Agjërimi për dhe kundër-1


 • Përkrahësit e agjërimit
 • Kundërshtarët e urisë


 • Askush nuk do të argumentojnë se jeta moderne
  të drejtat, veçanërisht banor urban, nuk është ideale. I njomë
  ajër, ujë të pista, produktet e cilësisë së dyshimtë, zhurmat, maloruhlyvist,
  stres dhe sëmundje XXI shekull - të gjithë këta faktorë të reduktuar jetën. Por secili prej nesh
  shpreson se metoda është e aftë të reduktuar ndikimin negativ të
  mjedis. Një nga këto metoda, shumë besojnë agjërimin.


  Përkrahësit e agjërimit

  Përkrahësit e agjërimit të thonë qartë: në gjendjen e kërkimit
  Njeriu bëhet i shëndetshëm i kthehet përfaqësuesit e mjekësisë tradicionale,

  se, pavarësisht nga natyra progresive të shkencës, vetëm gabuar si të aftë.
  Mjekësi kemi marrë, shpesh duke luftuar me simptoma të vetëm,
  në të njëjtën kohë duke shkaktuar lëndime. Kjo është sëmundje shumë e shumë mund të jetë
  të fitojë me ushqimin e duhur, lëvizjes dhe humor pozitiv.

  Agjërimi ndihmon trupin të kujtojmë mekanizmin që
  përgjegjës për mbushje. Ne priren të nopem, sinjale jo ndjerë që janë
  sitë. Përmbajtja nga të hahet për një kohë, një person mëson për të ndjehen përsëri
  uri, në vend se oreksit, dhe të privuar nga të varësisë ushqim.


  Duke thënë lamtumirë në varësi të vakt, ne fillojmë të kontrollit


  pesha e tyre. Agjërimi ndihmon për të shpejt të hequr paund shtesë, si
  gjatë abstinencës nga trupi ushqim konsumon burimet e veta. I rregullt
  dhe uria sistematik mund të përmirësuar metabolizmin, shërimin trashje
  përgjithmonë.

  Përveç kësaj, agjërimi të çon në detoxification e
  trup. Kështu ne nuk kemi nevojë për të përdorur drogë të shtrenjtë
  spastrim i brendshëm trup, agjërimi i lirë dhe fiziologjike.

  Gjatë agjërimit trupi nuk humb fuqinë në tretje
  ushqim. Energjia lëshuar është shpenzuar në organizëm vetë-shëruese dhe
  kurimin e sëmundjeve të ndryshme.

  Në vitin 2005, Ministria e Shëndetësisë dhe Sociale

  Zhvillimi lëshoi ​​një manual për Aplikimin e mjekëve
  terapi agjërimi-dietë (RTD) në mjekësinë rigjeneruese ", e cila
  agjërimi sjell mbështetje nga mjekësia zyrtare.


  Kundërshtarët e urisë

  Specialistët Klinika ushqyerit klinike të ushqyerit Research Institute jo
  pajtohen me të mirat e agjërimit.
  Ata thonë se në mode uria
  trupi është nën stres, duke ulur normën metabolike dhe
  duke kursyer konsumin e energjisë. Prandaj, menjëherë pas kthimit në ushqim frikësuar
  trupi fillon të ruajtur yndyrë "ditë me shi".

  Organizëm i zgjatur agjërimi që ha inventarin e vet,

  fillon të prishen jo vetëm yndyrë, por edhe proteina. Rezultati - dobësuar muskujt dhe
  lëkurë të lirshme, ulur imunitetin. Gjithashtu dispepsi në dispozicion,
  Sistemi nervor, dobësimi i aftësive mendore dhe madje infertilitetit.


  Në podverhanyya trupit stresit fiziologjik,
  siguron një njeri dhe psikologjike ngordhje siklet, edhe nëse
  ajo nuk është në dijeni të. Ndjenja e euforisë që shfaqet në mode uria - asgjë
  asgjë si efekt i organeve ketonit në tru. Organet Ketone - Organic
  Komponimet që janë formuar në mëlçi nga oksidimi jo të plotë të acideve yndyrore
  si pasojë e çrregullimeve metabolike.

  Në veçanti, kundërshtarët paralajmërojnë agjërimit, agjërimin

  trashje është e rrezikshme sepse njerëzit me mbipeshë jo fondeve të nevojshme
  artileri të rëndë, dhe ndryshimi i butë në dietë dhe ushtrim.

  Edhe gjatë agjërimit nën rreptë mjekësor
  Pacientët e kontrollit domosdo të marrë glukozë intravenoz,
  amino acidet dhe elektrolite.

  Kështu, agjërimi - një stres i fortë gjithëpërfshirës për
  organizëm që mund të shkaktojë përçarje të rëndë të sistemit endokrin dhe
  vendosur edhe më e rëndësishme.

  Ku është e vërteta? Siç e shohim, pikëpamjet janë diametralisht
  kundërshtuar. Dhe çfarë lidhje në praktikë? Ne do të doja të dëgjoj historitë
  uria e atyre që janë të njohur me të dorës së parë.