Gonorrea në gratë


 • Manifestime të infeksionit gonococcal
 • Diagnoza e infeksionit gonococcal
 • Trajtimi i infeksionit gonococcal


 • Gonorrea - një sëmundje infektive që shkaktohet nga gonokoku (Neisseria gonorrhoeae) që i referohet sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Gonorrea është transmetuar kryesisht përmes kontaktit seksual. Burimet kryesore të infeksionit janë burra dhe gra me formë të veshur apo kronike të infeksionit. Infeksioni i pacientëve të njeriut me gonorre mund të ndodhë përmes kontaktit të drejtpërdrejtë të aparatit gjenital të jashtme, edhe në qoftë se penisi nuk është futur në vaginë e grave. Ose transmetimit të ujit (përmes sende shtëpiake, vende tualet, peshqir, etj) nuk është provuar.

  Fëmijët mund të infektohen gjatë lindjes, kur kalon nëpër kanalin e lindjes së nënës, i sëmurë me gonorre.

  Imuniteti në gonococci është formuar. Prandaj, është e mundur ri-infeksioni gjatë gjithë jetës. Femrat e infektuara me gonorre të lehtë nëpër tiparet strukturore të organeve gjenitale të tyre, shpesh vuajnë nga forma të paqartë të infeksionit dhe shpesh infektojnë njerëzit. Mos ndoshta thonë se sëmundja më e përhapur në mesin e njerëzve të cilët janë seksualisht aktive dhe kanë seks të përzier.


  Manifestime të infeksionit gonococcal

  Inkubacion (fshehur) Periudha e sëmundjes zgjat nga 12 orë në 7 ditë, një mesatare prej 72 orësh.


  Në këtë kohë pacienti është tashmë e aftë të transmetimit të sëmundjeve infektive dhe partnerëve seksualë.

  Honokokky mbresëlënëse Membranat veçanërisht delikate mucous e organeve gjenitale, duke shkaktuar inflamacion. Gratë janë të prekur uretrës mucous (uretrës), rektum ulët, gjëndra bartolinievyh kanal (gjëndra holl), kanali i qafës së mitrës (kanalit cervikal), mitrës (endometrium) dhe tubave lumen. Kështu, femrat shpesh e shënuar zhvillim të gonorrheal Uretriti (inflamacion të uretrës), Proktiti (inflamacion i zorrës së trashë), endoservicitis (inflamacion i kanalit të qafës së mitrës), endometritis (inflamacion të rreshtim të mitrës) dhe adnexitis (inflamacion të mitrës - vezoret dhe tubat fallopiane) .

  Forma lezionet e mbetura që vulvitis dhe vaginitis, ka koha kryesisht dytë në praninë e dëmtimit të sipërfaqes mukozale. Në rastet më të rënda mund të zhvillohet peritonit gonorrheal, një infeksion të përhapur nëpërmjet gjakut dhe humbjen sytë e saj, joints, zemrën dhe organet e tjera.

  Pak ditë pas infektimit të fillojnë të shfaqen shenjat e para të gonorre. Më infeksion në zhvillim fillon me fenomene Uretriti. Gruaja fillon të shqetësojnë dhimbje dhe dhimbje gjatë urinimit. Zona përreth hapjes jashtëm të shtohet uretrës, kthen të kuqe, kanal mund të prodhojë një rënie e qelb. Njëkohësisht, procesi inflamator përfshin kanalin e qafës së mitrës.

  Këtu, gjithashtu, ka shenja të humbjes gonorrheal. Gruaja vuri në dukje pamjen e qelb, shkarkimit të moderuar ose të rënda vaginale. Nëse Mukoza e prekur e rektumit, atje Proktiti, dhe kjo shoqërohet me shfaqjen e ankesave të dhimbjes në anus dhe dëshirave të rreme ndaj lëvizjeve të zorrëve.
  Ndonjëherë proces infeksion i përfshirë gjëndër holl. Zhvilluar BARTOLINI në format e saj të ndryshme dhe manifestimeve.

  Por jo gjithmonë gonorrea duket si ndritshme shpesh në gratë ndodh sëmundje pothuajse asimptomatike që të çon në përhapjen e mëtejshme të infeksionit dhe komplikacione të rënda.

  Në mungesë të trajtimit me kohë, procesi inflamator përtej vulvë dhe përhapet në mukozën e mitrës.

  Kjo sëmundje quhet një gonorrea në rritje. Zhvillimi në rritje gonorrea nxisin akte seksuale, ulur imunitetin dhe ndërhyrjen intrauterine. Inflamacion i mukozës së mitrës (endometrium) është treguar me gonorre, si dhe natyrës jo-specifike inflamatore. Rritja e temperaturës trupore, përkeqësimit të shëndetit të përgjithshëm, ka zvarritje dhimbje në bark. Gratë fillojnë të shqetësojnë vaginale karakterin shkarkimi purulent përzier me gjak. Ndonjëherë nuk ka gjakderdhje të lidhura me menstruacioneve. Menstruacione janë të gjata, të rënda dhe të dhimbshme.

