Dhimbje koke - kur nuk duhet të qëndrojë


 • Stresi i rëndë
 • Kur nuk të gjithë dritë e bukur e bardhë
 • Një MiG dhe një milion momente pa dhimbje koke
 • Simptomet Ankthi, paraqitja e të cilit duhet të apelojnë
  një mjek


 • Sipas studimeve, më shumë se 70% e popullsisë së vendeve të zhvilluara të ankohen për dhimbje koke të rastit apo të vazhdueshme. Megjithatë, këto statistika nuk mund të vërtetë reflektojnë gjendjen reale si përdorimit të ilaçeve, zakonisht ata me dhimbje koke intensive, duke preferuar që të merren me këtë në periudhave të shkurtra të tyre të butë për të moderuar ashpërsi. Kështu, duket se të gjithë të paktën një herë në jetën e tyre të vuajtur nga dhimbje koke.

  Llojet më të zakonshme e dhimbje koke - një dhimbje koke tension dhe migrenë.


  Stresi i rëndë

  Një dhimbje koke tensioni (HDN) është shpesh fati i të rinjve (20-40 vjeç) dhe zhvillon në akute ose situatë kronike stresues . Në këtë drejtim, intensiteti i tension-lloj dhimbje koke mund të ulet me emocione pozitive dhe të rriten në përgjigje të emocioneve negative.
  Shumë pacientë me tension-lloj dhimbje koke ka tension në muskujt e fytyrës dhe në kokë. Në këto raste shkaqet e sulmeve tensioni-lloj dhimbje koke mund të jetë afatgjatë ruajtjen Qëndrimi i vështirë (p.sh., orët e punës në kompjuter ose
  ndërsa ngarje).


  HDN zakonisht është bilateral; compressing apo natyra kompresionit. Pacientët në këtë pikë se kreu
  sikur "akuzuar luajtur."


  Kur nuk të gjithë dritë e bukur e bardhë

  Sulmet migrenë mund të jetë shkaktuar nga stresi emocional dhe fizik, mungesa apo tepërt e gjumit një natë, konsumit të alkoolit apo të motit të ftohtë, të qëndrojnë në një dhomë të zihet fryma apo në një lartësi scents të ndryshme (të tilla si produktet e parfum), zhurmë apo dridhje dritë të ndritshme, duke marrë kontraceptivëve oral.
  Më shumë se një e treta e sulmeve migrenë gratë të lidhura me ciklin menstrual. Gjithashtu në mesin e Stimujt migrenë - Faktorët Dietary: uria apo ushqimi jo të rregullta, disa produkte (çokollatë, djathë, arra, verë e kuqe, agrume, etj) Në gjysmën e pacientëve të parë migrenë trashëguar..

  Pacientët migrenë dhimbje koke ndihen
  zakonisht në ballin, tempuj, rreth syve. Shpesh është e njëanshme, të ngrirë, intensive, zgjat deri në 72 orë mund të shoqërohet me nauze, të vjella, marrje mendsh, intoleranca ndaj dritës dhe të shëndoshë.


  Një MiG dhe një milion momente pa dhimbje koke

  HDN dhe profilaksia migrenë ekspozuar pjesërisht, dhe një numër i aktiviteteve të tilla mund të bëhet në mënyrë të pavarur, të balancuar rutinë e përditshme, do të përpiqen për të shmangur mbingarkesën emocionale dhe fizike, të mësojnë sjellje racionale
  në situata të vështira, shpesh hedh në dhomë, duke ecur jashtë, kontrolloni dietën tuaj, për të minimizuar konsumin e alkoolit.

  Sa për terapi të drogës, nëse HDN - sulmeve episodik dhe migrenë - ashpërsisë të butë apo të moderuar, pacienti duhet një mjet që do të operohet i shpejtë, kupyruya efektive dhimbje . Ibuprofen ka një kombinim të favorshme të efikasitetit dhe profilin sigurisë, të tolerancës dhe optimal për këtë - potencial të lartë analgjezik. Megjithatë, këto karakteristika kanë të bëjnë vetëm me ibuprofen shpesh nuk është e mjaftueshme - koke e pritjes pacientit për lehtësim të shpejtë.

  Ky kriter korrespondon drogës MIG ® (Berlin-Chemie / MENARINI), një tabletë që përmban dozën optimale ibuprofen - 400 mg.

  Drogës tabletë shkrin pothuajse në çast, dhe efekt analgjezik është realizuar në 10 minuta dhe mbahen për 5 orë. Kështu, efekti i drogës MIG ® zhvillon dhe manifestohet më shpejt se droga të tjera tabletë ibuprofen.

  Vini re se dhimbje koke nuk është aq e padëmshme sa mund të duket,
  është e nevojshme për të eliminuar origjinën shumë të hershme. Përndryshe, zhvillimi i mëtejshëm i sulmit mund të çojë në tranzicion dhimbje kronike, e cila nga ana e vet mund të kërkojë trajtim të ndërlikuar, të gjatë dhe të shtrenjtë.


  Simptomet Ankthi, paraqitja e të cilit duhet të apelojnë

  një mjek

 • Nëse keni ndonjë dhimbje koke pazakontë, e cila kurrë nuk ka qenë më parë.
 • Nëse edhe pas administrata e dhimbje koke anestezisë zgjat më shumë se 72 orë ose ju jep mundësinë për t'u angazhuar në të përbashkët.
 • Nëse koke shfaqet në formën e një "shpërthimit" papritur brenda kokës.
 • Nëse, përveç dhimbje koke, shënoi dëmtime pamore, çrregullime të folurit, koordinimin e lëvizjes, dobësi e gjymtyrëve apo menduar çrregullim.
 • Nëse, përveç dhimbje koke, rritja e temperaturës trupi ose qafë bëhet joaktiv.
 • Nëse dhimbje koke rritet në tendosje të vogël.
 • Nëse, përveç dhimbje koke, të vjella vërejtur, por ka një ndjenjë të përzier.

 • Nëse dhimbje koke bëhet më i shpeshtë dhe i theksuar.
 • Margarita Lytovkina