Bisedoni encefalopati alkoolike - thotë psikozë alkoolike


 • Çfarë encefalopati alkoolike
 • Simptomat dhe shenjat e encefalopati alkoolike
 • Trajtimi dhe parandalimi i encephalopathies alkoolike

 • Çfarë encefalopati alkoolike

  Encefalopati alkolike - një nga grupet e psikoza alkoolike në zhvillim në alkoolizmi kronik; Çrregullimet mendore e karakterizuar nga një kombinim i çrregullimeve sistemike somatike dhe neurologjike, shpesh dominuese në foto klinike.

  Sfond i domosdoshëm për zhvillimin e të gjitha formave të encefalopati alkoolike - alkoolizmi kronik, kohëzgjatja e abuzimit të alkoolit në vargjet alkoolike encefalopati 6,7-20 vjet ose më shumë.

  Grave encefalopati alkoolike mund të zhvillohet më herët.
  Alkoolike encefalopati zakonisht ndodhin në fund të fazave të dytë dhe të tretë të alkoolizmit kronik me i zgjatur, vazhdoi për javë dhe muaj të alkoolit. Shpesh vjet alkoolike encefalopati mëparshme vazhduan të pijshëm të përditshme.

  Simptomat dhe shenjat e encefalopati alkoolike
  Ka encefalopati akute dhe kronike alkoolike. Referohet Gaye akute encefalopati - Wernicke hasen më shpesh në praktikën klinike, dhe nadhostriy (rrufe) formën, në kronike - Korsakov psikozë, psevdoparalich alkoolit.

  Për të gjitha format e encefalopati alkoolike karakterizuara nga e ashtuquajtura periudhë prodromal (e prekursorëve të sëmundjes) që zgjasin nga disa javë apo muaj për një vit ose më shumë.


  Ajo është më e shkurtër në encefalopati akute alkoolike; më e shkurtër (2-3 javë). Ndonjëherë kur nadhostriy formë.

  Çrregullim i madh psikiatrik në predikuesit periudhën e sëmundjes janë lodhje, adinamii e dominuar zakonisht. Oreks ulur mund të arrijnë anoreksi. Për ushqim të pasur me proteina dhe yndyrna, shfaqet menjëherë. Shpesh, sidomos në mëngjes, të paturit e përzier dhe të vjella. Karakterizuar shpesh nga urth, belching, dhimbje barku, diarre, kapsllëk ndryshimin. Nuk është në rritje lodhje fizike.

  Gjumë i rregullt në natën - vështirësi bie në gjumë, sipërfaqe cekët gjumë, i shoqëruar nga ëndrrat e tmerrshme, me awakenings shpeshta, zgjohen herët.

  Ndodh ciklin shtrembërim i gjumit - syçeltësi, të qenët i përgjumur gjatë ditës dhe pagjumësi gjatë natës. Shumica e netë ka një shtet i temperaturë ose ethe, i shoqëruar nga djersitje, palpitations, ndjenja pak fryma, dhimbje në zemër. Në pjesë të ndryshme të trupit, veçanërisht në gjymtyrë, ka mpirje, të ftohtë, koleksione, ashpërsia, dhimbje apo dhimbje. Në muskujt viç në gishtat e këmbëve të pasur konvulsione.

  Encefalopati Gaye - Wernicke shpesh zhvillohet në burrat e moshës 35-45 vjet. Sëmundja fillon me funksione mendore të pakta, uniformë fragmentuar dhe hallucinations vizuale statike dhe iluzioneve.

  Kryesisht në ankth të ndikojë. Engine eksitim manifestuar sjellje kryesisht stereotipe (si në profesione konvencionale apo profesionale). Ka shtet periodik i shkurtër obezdvyzhennosty e tensionit të muskujve. Pacientët uniforme bërtas disa fjalë mërmërit të pakuptueshme. Kontakt Gjuha është zakonisht i pamundur. Një ditë më vonë atje mendje habitur kur në zhvillim shtet gjumë i rëndë e ponderuar që në rastet më të rënda, shkon në gjendje kome.

  Vetëdije shumë më pak mahnitëse paraprin mpirje apatike. Përkeqësimi i gjendjes mendore shoqërohet me çrregullime fizike dhe neurologjike. Më të theksuara dhe të ndryshme çrregullime neurologjike.

  Ka shpesh twitching gjuha, buzët dhe muskujt e fytyrës.

  Ka pasur një shkelje e tonin e muskujve në formën e hiper dhe hipotension. Pra edhe nystagmus, vizion të dyfishtë, sytë fikse, dhe çrregullime pupillary (miosis, duke dobësuar reagimin ndaj dritës deri zhdukjes së saj). Në mënyrë tipike, ka polyneuritis, i shoqëruar nga butë parezë dhe shenjat piramidale hiperpatiya; i simptomave meningeal shpesh ndodh muskujt e qafës të rrepta.

  Pacientët rraskapitur fizikisht, duke kërkuar më të vjetër se vitet e tij. Face fryrë. Buds purpur Language me tehe të qetë. Temperatura e trupit rritet.

  Lëkura është thekon thatë ose me lagështi me djersitje në disa pacientë - dhjamor. Formuar lehtësisht bedsores.
  Takikardi këmbëngulës dhe aritmia. Presioni i gjakut bie me kusht më të rëndë; shtet i lehtë atje kollaptoidnyh. Mëlçisë mund të jetë e zgjeruar dhe e dhimbshme. Shënuar shpesh stools zbutur.

  Në fillestare formën nadhostriy fazë të encefalopati alkoolike dominuar adinamicheskaya dobësi e përgjithshme me çrregullime të rënda autonome dhe neurologjike, e cila rrit ndjeshëm gjatë zhvillimit të sëmundjes. Temperatura rritet në 40-41 °. Pas një ose më shumë ditë në rritje deri në vende të rënda trullos.



  Trajtimi dhe parandalimi i encephalopathies alkoolike

  Trajtimi duhet të jetë gjithëpërfshirës. Duke treguar përdorimin e përditshëm të vitaminave në doza të larta intramuskulare. Injections të bërë 3 herë në ditë. Njëkohësisht me fillimin e vitaminës trajton çrregullime të funksioneve mendore.

  Encefalopati alkoolik Parandalimi është një masa sociale, ekonomike, ligjore, administrative dhe mjekësore komplekse për të luftuar alkoolizmi.

  Informacion nga artikullin "encefalopati Strong."