Pyetjet Homeopati dhe përgjigje


 • Me pak fjalë: Çfarë është Homeopati?
 • Çfarë është lëndë e parë për ilaçe homeopatik?
 • Çfarë është një hollim homeopatik? Çfarë bëni numrat dhe shkronjat pas emrit të mjekësisë?
 • Në çfarë sëmundje ju mund të përdorni Metodologjia homeopatik,%
  Shtrati trajtim?
 • Nëse kombinohet me trajtimin allopathic homeopatik?
 • A është trajtim homeopatik është i lidhur me kufizime diete?
 • Çfarë është dallimi themelor midis allopathy dhe homeopati?
 • Si të bëjnë me homeopati dhe homotoxicology Falls Metoda?
 • Çfarë është një Mjetet juridike homeopatik komplekse?
 • Çfarë është dallimi në mes klasike dhe "moderne" homeopati?
 • Nëse homeopati është efektive, pse ajo nuk është e pranuar nga të gjithë mjekët?

 • Provuara apo efektiviteti i homeopati në hulumtim?
 • A është e vërtetë se homeopati është i sigurt?
  Me pak fjalë: Çfarë është Homeopati?
 • Homeopati - terapeutik trajtim, të zhvilluara nga ana e mjekut të madh gjerman dhe shkencëtar Samuel Hahnemann (1755-1843). Baza e homeopati është Parimi i ngjashmërisë - Një substancë që mund të shkaktojë doza të mëdha të simptomave të caktuara në trup në doza të vogla është në gjendje për të trajtuar simptoma të ngjashme, që si cures si (similia similibus curantur). Për shembull, ne e dimë se helmim merkur në veshka prekur. Kështu, të marra në doza të vogla, zhiva është në gjendje për të trajtuar sëmundje të tilla të veshkave, të cilat paraqiten të ngjashme me simptomat helmuese merkuri.


  Fjala "homeopati", e shpikur nga Hahnemann do të thotë "si një sëmundje." Sistem dominant mjekësor që është i bazuar në parimin e "kundërt trajtuar kundërta" (contraria contraribus curantur), u emërua pas allopathy ("sëmundje kundërt"). Ligje të tjera të homeopati janë: ligji i vogël (minimum) dozë ligjin gjyq (pruvinha) fonde në vullnetarëve të shëndetshëm, ligjit dhe mjekësi duke përdorur një dinamizëm të ligjit dhe teori atmosferë mbytëse. Teoria e homeopati mësohet në detaje në veprat themelore të Hahnemann-së "Organon e shërimit Artit" (botim 1 në 1810, 6 - në 1921) dhe "sëmundje kronike" (1 ed.

  Në 1828, të dytë - në 1837), të jetë i sigurt për të shqyrtuar të gjitha shkollat ​​homeopatik dhe kolegje. Baza farmakologjik i homeopati është i bazuar në të njëjtën hanemanovskoy "pastër Materia Medica" (1811-1819), zmadhohet në mënyrë të përsëritur nga nxënësit dhe pasuesit e tij. Të gjitha këto libra janë në dispozicion sot dhe në rusisht. Para trajtimit me herbs (ilaç bimor) homeopati është e parëndësishme.

  Çfarë është lëndë e parë për ilaçe homeopatik?

  Çdo gjë që mund të shkaktojë një trup të shëndetshëm ndryshime të caktuara dhe në këtë mënyrë të trajtuar këto manifestimet e pacientit. Ajo mund të jetë kripërat, acidet, minerale, bimë, kërpudhave, ndarja e organizmave të gjallë (helmit të gjarpërinjve, shkarkimit plagë, etj) dhe shumica e organizmat e gjallë (p.sh. merimangat).

  Ndërsa disa mjetet juridike homeopatik mund të duket mjaft ekzotike, nuk është aq shumë burim i tyre si më sipër parim , për të cilat ato aplikohen. Kjo është ajo që e dallon homeopati nga sistemet e tjera shëndetësore. Në homeopatik klasike paraqiten rreth dyqind mijë ilaçe; më të përdorur gjerësisht, e cila duhet të jetë një shenjë e ndonjë homeopat, 200.

