Dhimbje koke në hapësirë ​​- një fenomen i vërtetëPas një studim i 17 astronautët kalitur zbuloi se dy të tretat e tyre vuajtur nga dhimbje koke, ishte e lidhur direkt me spaceflight.

Migraines astronautët kozmike origjina e kanë përshkruar si një fenomen shpërthyese. Kjo gjendje e sëmurë nuk është vetëm bëjnë njerëzit poshtë, por ajo dukej e çuditshme që nga nuk kishte të bënte dhe nuk ka mënyrë ishte e lidhur me "hapësirë ​​me gunga."

Gjatë një studimi të fundit nga hulumtuesit holandez kishte raportuar 21 raste të migrenës në hapësirë ​​12 astronautëve. Dhe në të gjitha rastet nuk kishte prova të sëmundjes hapësirë ​​të tilla si të përzier, të vjella, ose marramendje. 9 koke ndodhur gjatë nisë anijen, 9 më shumë ndërsa në stacionin e hapësirës.

Një rast ka ndodhur kur astronaut pune në hapësirë ​​dhe 2 janë regjistruar gjatë ulje.

Rezultatet e këtij hulumtimi janë botuar në revistën "tsefalhiyi." Me supozimin, kërkuesit dhimbje koke kozmik mund të klasifikohet si një sëmundje të veçantë, origjina e të cilave nuk është i lidhur me "sëmundje hapësirë". Edhe pse në të kaluarën e afërt, ekspertët besonin se një fenomen i ngjashëm ndodh në hapësirë ​​përmes çorientimin dhe mungesës së gravitetit.

Hulumtuesit besojnë se ka disa arsye pse një fluturim hapësirë ​​e astronautëve që kanë dhimbje koke. Një prej tyre - microgravity, i cili është i njohur për të kontribuar në formimin e një niveli të ulët të oksigjenit në gjak - dhe mund të shërbejë si një "shkas" një dhimbje koke.


Një tjetër arsye e mundshme shkencëtarët besojnë rritur presionin intracranial.

Shumica migrenë kishte intensitet të moderuar, por të sjellë siklet dhe astronautët ishin të detyruar të përdorë qetësues, ju lutem pilula. Edhe pse, siç thonë shkencëtarët, ndërsa në Tokë, astronautët nuk vuajnë nga dhimbje koke!

Lajme përgatitur mbi news.bbc.co.uk

Diskutoni komuniteteve:

  • Migrenë dhe dhimbje koke
  • Sëmundjet profesionale dhe dëm