Agjërimi rrit efektivitetin e kimioterapiaNjë seri e agjërimit afatshkurtër me kimioterapi mund të luftojë në mënyrë efektive edhe me kanceret agresive. Ky përfundim ishte Shkencëtarët amerikanë, një studim i ri që u paraqit në Uashington gjatë seminarit vjetor të Shoqatës Amerikane për Kërkimet e Kancerit (AACR).

Studimi shqyrtoi një grup i minjve në laborator kanë futur qelizat e kancerit të njeriut. Të gjitha minj periodikisht për një kohë të kufizuar pushuar për të ushqyer, dhe në mes të cikleve të brejtësve uria marrë drogë kemioterapisë. Rezultatet eksperimentale impresionuar shkencëtarët. Profesor Walter Longo, kreu i hulumtimit, ka thënë se qelizat e kancerit, ndryshe nga qelizat normale gjatë uria nuk u bien në "letargji" dhe të reagojnë për të theksuar ndarjen aktive.

Qelizat e kancerit mungese u përpoq të bëjë substancat e nevojshme në gjakun që ndodh pas agjërimit, dhe me pak ushqyese vdiq. Në fund të eksperimentit vetëm një kafshë agjërimi me melanoma, glioma dhe neyroblastomoy arritur të ngadalësojë ndjeshëm përparimin e sëmundjes.

Agjërimi i kombinuar me terapi gjithashtu rrit ndjeshmërinë e qelizave të kancerit të drogës, të cilat gjithashtu i dha një shtysë në një reduktim të ndjeshëm në rritjen e tumorit. Profesionistë në 40% të rasteve ajo ishte e mundur për të shkatërruar tumoret kanceroze që nuk ishte nënshtruar një trajtimit me kimioterapi, dhe në 20% të rasteve - një formë agresive të kancerit të shërohet plotësisht.


Shkencëtarët besojnë se një fitore të plotë mbi të kancerit mund të mos qëndrojnë në shpikjen e barnave të reja, si dhe qelizat e kancerit për të krijuar kushte ekstreme në të cilat ata do të duhet të samoznyschuvatysya.