  Çfarë është një hollim homeopatik? Çfarë bëni numrat dhe shkronjat pas emrit të mjekësisë?

  Nga doza minimale të pranuara nga hollime serik të substancës aktive, Hahnemann erdhi pasi përballet pacientët me kusht acarimin e shkaktuar nga emërimin e doza të larta, megjithëse ata ishin shumë më të vogla se ato të emëruar shkollën allopathic.

  Në homeopati përdorur zakonisht decimal, centesimal dhe LM (p'yatydesyatytysyachnoho) shkallë. Hollimi decimale janë zhvilluar dhe vënë në praktikë homeopatik mjek gjerman Konstantin Goering (1800-1880). Edukate Centesimal u prezantua nga themeluesi i homeopati, Samuel Hahnemann; teknologjia e përgatitjes së tyre është përshkruar në detaje për herë të parë në edicionin e 5 të "Organon" (1833). LM-potencë është gjithashtu shpikje hanemanovskim; ato janë të shkruara në edicionin e 6-të të "Organon" (1921). Pa hyrë në pjesë të vogla (të cilat mund të gjenden në directories të veçanta) përgatitjen e mjeteve juridike homeopatik, proces i shkurtër gatim përgatitjet lëngëta mund të përshkruhet si vijon.

  Merrni deystvuschie substancë zgjidhje nënë e cila është e përzier në përmasa të caktuara me alkool. Nëse raporti nga një në dhjetë, ne kemi marrë paksimin e parë dhjetore, i emëruar në vende të ndryshme D ose H; nëse çdo njëqind - të skuadron e parë, shënohet me shkronjën C ose asnjë efekt në të gjitha. Për të përgatitur këto hollimi marrë pjesën përkatëse (për hollime e dhjetë dhjetore për skuadron centesimal) zgjidhje të marra, prenosa një tub të re dhe pastaj përzier me sasinë e duhur të alkoolit si të përshkruara më lart për përgatitjen e hollimit të parë. Nuk është i ashtuquajturi një metodë provëz, shpikur pronar toke rus Spermë Korsakov (1788-1853), e cila është përdorur në disa vende për gatim hollime centesimal sipër tridhjetë.

  Ajo është e bazuar në faktin se derdhje e plotë e zgjidhjes nga tub, muret ende mbetet një sasi të caktuar të lëngut të barabartë me vëllimin rreth një e qindta e zgjidhjes. Kjo metodë nuk është aq i saktë si metoda e përshkruar më sipër të Hahnemann, por gjithashtu demonstroi besueshmërinë e tij. Në rastet kur homeopat dëshiron të përcaktojë se cila metodë duhet të jetë i gatuar mjekësi, ai shton H (për metodën Hahnemann) ose K (për metoda Korsakov) pas udhëzimeve hollim. Mij ​​edukate skuadron shënohet me shkronjën M. Pas çdo hollim zgjidhje rezultuar u trondit dhjetë herë - kjo quhet dinamizëm ose zgjidhje efektshmëria.

  Homeopaths besoj se energjia mënyrë është liruar drogë fshehur. Rezulton zgjidhje është e dëshiruar hollim (potencë) mund të aplikohet për të kokrrizave të sheqerit qumësht - kështu që të shkojnë ne të gjithë e dimë kokrra të ëmbla homeopatik ("top"). Kështu, për shembull, Aconitum 30s ose 30D, tregon se Aconite drogës duhet të shkarkohet në hollim 30 dhjetore; 200C Apis ose 200SN apo 200 - Apis në dyqind hollim centesimal (nga Hahnemann) dhe Colocynthis 10M - kolotsint Në dhjetë hollim centesimal.
  Përmendur më lart LM-edukate me homeopati është ende përdorim shumë i kufizuar.