  Gonorrheal inflamacion i shtojca Shpërndarja shkakton zhvillimin e adnexitises gonorrheal.

  Gjendja e rëndë të përgjithshme, ethe, dehje, dhimbje të forta në bark, mu në bel dhe hips - që kanë vështirësi në dërgimin shtojca gonorrheal infeksionit. Një tipar karakteristik i inflamacionit të shkaktuar nga gonokoku është shkatërrimi i shtojca në të dy anët, shfaqja e shpejtë e ndryshimeve të pakthyeshme në tubat fallopiane, zhvillimin e pengimit të plotë.

  Manifestime akute të sëmundjes nuk zgjati shumë. Brenda dy javësh i ankesave të bie, dhe pas 2 muaj e gonorresë akute bëhet kronik. Manifestimet e sëmundjes gjatë përgjumje një bit dhe ata nuk janë të theksuara aq.

  Inflamacioni i uretrës vështirë se mund të prishet grua endocervicitis (inflamacion i kanalit të qafës së mitrës) nuk ndodhin. Shkarkimi purulent grua i mitur i sëmurë mund të shkojnë pa u vënë re.

  Kur zgjatur kohëzgjatjen e gonorresë në mënyrë dramatike rrit gjasat e infektimit në mitër dhe tubat fallopiane dhe zhvillimin e një numri të madh të mbështjelljes në legen. Inflamacion kronik i mitrës (endometrium) dhe mitra (adnexitis) i shoqëruar nga ankesat e pacientit e dhimbje të vazhdueshme të shurdhër dhemb në bark të ulët dhe më të ulët mbrapa, më keq pas raportit seksual apo ekzaminimit gjinekologjik.

  Shqetësuar periodikisht diktim nga trakti gjenital, ciklit menstrual. Mujore të bëhen të shpeshta, të dhimbshme, të rënda. Pothuajse gjithmonë ka infertilitetit.

  Gonorrea kronike të prirur për rikthim. Hipotermi Më shpesh ata janë provokuar, aktet seksuale, manipulimet gjinekologjike intrauterine, ul imunitetin rezultuar infeksione të shtyra të përbashkëta. Acarimin ndodhë inflamacion si të detajuar me shumë manifestime.


  Diagnoza e infeksionit gonococcal

  Në ekzaminim gjinekologjik mjeku zbulon të gjitha shenjat e inflamacionit bazuar në prevalencën e tyre dhe tregon ngjyra.

  Në përgjithësi, situata është e ndryshme nga ajo në të sëmundjeve të shkaktuara nga florës jospecifike hnoerodnoy. Vendimtare në diagnozën e gonorresë do të zbulojë gonorre në laboratorike egra kërkimore dhe kulturave nga uretrës, qafën e mitrës dhe rektumit. Për diagnozën e gonorresë tani është përdorur edhe PCR (reaksion zinxhir polimeraza), i cili mund të zbulojë praninë e heme honokkokov në lëngjeve të ndryshme biologjike. Përveç kësaj, gjaku i pacientit është nënshtruar hetimit për sifilis dhe HIV.

  Duke pasur parasysh që gonorrea referohet sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, shqyrtim të mëtejshëm dhe të trajtimit të gruas dhe partneri i saj seksual ose partnerët janë në klinikat IST.


  Trajtimi i infeksionit gonococcal

  Pra, ajo merr një rekomandim për klinikë ShTI. Nuk duhet të njoftohet për zbulimin e gonorresë.

  Në grua klinikës STI marrë në pyetje në lidhje me kontaktet e saj seksuale, nëse është e nevojshme, i kryer aktivitete të kërkimit. Shpesh kanë nevojë për trajtim në spital IST. E gjithë kjo duhet të jetë mënyra për të ndaluar përhapjen e infeksionit te njerëzit dhe në interes të femrave nuk e fshehin detajet e jetës së saj private.

  Ne trajtimin e gonoreja është caktuar një kurs specifik të terapisë antimikrobik. Një kusht i detyrueshëm për trajtim të suksesshëm është që të abstenojnë nga aktiviteti seksual.

  Pas trajtimit, kurë është e kontrolluar nga infeksioni gonorrheal pas 2 dhe 14 ditë pas trajtimit. Në rast të honokkokov (Neisseria gonorrhoeae), të përsëritur trajtim. Mos harroni se koha e përcaktuar trajtimi i gonorre ju ndihmojë të shërohen dhe për të shmangur komplikacione.