sy. Nëse një vajzë të porsalindur - ndikon traktit urinar.


  Trajtimi i gonorresë

  Trajtimi i gonorresë kryer nga një mjek. Pacienti ishte obligim antibiotikët. Nëse trajtimi i hershëm - kur simptomat e para - shërim ndodh brenda pak ditësh. Gjatë trajtimit, pacientët janë të kundërindikuar të mprehtë, ushqime të kripura, alkool - përndryshe sëmundja mund të shkojë në një formë kronike të dështimit të trajtimit. Kundërindikuar gjatë ushtrimit sëmundje të vështirë, sportive, seksin. Pas trajtimit pacienti duhet të vëzhgohet nga një mjek për 3 muaj për të përjashtuar format e fshehura ose kronike të gonorre.

  Njerëzit nuk do të marrë imunitet dhenve kundër gonorresë. Për më tepër - në qoftë se ka pasur një ri-infeksion, rrjedhje sëmundje mund të ndodhë në më të rënda.


  Parandalim

  Profilaktike kryesor - një prezervativ. Nëse ka pasur një seks rastësor, jo me një partner të rregullt - të dy burrat dhe gratë për të aplikuar për ilaçe të tilla si "miramistin" - atëherë rreziku i infektimit është reduktuar. Për të kontrolluar plotësisht është më mirë të sëmundjeve veneriane për të kaluar testet - në ditën e parë pas raportit seksual.