  Përfaqësuar janë LM / 1, LM / 2 ose 0/1, 0/2, etj Më shumë në përgatitjen hollime të teknologjisë mund të lexoni artikullin e disa rregullime të llojeve të ndryshme të hollime homeopatik. Sipas ligjit Avogadro-së, një molekulë e vetme e substancës origjinale mund të zbulohen tashmë në rreth 12x ose 6C hollim. Megjithatë, ilaçe homeopatik punojnë hollime gjobë dhe ultra-të lartë. Çfarë është ajo dhe si - shkenca nuk është ende e njohur, mungesa e teorive atje, por për qëllime praktike trajtim homeopatik përgjigje nuk është aq e rëndësishme.

  Në çfarë sëmundje ju mund të përdorni trajtim homeopatik?

  Me të gjitha sëmundjet që nuk kërkojnë trajtim hiruruhicheskoho emergjente. Kjo çështje vetëm homeopat kompetencë. Autori i faqes vetë dëshmitarë homeopaths indiane të kuruar këto sëmundje për të cilat homeopaths në "zhvilluara" stranahobychno të përpiqet të mos marrë apo të trajtuar që ata janë të ndaluara me ligj: sëmundjeve onkologjik (duke përfshirë tumoreve të trurit), tuberkulozi, sëmundjet e rënda dhe endokrine sistemet kardio vaskulare, sëmundjet neurodegjenerative (tilla si skleroza e shumëfishtë). Saw dhe pacientët tërhiqen nga vende që përdorin vetëm ilaçe homeopatik. Për fat të keq, shumë vite të persekutimit dhe homeopati aktuale ndalimit në Bashkimin Sovjetik luajtur një rol.

  Homeopaths atë nivel në pak, në qoftë se në të gjitha. Zakonisht homeopaths "mesatare" me sukses trajtimin e sëmundjeve të lëkurës, infeksione pulmonale pakomplikuar, sistemet kardiovaskulare dhe ndihmon tretjen e ushqimit, efektet e traumës, alergji të ndryshme. Sëmundjeve të fëmijërisë Shumë, dërgimin e më shumë fëmijët probleme dhe prindërit e tyre janë trajtuar mirë edhe homeopaths shumë përvojë.

  Nëse kombinohet me trajtimin allopathic homeopatik?

  Po, por kjo është e rrallë e nevojshme. Për fat të keq, diabet tip 1, ku pacienti merr insulinë dhe vitet e terapisë hormoneve humbur në mënyrë të pakthyeshme ende funksionojnë qelizave beta në pankreas, është e pamundur për të bërë pa insulinë, por ilaç i zgjedhur në mënyrë korrekte mund të zvogëlojë dozën dhe në mënyrë të konsiderueshme të ngadalësojnë zhvillimin e komplikimeve diabetike.

  Nëse trajtim homeopatik ka filluar menjëherë pas diagnozën e diabetit për të miturit, ajo ndonjëherë është e kurë e mundur dhe të plotë. Në mënyrë tipike, droga Allopathic kanë zvogëluar gradualisht, sidomos hormonet dhe medikamente antihipertensive se pacienti merr ka kohë të gjatë që të mos shkaktojë një përkeqësim të mprehtë të lidhur me sindrom të tërheqjes. Në përgjithësi, Allopathic "paterica" ​​homeopat kompetent nuk është e nevojshme. Antibiotikët, për shembull, ju mund (dhe duhet) të anulojë menjëherë.

  A është trajtim homeopatik është i lidhur me kufizime diete?

  Ilaç universal antidot homeopatik është konsideruar nenexhik.

  Pra, tifozët e karamele mente, çamçakëz nenexhik ose çaj nenexhik me pastë dhëmbësh nenexhik duhet të heqin dorë nga zakonet e tyre. Kafe e padëshirueshme. Antidote është një kafe e fortë, por sepse koncepti i një fortesë mjaft të shtrihet, kafe e mirë vetëm fshihen. Padëshirueshme të përdorë gjithashtu ndryshme "Kimi" - shampoos dhe ngjyra e flokëve. Merrni ilaçe homeopatik zakonisht në kohën e gjumit, preferohet 30-40 minuta. për darkë, krehur me kujdes dhëmbët larja pa pastë dhëmbësh. Ky kufi minimal. Themeluesi homopatii ishte kërkesa më të rrepta në dietë (shih. 140 shënim për "Organon")

  Çfarë është dallimi themelor midis allopathy dhe homeopati?

  Nga përkufizimi askujt, i suksesshëm, Homeopati trajton personin si një sëmundje, jo sëmundjes në njeriun. Ndërsa terapi allopathic për qëllim luftimin e rezultatit, jo shkaku, që është vetëm simptomat, disa manifestimeve të sëmundjes (ngushtuar zgjeruar, zgjeruar ngushtë, mungon shtuar për të vrarë mikrobet, etj ..) Homeopati trajton tërë trupin, duke u mbështetur në të brendshme mundësitë e saj. Qëllimi i homeopati është i plotë kuruar një person, nuk e shtypin simptoma, zakonisht të shoqëruara me bartjen e sëmundjes në një nivel më të thellë të trupit që ndodh trajtim kur allopathic.

  Si të bëjnë me homeopati dhe homotoxicology Falls Metoda?

  Historia është e mbushur me metodat homeopati huazuara nga idetë homeopati caktuara ose medikamente të caktuara për qëllimet e tyre, dhe pastaj u përpoq për të germa në "origjinë" të tyre dhe "marrëdhënie" me homeopati. Shumica e këtyre metodave janë të gjata dhe mori në mënyrë të vendosur vendin e tyre në hale sistemet e paefektshme ose joefikase të diagnozës dhe trajtimit. A pret të njëjtin fat homotoxicology dhe metodë Falls, mbetet të shihet. Por në çdo rast, ato janë të bazuara në parime të ndryshme të homeopati, homeopati për të nuk kanë asnjë marrëdhënie, dhe mjekët, ata janë përdorur, homeopaths nuk janë. Edhe në qoftë se ata janë duke u përpjekur të vështirë për të bindur pacientët e tyre në të kundërt.

  Mjekët e tjerë në dush veten qeshur me diagnozën follevskoy, duke shpjeguar përdorimin e kësaj metode do të "përshtypje" një pacient në një mjedis konkurrues. Por zakonisht dëshirojnë të mburrem atje vetëm ato mjekë, sukseset e trajtimit homeopatik janë modeste, ata përpiqen për të kompensuar dhe "përshtypje". Në ata që përdorin homeopati nga ligjet e veta dhe ka rezultate përkatëse, kanë as kohë dhe as prirjen për t'u angazhuar në "pambrojtur" xhingël.

  Çfarë është një Mjetet juridike homeopatik komplekse?

  Ai vendos ilaçe homeopatik kombinuara në parim nosological (p.sh. sëmundje specifike).

  Krijimi i këtyre hibride është në kundërshtim me ligjet themelore të pruvinha homeopatik (testimit të drogës) dhe emërimin e njëkohshëm të një droge të vetme. Ata mund të përkufizohet si një mjet për kit shtëpi, diçka si dipyrone ose byseptola.
  Në raste relativisht të thjeshta ato mund të ndihmojnë; shpesh ata mund të në mënyrë efektive dhe të tejkalojnë mjetet juridike allopatike të përdoren për të trajtuar të njëjtën sëmundje. Count mbi ta për të ndihmuar me një bit pak kushte më të rënda të paktën naiv. Mjek përshkrimin e recetave këto fonde tregon se homeopati ai ka studiuar seriozisht dhe ligjet e saj nuk janë të njohur.

  Nëse kjo ai nuk e quan veten homeopat dhe nuk pretendon të të konsiderohet si e tillë, vështirësive të mëdha në përdorimin afatshkurtër të mjeteve komplekse atje.

  Çfarë është dallimi në mes klasike dhe "moderne" homeopati?

  Homeopaths klasike në praktikën e tyre të bazuara në ligjet e pandryshueshme të themeluara nga themeluesi i homeopati Hahnemann. "Modern" homeopati përdor këto ligje selektive, në varësi të asaj që është si dhe çfarë nuk është "moderne" mjeku. Më të "modernizmi" është e lidhur me mungesën apo humbur arsimin themelor homeopatik, dhe madje edhe fillore mjeku dembelizmit intelektual.

  Homeopat Klasike studiuar me kujdes të gjitha pacientin kushtetues, të caktojë një ilaç homeopatik (zakonisht në potencë të lartë) dhe vëzhguar zhvillimin e reagimit për të. "Modern" homeopat fokusuar gjithnjë e në sëmundje, jo pacientit, dhe përdor destinacion i shpeshtë nizkopotentsirovannyh disa droga. Ajo është, në fakt, të punojnë metodën e rrjedhës në klinikë. Jo shumë mëkatoni kundër së vërtetës, mund të themi se "modern" homeopati - përdorimin e barnave homeopatik në parim allopathic. Edhe pse nuk ka krahasim i mjeteve juridike homeopatik komplekse dhe ilaçe që janë të caktuar sipas metodës "moderne" nuk mund të jetë, suksesi i "moderne" Homeopati është e lidhur edhe me sëmundje të caktuara.

  "Moderne" mjek-homeopaths janë të vetëdijshëm për këtë dhe shumë sëmundje nuk janë marrë thjesht duke i ofruar kurë tyre allopathic. Prandaj në mitin e përditshme që homeopati sëmundje të tilla dhe të tilla dhe të tilla "nuk trajtohet."

  Nëse homeopati është efektive, pse ajo nuk është e pranuar nga të gjithë mjekët?

  A nuk do të homeopati efektive, ajo nuk do të zgjati dy vjet, le të vetëm dy shekuj, dhe i ka dhënë dëshirën konstante allopatov të shkatërruar e saj. Problemi është se homeopati është efektive vetëm në duart e dikujt që e di se si të përdorin atë. Një aftësi nuk është hedhur nga qielli. Ajo mund të blihen vetëm qindra orë të studimit dhe praktikës nën drejtimin e profesionistëve me përvojë.

  Ju nuk mund të bëhet një homeopat, dëgjim normë dvuhsotshestnadtsatichasovyy si i themeluar nga Ministria ruse e Shëndetësisë. Të paaftë dhe trehsotchasovyy dhe të ndjekin pyatisotchasovyy shumë. Vetëm kur homeopati është gjetur nga i njëjti specialitet mjekësor që është, të themi, pediatri, oftalmologjisë dhe radiologji, me futjen e shumë kurse kërkuara të specializimit dhe të provimeve, si është e zakonshme për të gjitha profesionet mjekësore, shpresohet se mesatarja praktikuar homeopati dhe rritjen interes në të nga mjekët e zakonshëm ashpër do të rritet ndjeshëm. Për sa kohë që homeopat legjitime mund të quhet pas kursit sipërfaqe që, përveç kësaj, të paguar (dhe shumë) duhet të jetë nga xhepi, presin një gjë nxitojnë.

  Shpesh këto kurse janë mësuar "Homeopaths" që nuk e di ose kuptojnë edhe bazat e metodës homeopatike dhe besojnë se homeopati ndryshon nga mjekësia allopathy vetëm. Për fat të keq, homeopati ushtruar rezistencë të fortë nga ana e themelimit mjekësore. Ideja që dikush mund të trajtuar sëmundjet që ata vetë nuk mund të përballojë, absolutisht e padurueshme për njerëzit që kanë kaluar një jetë të tërë në mjekësi, ka marrë prej saj të gjithë që ne nuk mund të vijnë edhe afër me një inç në një kuptim të Mekanizmat, e cila ka një organizëm të gjallë. Pa dëshirën më të vogël për të marrë në zemër të homeopati homeopatik mësimdhënies janë të fyen dhe refuzuar të pabaza, duke e ditur se suksesi i saj janë vdekja e natyrshme e kingpins uritur dhe "shkolla" e tyre pseudo-shkencore, ekzistuese për veten e tyre, devouring paratë e njerëzve për asgjë dhe për shumë vite nuk mësuar për trajtimin dhe thjeshtë për trajtimin e sëmundjes homeopatike, të tilla si astma.

  Problemi është se shumë prej këtyre biznesmenëve nga mjekësia zënë pozita të rëndësishme në shkollat ​​mjekësore dhe mund të ndikojnë në mendjet e nxënësve nuk kanë mësuar ende kritike e sipër ex cathedra dhe të dallojë interesat e vogla egoiste, e dhënë jashtë nga "fjala e shkencës." Një nga homeopaths më të mëdha të të gjitha kohërave, prof. James Tyler Kent (1849-1916), ka thënë se ai ishte në dijeni të vetëm një kritere shkencore në mjekësi - aftësinë për të kuruar pacientin. Mjeku i cili e di se si të bëjë një shkencëtar të vërtetë. Ai që nuk e di, dhe fsheh paaftësinë e tij për biseda në emër të shkencës - një llafazan.

  Provuara apo efektiviteti i homeopati në hulumtim?

  Homeopati - art individualizim , sepse ajo trajton njerëzit, jo sëmundje. Sipas parimeve të homeopati, njerëzit nuk mund të ndahen, siç kërkohet nga shkenca moderne, si lepujt apo minjtë, grupi ushqyer me placebo dhe disa shërim stereotipik universale për disa sëmundje, dhe pastaj krahasojnë pranuar. Çdo pacient duhet individualisht të zgjidhni medikamente të caktuara në një hollim me disa pritje të frekuencave. Ky është arti i homeopati, e cila ka për të zhvilluar gjatë viteve. Kryer një hulumtim mbi to ende stonim rezultatet mëkat neponimaniem e kësaj të vërtete shumë të thjeshtë.

  Në fakt, studimi më i mirë i homeopati është më shumë se dy shekuj përvojë e qindra e qindra mjekëve. Homeopati mund të punojnë mrekulli kur ajo do të zbatohen rregullat e veta. Ajo kishte ligjet e saj të përkryer të arsyeshme dhe me sukses trajtohen rëndë?% B
  Sëmundje 8 në ditët kur allopathist "terapisë heroike" e tij kanë penguar sistematikisht shëndetin e askujt mendoj edhe për të kontaktuar ata për trajtim, lumenjtë le të gjakut, digjet naryvnoho patch lëkurës dhe flluskë-beetle, sëmundjet e brendshme "shkëputur", i helmuar me merkur dhe vyvertaly brenda gag dhe enemas pafund. Natyrisht, e gjithë kjo, si tani, në emër të "shkencës së vërtetë", në krahasim me "Ga homeopati".

  Kjo allopathist tani të kujtojnë disa arsye nuk e pëlqen, "Koha, ju e dini, kjo ishte niveli i shkencës u bë." Përgjigje për kërkesën "të provojë se ju trajtoni faktin se nga pikëpamja e shkencës sonë moderne" mund të jetë vetëm një: fashion juaj ne nuk duhet, le pacientin individual, jo grupin rat, dhe nëse sëmundja nuk është duke i pashpresë - kurë. Dhe ndonjë përgjigje tjetër për efektivitetin e metodave të mjekësi nuk mund të ekzistojë me përkufizim.

  A është e vërtetë se homeopati është i sigurt?

  Kjo është një nga rëndomta e gabimeve. Ne shpesh dëgjojmë se "homeopati edhe nëse kjo nuk funksionon, mos e lënduar" apo "e vetmja gjë që homeopati është e rrezikshme, kjo humbur kohë."

  Kjo nuk është kështu. Pranuar shpesh sidomos në drogë Smoothing mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore. Homeopaths kanë një kuptim shumë të mirë me të cilin ai ka një armë të fuqishme për t'u marrë me të. Prandaj është shumë e dëshirueshme që të zbatohet vetëm për ato homeopaths që kanë trajnimin e duhur dhe plotësojnë kriteret homeopat klasike.

  Dr Alexander rul

  Shko në krye.